AManys 07.03.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 W piwnicy mam wylany chudziak, który muszę zaizolować przeciwwilgociowo. W projekcie mam standard 2xpapa na lepiku. Pytania: - jaką papę zastosować - myślę o 1 warstwie, gdyż na papę będę musiał dać folję, gdyż będzie 10 cm styropianu, a na to dopiero wylewka, - czy można np. papę podkładową porozwijać na podłodze, dać zakłady np. 10 cm i nie smarować lepikiem. (Jeżeli poradzicie jakąś termozgrzewalną - to technika mocowania wiadoma). Dodam, że wokół domu mam wykonany drenaż, woda gruntowa b. głęboko, grunt glina. Za rady z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AManys 08.03.2010 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Podciągam bo. temat dla mnie ważny. Widziałem papy podkładowe na osnowie tekturowej po ok. 4,5, a na osnowie z włókna szklanego po ok. 6,5. Droższe są termozgrzewalne, ale jak mam kupić taką po 6,5 i jeszcze lepik do tego to może lepiej termozgrzewalną. Proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinflash 20.03.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 a czy na chudziak nie wystarczy folia + 10-15 cm styropianu i 8-10 cm betonu?ja mam zamiar tak zrobić u siebie,smarować lepikiem 140 m2 lepikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AManys 21.03.2010 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Folia na pewno by wystarczyła, pod warunkiem, że nie ulegnie przebiciu podczas chodzenia po niej w czasie układania np. styropianu itp. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profus 22.03.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Ja zgrzałem papę termozgrzewalną, na to folia 3 mm i 10 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts