darekpt 20.01.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 a co sądzicie o tym TV : http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/SID-0A0A4384-38CD6210/pl/hs.xsl/170_18049_39393830_PLK_HTML.htm ma może ktoś coś takiego? Bo widziałem za 5099zł myśle że to dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 21.01.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Oprócz tego ze w ciagu ostatnich lat to właśnie Sony i Panasonic najbardziej obniżyły swoją jakosć (sony do poziomu hipermarketowego złomu ) to poza tym masz racje ...... Wiesz co... Kupiłem sobie Amplituner + DVD właśnie Panasa... To było ok 5 lat temu...wtedy z zestawem głośnikowym dałem za to ok. 4500 zł...więc sprzęt jeszcze nie był tak "osiągalny" jak dziś... Na tamten czas to była w zasadzie górna półka sprzętowa Panasa... I co...po 4 latach padł odtw. DVD, był w Serwisie...jutro z serwisu odbieram Amplituner... Cholera przypadek?? Na jakość dźwięku, obrazu nie narzekam...ale ta trwałość sprzętu... To co kupować?? Witam To nie przypadek . To jakośc sprzętu a raczej jej brak powoduje że wszystko się psuje po 3-4 latach . Co kupować ?? Jesli masz duzo kasy to co tylko chcesz ,co ci się podoba . I tak zepsuje sie po 3-4 latach ,nawet jak dasz 10 tyś za TV (cena to teraz wyznacznik marki a nie jakosci ) Jak masz mało kasy to niestety szukać okazji ,promocji ,wyprzedaży (ale nie sprzetu z ekspozycji) . Już w czasie zakupów musisz mieć świadomość że wydajesz kasę na 3-4 góra 5 lat a nie na 10 lub więcej . Kupować sprzęt ze średniej półki bez szaleństw . Dam przykład .Kupujesz DVD . Idziesz do sklepu i widzisz masę odtwarzaczy . Co wybierze przeciętny klient . Mantę za 150 zł czy sprzęt markowy za 400 . Raczej markowy . I tu popełnia błąd .Manta zepsuje sie tak samo szybko jak sprzęt markowy czyli po 1,5 - 3 latach . Mantę wywalisz i kupisz drugą , inny sprzęt będziesz opłakiwał (oczywiscie bez przesady ) . ...... i tez kupisz drugi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.01.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Może masz i rację, tylko to raczej "odczucia" niż zmierzalny pogląd.Chociaż faktycznie ostatnio daj się odczuć taką ogólną "lichość".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 21.01.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Może masz i rację, tylko to raczej "odczucia" niż zmierzalny pogląd. Chociaż faktycznie ostatnio daj się odczuć taką ogólną "lichość".... Witam To nie jest pogląd tylko fakt sprawdzony . Uwierz mi . Serwis RTV to moja praca pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 21.01.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 pytanie do znawców i praktyków Czy kupowanie lcd 100 Hz ma istotne znaczenie (oprocz widocznej roznicy w cenie) w praktyce. Czy zauwazymy rożnicę oglądając głownie Tv (polsat cyfrowy). Dzieki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 12.05.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 minęło trochę czasu, nastało trochę nowych modeli. Może teraz są jakies konkretne propozycje/typy? Na dzien dzisiejszy mam do wyboru Sony kdl-40x3000 (ze 100hz za dobrze ponad 7 tys) i model 40W bez 100Hz ale z Full Hd za ok 5 tys. A moze jednak Samsung?.....choc we wszystkich sklepach sprzedawcy go odradzają........sama nie wiem. Dotychczas mialam CRT Sony 100Hz 29 cali i bylam bardzo zadowolona. Obraz super, przez ponad 10 lat nic sie z nim nie działo-bez zarzutu, dlatego teraz tez skłaniam się ku Sony. Podpowiedzcie cos, podzielcie sie swoimi doswiadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 12.05.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 jak LCD to tylko z podświetleniem na LEDach np: http://www.samsung.com/pl/products/television/tfttv/le52f96bd.asp kontrast 500000:1 widziałem w Mobil1 przeceniony z 14tys na 10tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.05.2008 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Oj, ale mi się ten wątek przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 14.10.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witajcie! Wiem,że to średnio budowlany temat... -wybór telewizora ...ale usłyszałam już tyle opinii sprzedawców,że zgłupiałam.Każdy poleca co innego A na Was-forumowiczów zawsze mozna liczyć Napiszcie,kto używa jakiego telewizora i czy wybór był trafny. My potrzebujemy coś ok. 46"-50" i tyle wiem... Nie wiem jaką wybrać firmę, czy ma to być plazma czy LCD, itp. itd. Pomóżcie !! Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buttopp 14.10.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Zalezy jakie środki chcesz wydac na telewizor.Wazne są tez parametry i mozliwosci telewizora(gniazda,hd,wygląd itp.) Obydwie technologie mają swoje zalety i wady Plazma + bardziej naturalne kolory+ brak smużenia obrazu+ większa tolerancja na sygnał niskiej rozdzielczości+ lepsze odwzorowanie czerni- większe zużycie prądu- możliwy efekt „wypalenia” ekranu (starsze modele)- szyba ochronna odbija światło mocniej niż LCD- mniejsza ostrość obrazu LCD+ mniejsze zużycie prądu+ mniejsze odbijanie światła+ większa ostrość obrazu- gorsze odwzorowanie czerni- mniej naturalne, zimniejsze kolory- gorszy kąt boczny Jeśli oglądacie filmy DivX lub macie zwykły sygnał SD, a do tego denerwuje was nie do końca czarna czerń to zapomnijcie o LCD. Telewizory tego typu (szczególnie full HD) nie najlepiej radzą sobie z sygnałem niskiej rozdzielczości. Czas reakcji matrycy ma tu duże znaczenie i może wystąpić denerwujące smużenie. Do tego dochodzi problem z bocznym kątem widzenia, który szczególnie w tańszych modelach, może skutecznie psuć zabawę. temat z hdtvmania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.10.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witajcie! Wiem,że to średnio budowlany temat... -wybór telewizora ...ale usłyszałam już tyle opinii sprzedawców,że zgłupiałam.Każdy poleca co innego A na Was-forumowiczów zawsze mozna liczyć Napiszcie,kto używa jakiego telewizora i czy wybór był trafny. My potrzebujemy coś ok. 46"-50" i tyle wiem... Nie wiem jaką wybrać firmę, czy ma to być plazma czy LCD, itp. itd. Pomóżcie !! Pzdr. R. Łudzisz się, że na tym forum będzie inaczej? Żeby nie było, że nie na temat to mam CRT Thomson 29" i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 14.10.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 ja mam 50" LG plazmę nie pamiętam jaki model - w kązdym razie to już staruszek bo ma ze dwa lata. Jesteśmy z niego zadowoleni, z pocztąku wydawał się za duży, ale potem cieszyliśmy się , że nie kupiliśmy mniejszego. Moi rodzice mają 38" LCD i to jest za mało jak dla mnie. To czy plazama czy LCD to zalezy z jakiej odległości będziesz oglądać, jak z daleka to wystarczy plazma, jak z bliska to lepsze LCD ( jednak lepsza jakość obrazu) Plazma na HD chodzi super, LCD jeszcze lepiej, my oglądamy plazmę z ok. 4 - 4,5m i jest ok jak dla mnie. Jak kupowaliśy go to plazma była dużo tańsza niż LCD, LCD dobrej jakości musielibyśmy kupić mniejsze w tej samej cenie, albo gorszej firmy, kiepskiej jakości. Nie wiem jak jest teraz. W każdym razie polecam LG jeśli zdecydujecie się na Plazmę, porównywaliśmy go z innymi polecanymi markami i wyszedł na plus jeśli chodzi o parametry i jakość obrazu. Ale może doradzi ktoś kto niedawno kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 14.10.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witajcie! Wiem,że to średnio budowlany temat... -wybór telewizora ...ale usłyszałam już tyle opinii sprzedawców,że zgłupiałam.Każdy poleca co innego A na Was-forumowiczów zawsze mozna liczyć Napiszcie,kto używa jakiego telewizora i czy wybór był trafny. My potrzebujemy coś ok. 46"-50" i tyle wiem... Nie wiem jaką wybrać firmę, czy ma to być plazma czy LCD, itp. itd. Pomóżcie !! Pzdr. R. Ja też stałem przed takim wyborem. Zdecydowałem się na któryś z tych: PS50A551, PS50B650 lub PS50A556. A że jeszcze nie kupiłem to więcej nie powiem. Jedynie oglądałem w sklepie obraz na podobnych TV LCD - Plazma (stały obok siebie) i plazam miała duzo lepszy obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 14.10.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 jeszcze jedno ktoś wyżej mądrze napisał"większa tolerancja na sygnał niskiej rozdzielczości " przy plaźmie i to jest prawda. Niestety przeważnie mamy w domach gorszą jakość sygnału niż na zachodzie i z tego co pamiętam to był główny powód dla którego wybraliśmy plazmę a nie LCD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenam 14.10.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Są jeszcze telewizory typu LED, ponoć lepszy obraz niż LCD szczególnie czerń, połowe mniejsze zużycie energii, ale za to cena o połowę wyższa niż LCD. To chyba patent Samsunga, bo narazie taki widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ren2904 14.10.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Ooooo.....!! Jaki szybki i obszerny odzew!! Wiedziałam,że można na Was liczyć. O telewizorach LED czytałam i też rozmawiałam ze sprzedawcami w sklepach,ale tu jest "zgryz",bo to jeszcze raczej nowość w Polsce i cena jest trochę za wysoka.Znajomy (znawca tematu) polecał mi plazmę PANASONIC TX-P-50-S-10 50", ale koszt jest w granicach 4,5 tys zł. Trochę "za bogato" ,bo wykończeniówka domu (jak sami wiecie ! ) wykańcza i to nie tylko psychicznie ale ( a może zwłaszcza) i finansowo. Myślę,że możemy "poszaleć" za jakieś 3-3,5 tys. zł a za resztę kupić jakieś sensowne kino domowe. Acha!! Oglądać będziemy z ok. 5 m. Dzięki za wszystkie odpowiedzi i proszę o jeszcze.... Pzdr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faceone 14.10.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Fajnym pomysłem też może być rzutnik. Rozważam taką opcję w swoim domu. Wtedy to robi się prawdziwe kino domowe. Trzeba oczywiście mieć możliwość zrobienia ciemni, czyli najlepiej rolety zewnętrzne. Dobry rzutnik cenowo może być tańszy od telewizora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.10.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Tu też się zastanawiali: http://forum.muratordom.pl/plazma-czy-lcd,t81588.htm?highlight=telewizor http://forum.muratordom.pl/jak-polecacie-plaski-telewizor,t107225.htm?highlight=telewizor http://forum.muratordom.pl/prosze-o-rade-telewizor-lcd-do-7000tysia,t57391.htm?highlight=telewizor http://forum.muratordom.pl/nie-kupuj-telewizora-lcd,t113685.htm?highlight=telewizor http://forum.muratordom.pl/telewizor-lcd,t76977.htm?highlight=telewizor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 14.10.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Nowosci w postaci LED dotycza tylko podswietlania matrycy w telewizorach LCD, w porownianiu z dotychczasowymi swietlowkami takie telewizory podobno cechuja sie lepszymi kolorami i lepsza czernia a na pewno sa ciensze i pobieraja mniej energii. Jakikolwiek wybierzesz telewizor dobrze by mial tuner MPEG4, zeby za pare lat bez problemu odebrac tv naziemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 14.10.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Dlaczego właśnie forum budowlane? Wpisujesz w Google i znajdujesz masę odpowiedzi na odpowiednich forach ludzi, którzy znają się na rzeczy. Gwarantuję Ci, że sporo czasu by Ci zajęło zanim byś wszystko przeczytał. Znajdziesz też masę ciekawych rzeczy i fachowej wiedzy na ten temat. Miłego czytania P.S. zainteresuj się telewizorem Philips Ambilight, nie słuchaj marketowych specjalistów, a jeśli zdecydujesz się już na kupno w konkretnym sklepie poproś o prezentację kilku wstępnie wybranych modeli w zaciemnionym miejscu. Będzie Cię to może kosztowało 50zł, ale kupisz to co Ci się będzie najlepiej oglądało i będziesz się cieszył dobrym wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts