generalnie 15.01.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 samsung serii h6400, cena ; jakość najbardziej opłacalny obecnie wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 15.01.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 albo LG seria LB650, albo panasonic seria AS640 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolnando 18.01.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 SAMSUNG UE48H6850 - kombajn a nie telewizor - ma chyba wszystko ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo-koleo 12.02.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 SAMSUNG UE48H6850 - kombajn a nie telewizor - ma chyba wszystko ; ) Też o nim myślałem, ale jednak wybrałem nieco tańszy model. W sumie nie wiem czy jest sens wydawać więcej niż 3000 zł, skoro te telewizory po pierwsze szybko tanieją, a po drugie co chwile wychodzi coś nowego. A tak przeważnie wymieniam telewizor co 5-6 lat (w sumie od niedawna jest sensowna liczba kanałow hd, a ciekawe kiedy zadomowi się standard 4K) i zawsze na coś lepszego w rozsądnej cenie, żeby nadążyć na tymi nowinkami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doktor77 09.03.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 samsung 55h6400 mam i polecam\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 27.03.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Panowie moze ktos doradzi w temacie telewizoraodległość równe 4 m z lewej strony mam okno za zachód więc w godzinach popołudniowych wchodzi słonce lecz są zewnętrzne rolety. Jaką przekątną wybrać czy można to jakoś policzyć/okreslić ?Czy w 4 tysiącach cos kupię rozsądnego aby też nie przepłacic za jakąs nowoścNa pewno nie celuję w UHD bo to jeszcze drogie ale chętnie korzystałbym z wi-fi na co jeszcze zwrócic uwagę? W tej chwili użytkuję samsunga led 32 cale ale jakiegos dośc prostegoa tak mnie więcej pomieszczenietelewizor będzie stał na półce wysokośći 40 cmpozdrawiam http://images70.fotosik.pl/744/e7bbea3542870c68med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moronjola 27.03.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Ja mam Samsunga 39" (modelami zajmuje się mąż), i chociaż początkowo byłam sceptycznie nastawiona do TV Smart TV, to teraz jestem bardzo z niego zadowolona. Szczególnie możliwość korzystania z Youtube. Oczywiście nie ze wszystkich funkcji korzystam codziennie, ale zapewne kolejny TV też będzie Smart TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 27.03.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 czyli telewizor masz podpięty do internetu kablem czy wi-fi ale przyznaję ze youtube na sporym ekranie musi ciekawie wyglądac w zasadzie nie potrzeba komputera jesli ekran go zstępuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustav.pl 17.06.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Jaką przekątną wybrać czy można to jakoś policzyć/okreslić ? Najlepiej określić empirycznie. Ja uważam, że przekątnej ekranu nigdy za wiele(przy sprzyjających warunkach i budżecie), no chyba że będziesz oglądał z jakiejś mikroskopijnej odległości, np >1m. My niedawno zmieniliśmy kineskopowego Panasonica na Samsunga 55cal z "krzywym" ekranem. Trochę się obawialiśmy, że będzie to przerost formy nad treścią, ale teraz po paru miesiącach użytkowania myślę, że i 65cal nie było by za dużo(może dla tego że jestem lekkim krótkowidzem ). U nas odległość TV od fotela jest chyba mniejsza niż 4m. W UHD nie ma co na razie się pchać, bo po pierwsze drożej, a przede wszystkim nie ma specjalnie co oglądać w takiej rozdzielczości. Mam nadzieje, że za kilka lat, "chlebem powszednim" będzie UHD/4K na ekranie OLED. Pozdro. PS Aha, post z marca, to teraz pewnie cieszysz się nowym sprzęciorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radetzky 19.06.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 W UHD nie ma co na razie się pchać, bo po pierwsze drożej, a przede wszystkim nie ma specjalnie co oglądać w takiej rozdzielczości. Mam nadzieje, że za kilka lat, "chlebem powszednim" będzie UHD/4K na ekranie OLED. Ja się czaję w tym roku na OLEDa, ale raczej nie będę czekać na wersję UHD czy nawet HDR tylko wziąłbym to co już jest czyli LG 55 cali w wersji FullHD. Testowałem go już sobie i jakość naprawdę masakruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan987 05.07.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 A ja nie mam szczęścia do samsungów. Myślę o Panasoniku cx700e. Dobrze wypadał w testach, ale wolę jeszcze zrobić wywiad. Ktoś ma, wypróbował? Nie lubię Androida a Panasonic stosuje Firefoxa OS, to dla mnie też plus. Co do ekranów, fakt, podobno wg badań ludzie szybko po zakupie żałują, że nie kupili większego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 05.07.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Ostatnio pojawiły się te wygięte plazmy nie wiem jaka jest ich fachowa nazwa, ale co o nich sądzicie? Może ktoś ma i chce się podzielić informacją ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiore 09.07.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 genralnie brać min.50 cali samsung, panasonic, sony od 3koła w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustav.pl 10.07.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Ostatnio pojawiły się te wygięte plazmy Czy aby na pewno plazmy? Obawiam się, że większość firm zaprzestała produkcji ekranów w tej technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 20.07.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 A ja nie mam szczęścia do samsungów. Myślę o Panasoniku cx700e. Dobrze wypadał w testach, ale wolę jeszcze zrobić wywiad. Ktoś ma, wypróbował? Nie lubię Androida a Panasonic stosuje Firefoxa OS, to dla mnie też plus. Co do ekranów, fakt, podobno wg badań ludzie szybko po zakupie żałują, że nie kupili większego Panasonic w tym roku raczej średnio się udał. Oglądałem wszystkie modele poniżej 8 tys. i każdy ma jakieś takie sprane kolory, fatalne podświetlenie. Odwiedziłem też kilkanaście salonów EURO RTV AGD, Saturnów, MM i chyba tylko jedna osoba zaproponowała mi Panasonica, wszystkie pozostałe mówiły, żebym sobie nimi nie zawracał głowy, bo są tragiczne. I faktycznie, ten sam obraz na każdym tanim Samsungu wyglądał lepiej niż na dość drogim Panasonicu. Ostatecznie wahałem się między Samsungiem i Sony w podobnej cenie, wybrałem Sony KD-55X8507C. Tuż po zakupie były drobne zgrzyty, jak wieszające się HDMI, przestający działać pilot. W ciągu 5 dni były już 2 aktualizacje i na chwilę obecną wszystko chodzi bez zarzutu. Android TV wymiata, a jakość obrazu jest po prostu oszałamiająca. Najbardziej szokuje skalowanie filmów o niskiej jakości 480p/540p/720p do pełnego ekranu. Na komputerze tego typu materiały wyglądają po prostu przeciętnie, tutaj odnoszę wrażenie, że film nie tylko został przeskalowany, ale również poprawiony i wyostrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garesla 29.07.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Słuchajcie, kto ma telewizor 3D? ostatnio zastanawiam sie nad zakupem takiego sprzętu do domu i potrzebuje opinii. ile wybrać cali, jakiej marki i w jakiej cenie? ktoś coś poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telewidz 30.07.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Słuchajcie, kto ma telewizor 3D? ostatnio zastanawiam sie nad zakupem takiego sprzętu do domu i potrzebuje opinii. ile wybrać cali, jakiej marki i w jakiej cenie? ktoś coś poleci? Szczerze nie wiem czy opłaca się w tym momencie kupować taki telewizor. Jakby nie patrzeć jest to technologia dosyć nowa więc myślę, że warto jeszcze poczekać jakiś czas aż będzie ona odpowiednio dopracowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 30.07.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Szczerze nie wiem czy opłaca się w tym momencie kupować taki telewizor. Jakby nie patrzeć jest to technologia dosyć nowa więc myślę, że warto jeszcze poczekać jakiś czas aż będzie ona odpowiednio dopracowana Nowa technolgia? Raczej stara i według mnie nie warto się na niej skupiać przy wyborze tv. Ja mam tv55" z 3d ale gdyby moj telewuzor tego nie miał i tak bym go kupił. Filmy w 3d ogladałem może 2 razy i pewnie na tym sie skonczy moja przygoda z 3d, ale oczywiscie sa zwolennicy tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartomy 30.07.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Ja też mam telewizor z 3d i w ogóle nie korzystam z tej funkcji. Jak dla mnie to zmarnowane pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baps 30.07.2015 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Słuchajcie, kto ma telewizor 3D? ostatnio zastanawiam sie nad zakupem takiego sprzętu do domu i potrzebuje opinii. ile wybrać cali, jakiej marki i w jakiej cenie? ktoś coś poleci? Przede wszystkim musisz mieć co oglądać. Choć da się konwertować zwykły obraz na 3D to efekt jest dużo gorszy niż podczas oglądania filmów nakręconych w 3D. Ja mam LG i efekt jest nawet lepszy niż w kinie. Musisz się zdecydować jakiego systemu chcesz używać - czy z okularami aktywnymi czy pasywnymi. Ja się zdecydowałem na pasywne - są tanie i lekkie, nie potrzebują baterii. Jeśli 3D to telewizor raczej UHD. Tylko wtedy da się obejrzeć 3D w HD. Wielkość ekranu dobrana do pomieszczenia. Zawieszony na wysokości oczu bo wtedy najlepiej widać efekt 3D. No i dobre nagłośnienie do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts