Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TELEWIZOR, TV - modele, opinie, rodzaje

marc27

Recommended Posts

prawie każdy z użytkowników togo forum na TV więc źródło wiedzy jest

i raczej mało kto z nas ma interes w zachwalaniu tego czy innego producenta

a poza tym wcale nie jest prawdą że w sklepach wciskają towar z najwyższą marżą

wiem, bo pracuję w takim sklepie

Nawet sobie nie wyobrażasz jak wielu forumowiczów może mieć w tym interes, jeszcze niedawno było głośno o "akcji" jednego z producentów na "S" który opłacał piszących dobre opinie o ich towarze i złe o innych...

a co do pracy w sklepie, ja też pracuję teraz w takim sklepie - gdzie mogę polecać to co dobre a nie to co muszę - ale chyba nie wiesz jak jest np. u "Lidera rynku RTV i AGD w Polsce" - tabelki i słupki to życie...

• Odpowiedzi 463
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nawet sobie nie wyobrażasz jak wielu forumowiczów może mieć w tym interes, jeszcze niedawno było głośno o "akcji" jednego z producentów na "S" który opłacał piszących dobre opinie o ich towarze i złe o innych...

a co do pracy w sklepie, ja też pracuję teraz w takim sklepie - gdzie mogę polecać to co dobre a nie to co muszę - ale chyba nie wiesz jak jest np. u "Lidera rynku RTV i AGD w Polsce" - tabelki i słupki to życie...

pisząc forumowiczów mam na myśli tych co siedzą na forum a nie tych co pojawili się,napisali poemat pochwalny i zniknęli

a tabelki i słupki są i u mnie ale od obrotu więc na szczęście nie muszę kłamać

zresztą w małym miasteczku to i tak zła taktyka sprzedawać awaryjne graty

później strach przejść ulicą :D

• 2 months później...
Kiedyś na tym forum chyba w podobnej kwocie popierałem telewizor marki Philips, nadal uważam, że to dobry wybór. Chodzi mi o model 42PFL5008, najczęściej wybierana przekątna w Polsce to 40 cali, ta seria posiada 42 cale, ale na ceneo spokojnie idzie po 2300 zł. Nie wiem czy pomogłem, ale wyraziłem swoje zdanie. :)

Cześć.

Nie słuchaj amatorów.

Wjsdź tutaj:

http://www.hdtv.com.pl/forum/plazmy-f20.html

i tutaj

http://www.hdtv.com.pl/forum/lcd-f21.html

Skopiuj i zadaj swoje zapytanie własnie tam.

Prawdopodobnie zostaniesz poproszona o podanie przeferowaniej przekątnej lub tego co uważasz za wazne dla Ciebie, odległosść od ekranu i przedział cenowy.

Na pewno otrzymasz w odpowiedzi kilka modeli do wyboru.

Oczywiście najpierw trzeba będzie się zalogować, ale warto.

Ja miałem dużo czasu więc na tym forum mało pytałem ale dużo czytałem, opłaciło się mam TV taki jak chciałem.

Cześć.

Nie słuchaj amatorów.

Wjsdź tutaj:

http://www.hdtv.com.pl/forum/plazmy-f20.html

i tutaj

http://www.hdtv.com.pl/forum/lcd-f21.html

Skopiuj i zadaj swoje zapytanie własnie tam.

Prawdopodobnie zostaniesz poproszona o podanie przeferowaniej przekątnej lub tego co uważasz za wazne dla Ciebie, odległosść od ekranu i przedział cenowy.

Na pewno otrzymasz w odpowiedzi kilka modeli do wyboru.

Oczywiście najpierw trzeba będzie się zalogować, ale warto.

Ja miałem dużo czasu więc na tym forum mało pytałem ale dużo czytałem, opłaciło się mam TV taki jak chciałem.

a skąd wiesz że tu wszyscy amatorzy??

zresztą Poziomka22 nigdzie pomocy nie dostanie jak się nie określi co chce

za 2500 można kupić superwypasioną 32", bardzo dobrą 40-42" albo podstawową 50"

Widzisz, czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Skoro się przyznałem ze, tam tez szukałem porady odnośnie TV więc sam nazwałem siebie amatorem.

A Twoje kryterium jest standardowe, nie wybiegające o to czym karmią nas markety i inni podowiadający Nam co mamy kupowac i za ile.

Ja kupiłem może nie wypasioną ale na pewno dobrą 50-tkę poniżej 2500pln. Do tego z 3D.

pytanie: czy chcesz kupic cokolwiek, na czym beda latac tylko wiadomosci i seriale 24/7 (1) podczas np. prac domowych, czy tez cos do ogladania filmow FHD na przyzwoitym poziomie(2).

(1) - kup cokolwiek o takim rozmiarze, bys widzial to z kazdego dostepnego miejsca w domu ;) oraz z dluga gwarancja.

(2) - okreslasz pomieszczenie i polozenie w nim tv, to zadecyduje o rozmiarze tv (przekatna - odleglosc od widza) oraz typie szyby (mat/lustro); punkt drugi - na ile jestes w

stanie zaakceptowac palete kolorow w danej technologii (lcd/led/plazma)/co chcesz glownie ogladac - decyduje o wyborze danego typu tv.

- nowinki techniczne, 3D, internet, itp - czy potrzebne, czy tylko dla szpanu.

- energooszczednosc vs. cena (mozna kupic b. oszczedny tv, ale jesli jego cena jest np. x2 od tego pradozernego, moze nie warto przeplacac?

tez polecam forum HDTV, dobre zrodlo informacji, wymagaja podania ww. informacji o preferencjach/pomieszczeniu. ale jesli nie chcesz poswiecic 5 min. na stworzenie tam konta i wpisania 1 postu, lepiej idz w opcje (1) :)

Do oglądania telewizji przydatne jest też SmarTV. Nie ma co walczyć z trendami jak one same przyszły do nas i na dodatek nie trzeba za nie wiele płacić. Kiedyś dobre czterdziestka kosztowała znacznie więcej niż te 2500 zł. Ja poleciłem autorce wątku tego Philipsa głównie dlatego, że to jest najpopularniejsza przekątna. A nie wiadomo czy podstawowy model to nie będzie mało za np dwa lata, kiedy świadomość możliwości internetu w telewizorach będzie pewnie wyższa niż dziś.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
I nie macie racji. za dobry tv trzeba dać. Ja kupiłem tv Sony 6-7 lat temu za tv dałem 4000 zl i patrząc na budżetowe 40 cali widzę że nie ma większej różnicy tzn. sony daje radę. Kumpel kupił grundiga Led w promocji za 2300 i nie zamienił bym mimo że jest cieńszy. Mój sony nie smuży mimo to że ma tylko 100 hz. I pamiętajcie że w sklepach obraz masz podrasowany z blu rey w rzeczywistości może być kicha Ktoś wyżej napisał o forum hdtv i to jest dobre posunięcie.

ewbuxxxo zabawnie to ująłeś i uśmiałem się po pachy .Moim zdaniem zakup telewizora to nie taka prosta rzecz w dobie czasu gdzie na półkach różności do zawalenia.TV w salonie bo do tego chce się teraz odnieść.Co z tego ,że autor zostanie zasypany linkami jak i tak gdzieś w którymś miejscu zacznie się zastanawiać ,że jednak można było kupić inny.Postawić coś w salonie a potem żałować.Powtarzam ,że chodzi mi o miejsce reprezentacyjne w domu.

Muszę kupić telewizor, mam zbyt mało czasu na wybieranie odpowiedniego. znacie jakąś dobrą stronę internetową żeby znaleźć coś łatwo i szybko?

Widać autorowi nie zależy na niczym bo o tym nie pisze.Ma coś tam gdzieś stanąć i już.To jest złe podejście.Zakupu czegoś istotnego tak bym nie traktował.