Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TELEWIZOR, TV - modele, opinie, rodzaje

marc27

Recommended Posts

• Odpowiedzi 463
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie, kto ma telewizor 3D? ostatnio zastanawiam sie nad zakupem takiego sprzętu do domu i potrzebuje opinii. ile wybrać cali, jakiej marki i w jakiej cenie? ktoś coś poleci? :)

I ja dołączę się do głosu większości tu wypowiadających się forumowiczów - 3D, to taki gadżet. Jak jest, to dobrze, jak nie ma, to dużej straty nie będzie. Ja byłem trochę napalony na tę technologię i telewizor wybierałem m.in. pod kątem tej funkcji. Ściągnąłem kiedyś trochę filmów 3D, z portalu bodajże "seans24", obejrzałem urywek jakiegoś przyrodniczego. Efekty fajne, nie powiem. Ale do tej pory jakoś się nie mogę zebrać w sobie do obejrzenia czegoś w całości i okularki się kurzą. Więc myślę, że jak telewizor nie ma 3D, to idzie przeżyć :)

A co do możliwości konwersji z 2D na 3D, to zgadzam się z kol. baps. Nie licz na to, bo ta konwersja to porażka. Czytałem, że podobnie jak z plazmami, producenci powoli rezygnują z technologii 3D w telewizorach.

Pozdro. :)

• 1 month później...

Hehe ostatnio kupiłam telewizor w Media i zapłaciłam za niego 989zł.

40cali, 2x HDMI, 2x USB, Wejście SCART, wbudowany dekoder. Nistety brak SmartTV ale telewizory z tą opcją były 50% droższe i wcale nie lepsze. Z resztą mój szwagier ma SmartTV i strasznie mu się to zacina, dlatego nie decydowałam się.

Kupiłam taki tani bo był przeceniony i był to telewizor z wystawy, tylko marka... TELEFUNKEN. Co to jest? :D Ale nie ważne... opinie o telewizorze były dobre na innych forach więc zakupiłam i jestem zadowolona. Tani, dobrze odbiera, obraz czysty, HDMI działa, USB działa, Konsola też działa :)

Jeżeli chodzi o ten model to polecam.

Co do wspomnianego wyżej 3D. Osobiście uważam, że ten "gadżet" jest dobry jak kupisz telewizor mega wielki i masz mega wielkie pomieszczenie - poczuj się jak w kinie.

Wiadomo że jeżeli chcemy uzyskać jak najlepszy efekt to musimy siedzieć w odpowiedniej odległości.

Osobiście nie lubie tej opcji ponieważ po obejrzeniu całego filmu zazwyczaj bolą mnie albo oczy albo głowa.

Edytowane przez Kahha
dopisanie treści

• 2 weeks później...
Często tam zaglądam. Jednak jak kupowałem nowy telewizor specjalnie rok temu na mundial to jednak szukałem gdzie indziej konkretnych informacji. Przede wszystkim zaufałem recenzjom angielskim na portalu YouTube. To było dla mnie o wiele lepsze. Tam były konkretne łapki w górę i to nie tylko Polaków. Miałem zakres komentarzy nie tylko z polskiego neta ale również mogłem się spodziewać właśnie z całego światu. Czasami mi się bardzo przydawały opinie ludzie np. z Azji, którzy bardzo często mają do czynienia w praktyce z tymi firmami.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Ile kosztuje średniej klasy TV 55 cali do oglądania sportu i filmów

akurat wybrałeś sobie dosyc duzy model, mysle ze z takich optymalnych modeli to powinienes sobie liczyc co najmniej 2700 - 3000 tysiace ale i tak uwazam ze bedzie ciezko. Teraz kupowałem to za 45 cali był problem zeby znalezc cos ponizej 2200 finalnie staneło ze za soniacza zapłaciłem 2400 równe.

akurat wybrałeś sobie dosyc duzy model, mysle ze z takich optymalnych modeli to powinienes sobie liczyc co najmniej 2700 - 3000 tysiace ale i tak uwazam ze bedzie ciezko. Teraz kupowałem to za 45 cali był problem zeby znalezc cos ponizej 2200 finalnie staneło ze za soniacza zapłaciłem 2400 równe.

Z 45 to bym nie przesadzał, ja kupowałem ostatnio 48 cali i płaciłem niecałe 2100, funkcja 3D, Smart TV i jakieś takie inne pierdoły;) Ale 55 to jak patrzyłem to minimum 2500-2600 do góry, no chyba że zakrzywione to w ogóle jakieś astronomiczne sumy typu 10 tyś.;)

Cześć wszystkim, ja mam pytanie odnośnie marki telewizorów. Ostatnio byłam w sklepie i wpadły mi w oko dwa modele telewizorów dwóch marek:philipsa i hyuanday'a. Oba miały podobne parametry oraz ceny. Z marką philipsa miałam już wcześniej do czynienia, natomiast ta druga nic mi nie mów. Pomóżcie! Który model polecacie??

• 3 weeks później...