magangs 07.03.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Sufit na poddaszu jest z płyt gipsowo kartonowych. Nad nim wełna mineralna. Ja pod takim sufitem wiesza się żyrandole? Stalowy żyrandol trochę waży, a te płyty są chyba dość delikatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 07.03.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 sa specjalne kolki do karton gipsu http://test.arvex.pl/com_product_info/task,group_list_view/catid,75/gid,27/Itemid,71/ http://test.arvex.pl/com_product_info/task,product_view/catid,75/gid,27/pid,170/Itemid,71/ a tu ile wytrzymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 07.03.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 u mnie wiszą na takim czymś... http://test.arvex.pl/com_product_info/task,product_view/catid,76/gid,37/pid,57/Itemid,71/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 07.03.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 u mnie celowane w okolicach profila stalowego i do niego zamocowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 07.03.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Przy" super wadze" żyrandola potrzebne są wzmocnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek.w 07.03.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Tam gdzie będzie oświetlenie mam wstawione pod płytę elementy drewniane 1,5". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smpoland 07.03.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Kołek do płyty G-K utrzyma według producenta conajmniej 20-30 kg. ( o ile plyta sie trzyma według norm ) Jesli jest mozliwosc, zawsze lepiej dac wzmocnienie z profila lub kawalka łaty drewnianej. Znajomy kiedyś na G-K wieszał worek treningowy! - 3 czy 4 kołki - walil w niego dość mocno i dalej wisi Nie było wzmocnień, ale stelaż był prawidłowo wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 08.03.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Kołek do płyty g-k utrzyma 20 kg, ale na ścianie. Na suficie zostanie wyrwany nawet przez żyrandol o mniejszej wadze, zwłaszcza jeśli jest to kołek plastikowy. Sprawdzałem, jestem do tyłu o jeden żyrandol. Rozwiązanie: zamocować do profilu na którym wisi plyta albo włożyć po drugiej stronie kawałek sklejki czy deseczkę która rozłoży obciążenie na większym obszarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 08.03.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Mocowałem żyrandol (waga ok 10kg) za pomocą metalowego kołka jaki zaproponował adi_ .Trzyma.Mam w salonie sufit katedralny (6m) i tam przewidziany jest ciężki żyrandol. Do jętki zamontowana jest obejma i przez k-g wystaje tylko hak.Wieszaliśmy się na nim na długiej linie we dwóch z montażystą...Wytrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 08.03.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 u mnie wiszą na takim czymś... http://test.arvex.pl/com_product_info/task,product_view/catid,76/gid,37/pid,57/Itemid,71/ A jak to montowales ? Dopiero na stronie producenta zobaczylem ze to sie jakimis szczypcami sciaga. Zwykle skrecanie sruba powoduje rozwalanie plyty i taki kolek kiepsko trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 08.03.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 A jak to montowales ? a ja nie montowałem elektryk montował.... to i nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.03.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 wierci się otwornicą ok fi 50 dziurę w płycie. potem przez tą dziurę wierci się w suficie fi 8 i wkłada dybelka - haczyk. na haczyku wiesza się przedłużkę z drutu stalowego o długości odpowiadającej odległości płyty od sufitu.Na przedłużce haczyka wiesza się żyrandol, który osłoną kostki osłania również wyciętą dziurę w płycie g/k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 09.03.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 U nas w miejscach przewidzianych do montażu lamp od razu wykonane były wzmocnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 09.03.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Obczaj śruby o nazwie MOLLY. No i kręcenie w profil ale o tym chyba nie trzeba przypominać. powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts