ajupa 31.10.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 marc27 Drogi telewizor sobie wybrałeś... Widzisz, mnie niestety na telewizor nie stać właśnie dzięki tobie, bo stolarz, którego mi poleciłeś ukradł mi pieniądze - może właśnie tak działacie: ty go reklamujesz, on kradnie i dzielicie się kasą? Ostrzegam wszystkich przed "stolarzem" Arturem Radomskim i "dobrymi" radami marc27. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 31.10.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam.Proponuje Samsung LE46M87B cena ok.7200,00 zł, sprawdzalem za ta cane rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 31.10.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Zajrzyj tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 01.11.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Najlepsze matryce do LCD robi Samsung. Matryce sprzedają również do Sony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia11 01.11.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Witam Ja mam HITACHI kupowalam w czerwcu za granica za 1200 funtow, sprawuje sie super, szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 01.11.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Sokro jesteś z Warszawy, podjedź do sklepu SONY na Świętokrzyskiej. Stoją tam m.in KDL-40W3000 ok 8tys i KDL-W463000 ten w cenie ok 10tys.To są full HD Na ceneo.pl znajdziesz taniej o ok 1,5 - do 2tys Moim zdaniem robi wrażenie, z resztą cenowe też, ale chyba warto. Ta sria ma tez mniejsze przekątne to jasne, więc będzie taniej.Każdy ma swoje preferencje, ja akurat mam do SONY sentyment. Parę sprzętów tej firmy kupiłem. Ostatni to bravia 26' ale to zupełnie inna jakość niż te podane wyżej. Głównie matryca i procesor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 03.11.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 sharp - klasa jedyna dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekeko 28.11.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Z mojego doswiadczenia wynika ze najlepszym rozmiarem dla Ciebie bedzie 42 cale! Jezeli chodzi o telewizor to polecam LG cena a jakosc jest najlepsza, bardzo jestem zadowolony ze swojego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 30.11.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 ...pytanie laika...czym różnią się lcd, plazma i tv projekcyjny ?Sporo już wiem o lcd, skłaniam sie ku plazmie, a jak to się ma do tego trzeciego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 01.12.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Dzięki za podrzucenie wątku...Chodzi mi o tv z tylną projekcją...Teraz wszystko jasne, dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 03.12.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Ja polecam plazme 42" Panasonica, a jesli Cie stac to plazme Pioneera.Obraz w HD rewelcja a i stacje SD ogladac mozna bez stresu.Odradzam tv lcd, bo one to raczej do X-boxa, komputera jakosc programow telewizyjnych pozostawia wiele do zyczenia. Japonczyk nie kupi LG, Samsung czy inny...tylko rodzimy produkt dlatego Samsung wycofal sie z rynku Japonskiego, bo badziewa nikt kupowac nie chcial.Mam ten TV od roku i dziekuje forumowiczom z http://www.hdtv.com.pl ze nie kupilam lcd a plazme.Do nowego domku tez wybiore plazme moze tylko Pioneera. Witam Oprócz tego ze w ciagu ostatnich lat to właśnie Sony i Panasonic najbardziej obniżyły swoją jakosć (sony do poziomu hipermarketowego złomu ) to poza tym masz racje .............. Dzisiejszy sprzęt zwłaszcza znanych firm bazuje na renomie którą sobie wypracował w latach 80 tych kiedy liczyła się jakosc - teraz liczy się ilosc sprzedanych egzemplarzy .Trwałosć sprzętu obniżono do poziomu kilku lat .Ktoś kto mysli że sprzęt kupiony teraz będzie działał 10 lat bo był drogi jest wyjątkowo naiwny . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 03.12.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Ja mam LG 42 cale HD ready i jest super Mamy go juz prawie z rok... Maz duzo czytal, czy plazma czy lcd i opinie ludzi za niego zdecydowaly (techniczne oczywiscie opinie). Jego wymiary: 112 x 88 cm Pozdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordian 03.12.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Tylko SharpJa mam Lc-46XL2E. Jest świetny. A na razie odbieram sygnał z zwykłej kablówki. Nie będę sie rozpisywał o zaletach ponieważ jego parametry można sobie ściągnąć z wielu stron na necie. 46 cali nie jest za duży. Po kilku dniach użytkowania nie mógłbym sobie wyobrazić mniejszego. Potwierdza to osoby korzystajace z takich formatów.A dlaczego Sharp - jest liderem pośród producentów flat paneli powyzej 40 cali i jako nileiczny albo nawet jedyny oferuje produktu wytworzone w japońskich fabrykach a nie europejskich lub innych montowniach. Może sie to zmienić bo coś powstało pod Toruniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordian 03.12.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Ciezko powiedzieć co widzą 3 osoby siedzace na przeciw a co widzę ja siedząc z boku. Percepcji u poszczególnych osób nie da sie zmierzyc ani obiektywnie ocenic. Moge jedynie stwierdzic, ze kiedy siedze na wprost a następnie przechodę z boku telwizora kolory i obraz są prawie identyczne. Wg. mnie specjalnie nie doszukując się jakiś nadzwyczajnych wrażeń obraz w ogóle się nie różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deja vu 04.12.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Ciezko powiedzieć co widzą 3 osoby siedzace na przeciw a co widzę ja siedząc z boku. Percepcji u poszczególnych osób nie da sie zmierzyc ani obiektywnie ocenic. Moge jedynie stwierdzic, ze kiedy siedze na wprost a następnie przechodę z boku telwizora kolory i obraz są prawie identyczne. Wg. mnie specjalnie nie doszukując się jakiś nadzwyczajnych wrażeń obraz w ogóle się nie różni. Pytam, bo w technologii LCD katy widzenia sa poprostu kiepskie.Wystarczy, ze przesunie sie troche w bok i obraz jest zupelnie nie do zaakceptowania.Nie wyobrazam sobie sytucji kiedy rodzina 3-5 osob w salonie walczy o miejsce a kanapie na przeciwko TV, bo na fotelu 1m w bok jest poprostu masakra.Plazma nie ma tego typu feleru i dla tego moge polecic smialo dla calej rodziny. . ps. 176 stopni u mnie i w kazdej pozycji taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordian 04.12.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Dokładnie tak jest. Ja teraz siedzę z boku mojego LCD pod kątem ok. 10 stopni i świetnie mi sie oglada. Nie moge stwierdzić specjalnej różnicy. Nie ma się co oszukiwać. Nowoczesne LCD nie posiadaja tej wady. Ale wiem o czym pisze Esperanza. Mam starszy typ LCD Samsunga 17 z tunerem telewizyjnym i tam ten efekt jest widoczny. Patrzac pod katem obraz robi sie ciemniejszy i kolory traca barwę. Ale mam ten monitor kilka lat. Obecne telewizory LCD nie posiadaja juz tej wady tak , że bez obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deja vu 05.12.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Ujecie z nocnego ogladania sportu. Oczywiscie z boku jak widac, pod bardzo zlym katem do ogladania . http://img453.imageshack.us/img453/9637/img0683crwu8.jpg a to moze jeszcze od frontu. http://img391.imageshack.us/img391/3894/img0694crvu6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.12.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Ja się przymierzam do takiego: http://www.allegro.pl/item240997655_qualia_raty_tv_lcd_bravia_hd_sony_kdl_40x2000_s.html Uważam, że nie ma lepszej firmy produkującej sprzęt RTV od Sony (od lat tylko taki kupujemy). A co do tego TV to widziałam go na "żywo" i jest LUX! Zakup za rok więc mam nadzieję że stanieje -pół roku temu kosztował 11500zł, teraz już 8500 to za rok może ok 4000.... Wiesz co...znany mi mechanizm takie myślenia...on jest chyba tylko pozornie i złudnie logiczny... OK, cena spada i będzie spadać... Tyle tylko, że jak już uznasz, że oto "teraz" jest właściwy moment to się okaże, że są już inne modele na głowe bijące ten który kupiłeś za tylko trochę większe pieniądze. Więc co...powiesz sobie..."poczekam rok" i ten droższy kupie sobie taniej...i tak wkoło Macieja...a LCD jak nie miałeś tak nie masz... To jest identyczna kwestia jak z zakupem sprzętu PC....dokładnie to samo zjawisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.12.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Oprócz tego ze w ciagu ostatnich lat to właśnie Sony i Panasonic najbardziej obniżyły swoją jakosć (sony do poziomu hipermarketowego złomu ) to poza tym masz racje ...... Wiesz co... Kupiłem sobie Amplituner + DVD właśnie Panasa... To było ok 5 lat temu...wtedy z zestawem głośnikowym dałem za to ok. 4500 zł...więc sprzęt jeszcze nie był tak "osiągalny" jak dziś... Na tamten czas to była w zasadzie górna półka sprzętowa Panasa... I co...po 4 latach padł odtw. DVD, był w Serwisie...jutro z serwisu odbieram Amplituner... Cholera przypadek?? Na jakość dźwięku, obrazu nie narzekam...ale ta trwałość sprzętu... To co kupować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markal2 06.12.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 42 cale to polecam LG LC2RR jest rewelacyjny, ladny obraz ma, naprwde takie soczyste kolory, no i fajna opcja z tym dyskiem twardym wbudowanym, poszukaj w skelpach internetowych jest spor taniej! Potwierdzam to . Kupiłem ostatnio LG 42` i jest naprawde rewelka . w SATURNIE była promo i dałem 3200 . można poszukać w aukcjach ale ten sam model w euro jest o 400 droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts