Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TELEWIZOR, TV - modele, opinie, rodzaje

marc27

Recommended Posts

• Odpowiedzi 463
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może ktoś zainteresuje to info:

http://okazje.co/kod-rabatowy-rtv-euro-agd

Obecnie w Euro jest kod rabatowy, w ramach którego przy zakupie lodówki marki Sharp można dostać za darmo telewizor. Czyli dwa w jednym.

Warto jest zamawiać przez internet aby sobie przetestować sprzęt w domu .Zawsze można go zwrócić w okresie 10 dni.

Sama mam aktualnie telewizor marki Phillips. Nowy model. Jestem zadowolona. Jakość obrazu jest super, tak samo kontrast. Mam pewne zastrzeżenia do smart tv ponieważ momentami się zacina.

Niemniej jest ogólnie na plus.

co toza promocja lodówka za 4 koła i jakiś tv szmelc 32 cale do 39 cali. Nie polecam

niestety Samsung ich wyprzedza zdecydowanie w smarcie.Ogolnei od 2-3 lat nwoe modele Samsunga zaskasują na plus. Tegoroczna seria h po unormowaniu sie cen (startowe były lekko chore) napradę ma bardzo dobre opinie i to nie tylko smart ale jakos obrazu jest całkiem dobra.

Ja mam od roku w domu niedrogi tv samsunga 40" f6400 kupiony rodzicom i jest całkiem fajny, a nowa seria poczyniła spory krok do przodu.

Za rok nowe meiszkanko i na 100% będzie samsung 48" ;)

Ja mam starego samsunga 26 cali,LCD ..kupiony jakies 8 lat temu..nie jestesmy maniakami TV własciwie nie ogladamy..oprócz bajek dla dzieci:)..i powiem tak..Jesli jest sygnał HD o porzadnej jakości...to nie ma różnicy między najnowszym w sklepie za 5000 zł.Nieraz oglądałem u znajomych nowe TV wypasione....sygnał ,sygnał i jeszcze raz sygnał.Reszta to marketing i bajery.

Jeśli tak piszesz musisz mieć naprawdę słaby sygnał

Ja niedawno kupiłem nowy telewizor i dla porównania postawiłem obok siebie stary(około 4letni) i nowy obydwa to samsungi i różnica jest ogromna.

Ale do póki nie miałem nowego to też uważałem że obraz w moim stary jest super, różnice widać jeśli postawisz je obok siebie i włączysz ten sam program.

Ale jak nie widać różnicy to po co przepłacać? Żartuję oczywiście, bo po zakupie nowego i większego TV, potrafię z przyjemnością obejrzeć ponownie te same filmy, najczęściej na blu-rayu i w 3D, jeśli oczywiście taką wersję film posiada. Przez ostatnie lata na koncerty nie było mi dane jeździć i tych kupuję na DVD i BT teraz więcej niż płyt audio. Komfort oglądania jest nieporównywalny i daleko obecnym TV do typowego "plastikowego" obrazu sprzed lat.

Jeśli tak piszesz musisz mieć naprawdę słaby sygnał

Ja niedawno kupiłem nowy telewizor i dla porównania postawiłem obok siebie stary(około 4letni) i nowy obydwa to samsungi i różnica jest ogromna.

Ale do póki nie miałem nowego to też uważałem że obraz w moim stary jest super, różnice widać jeśli postawisz je obok siebie i włączysz ten sam program.

Sygnał mam normalny z dekodera cyfrowego full HD,puszczałem tez filmy w Blue Ray z komputera ,mam naprawde dobrą kartę graficzną,przez złącze HDMI...hmm no powiem tak Obraz jak sie zapoda super sygnał to jest na tyle dobry wręcz rewelacyjny ze nie wiem czy potzreba coś więcej,W tej technologii za wiele nowego ,przełomowego od jakiegoś czasu nei wymyślili...to są tylko klony jednej tej samej technologii,Na pewno są różnice ale to są rużnice wynikające z percepcjii postrzegaia poszczególnych skłądowych jak ostrość,głębia,kolory,nasycenie...Ale obiektywnie obraz na starym i nowym tv jest po prostu świetny całkowicie zaspokajający ogólne potzreby i wymagania,stąd u mnei brak parcia na nowy TV do nowego domu do salonu:) Jak sie zepsuje stary na amen to coś kupie ale też bedzie to coś w granicach 1000-1500 zł.

pozdrawiam

Bardzo przyzwoity tv za rozsadne pieniadze tutej jest test http://hdtvpolska.com/page/articles.html/_/testy/telewizory-lcd/samsung/test-3d-lcd-led-samsung-ue55h6400-r937

Co prawda wiekszego ale z tego co widziałem matryca jest taka sama

Dzięki wielkie za pomoc,choć rzeczywiście telewizor dużo większy...nie na moje pokoje :D

Sygnał mam normalny z dekodera cyfrowego full HD,puszczałem tez filmy w Blue Ray z komputera ,mam naprawde dobrą kartę graficzną,przez złącze HDMI...hmm no powiem tak Obraz jak sie zapoda super sygnał to jest na tyle dobry wręcz rewelacyjny ze nie wiem czy potzreba coś więcej,W tej technologii za wiele nowego ,przełomowego od jakiegoś czasu nei wymyślili...to są tylko klony jednej tej samej technologii,Na pewno są różnice ale to są rużnice wynikające z percepcjii postrzegaia poszczególnych skłądowych jak ostrość,głębia,kolory,nasycenie...Ale obiektywnie obraz na starym i nowym tv jest po prostu świetny całkowicie zaspokajający ogólne potzreby i wymagania,stąd u mnei brak parcia na nowy TV do nowego domu do salonu:) Jak sie zepsuje stary na amen to coś kupie ale też bedzie to coś w granicach 1000-1500 zł.

pozdrawiam

Oczywiscie tak mozna powiedziec o kazdym produkcie ze to powielanie tej samej technologi ale w dzisiejszych czasach to szczegoly maja wplyw na to co wybiera konsument. A jesli chodzi o tv to roznica w tych szczegolach jest ogromna, ale nie to jest istotne najwazniejsze ze Ciebie to zadowala.:).

Tym wyprzedzaniem w smarcie też nie jest tak do końca. Raz, że Philips ma już na niektórych swoich telewizorach Androida, te telewizory dość znacznie wyprzedzają Samsunga w ilości aplikacji. A dwa, nie wszystkie apki na Smarta będą nam potrzebne (w Samsungu jest odpowiednia do zamawiania pizzy, mnie kompletnie niepotrzebna), więc można zrezygnować z ilości na rzecz np. jakości obrazu.

• 2 weeks później...

Poproszę o szybką podpowiedź, 5o cali do sportu i czasami filmów w wersji niskobudżetowej głównie jednak minimi:), może być nie najnowszy model, fajnie jakby miał jednak smart TV - przeglądarkę internetową co by dzieciom puścić coś z Yotuba na przykład. Chcę na gwiazdkę kupić również konsole by klkulatki mogły pograć w jakieś "edukacyjne" gry.

Poproszę najtańszy akceptowalny model co by kolory nie obrażały oglądającego:) Z góry dziękuję

Odległość, kąty oglądania i jeszcze raz odległość od TV :). Wtedy wybierasz wielkość matrycy, IPS czy inna, określasz budżet i kupujesz największy na jaki Cię stać, hehe. Smart ma dzisiaj większość i poleciłbym Sony bo i ceny ma teraz fajne i jakość jest ok, jednak dodatki to przy Samsungu wygląda to blado. Sam dostęp do You Tube jest jednak w Sony jak najbardziej OK.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...