krzysztofj 25.04.2002 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2002 Pytanie do bardziej doświadczonych:Jak układać kanalizację pod podłogą na gruncie, by nie zaszkodziło jej zagęszczanie tegoż gruntu. Albo jak zagęszczać grunt by nie uszkodzić kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 25.04.2002 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2002 Z dala od rur ubijać mechanicznie, w pobliżu ręcznie (lub nożnie, udeptywać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stada 25.04.2002 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2002 U mnie tak wlasnie bylo zrobione i wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 25.04.2002 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2002 jeżel bedziesz zagęszczal warstwowo i dobrze kolo rury kanalizacyjnej to nic się nie stanie jeżeli nawet wjadą ubijakiem na rure U mnie smiało skakał tym kangurem po rurach i nic się nie stało. Sprawdziłem bo później musiałem odkopać częśc takiej rury (160 brązowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 26.04.2002 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2002 Rura nie trzaśnie, ale złacza się mogą rozjechać. Mam dość dużą różnicę poziomów do zasypania (do 1m)i długą rurę. Widzę że są dwa sposoby. 1-zasypywać warstwami i jak dojdziemy do poziomu rury - ułożyć ją i dalej zasypywać ubijając.2-zasypać i ubić całość, a potem wykopać precyzyjny rowek , ułozyć rurę, zasypać ubijająć reczno-nożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 26.04.2002 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2002 Można zrobic tak jak ja zrobiłem:Ubiłem całość,Wykopałem rowy pod kanalizację,Ubiłem ręcznie dno rowów,Ułożyłem rury wkopując pod złącza cegły,Zasypałem wszystko piachem udeptując równocześnieUbiłem wszystko jak leciało płytą (zagęszczarką płytową czy jakoś tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 26.04.2002 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2002 Serdeczne dzięki, nabrałem odwagipozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts