Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oscary - kino sięgło dna? czy amerykańska megalomania ?

Gość

Recommended Posts

" ... Od paru dni słyszę w wiadomościach radiowych mobilizujące rady, jak przetrwać "tę wspaniałą noc". Chodzi o noc transmisji z rozdawania Oskarów. Wiecie Państwo, kawa? Koniak? Gimnastyka? Byle dotrwa... Własnie, do czego dotrwać? Do absolutnie powtarzalnych i na dodatek nic nie znaczących chwil. Nazwisko, oklaski, motyw muzyczny, łzy, dziękuję mami, oklaski, nazwisko ..."

http://www.redakcja.newsweek.pl/Tekst/Spocznij/526825,Oskary---gala-imienia-nudziary.html

"flaki z olejem" czyli tzw "rozdanie oscarów" odbyło sie tej nocy

i ... w związku z tym co myslicie o sześciu Oscarach (w tym najlepszego filmu - sic !!!) dla filmu - gniota ?

/nie oglądałałem i nie zamierzam oglądać po wstępnych opiniach tych którzy film "W pułapce wojny“ oglądnęli /

wg opini internautów to mniej wiecej

" ... bajeczka o tym jak to dzielni amerykanie rozbrajają bombki, a podle Araby zabijają wszystkich dookoła (łacznie z dziećmi ) i narażają wspaniałych amerykańskich bohaterów, którzy zaniedbują swoje osobiste życie ..."

co myslicie o nagrodach ?

co o filmie ?

daj spokój, niech się małolaty tym podniecają, jak zresztą wszystkim co hamerykańskie. Ja to mam za sobą.

PS. Przedwczoraj w I programie radiowym podawano, że Ałła Pugaczowa ma kilkadziesiąt mln płyt "na koncie". Ale kto u nas o tym wie? Prawie nikt.

Ale o byle grupce czwartorzędnej, co ma nakład płyty 20-tysieczny, byle po angielsku, to zaraz mowią.

" i ... w związku z tym co myslicie o sześciu Oscarach (w tym najlepszego filmu - sic !!!) dla filmu - gniota ?

/nie oglądałałem i nie zamierzam oglądać po wstępnych opiniach tych którzy film "W pułapce wojny“ oglądnęli /

To chyba bardziej na wątek psychola pasuje niż tutaj. :roll:

Rozkminianie co tłum miał na myśli wymaga głębszej analizy.

ps. Mówią , że po drugiej stronie Ziemi chadzają na rękach i to do tyłu.. 8)

i ... w związku z tym co myslicie o sześciu Oscarach (w tym najlepszego filmu - sic !!!) dla filmu - gniota ?

Co mysle o filmie i o Oscarach dla niego, to nie powiem, bo go nie widzialam.

Zastanawiam sie tylko, co myslec o Tobie, skoro nie ogladales, a wiesz, ze to gniot - jasnowidz? Czy tylko po prostu taka typowo polska przypadlosc, (od jakiegos czasu zreszta chyba zarazliwa, bo zatacza coraz szersze kregi) - oceniania i wydawania sadow kategorycznych o utworach, ktorych sie nie czytalo/ nie ogladalo.

Wszystko ladnie, pieknie ale najlepsza aktorka dla Sandry Bullock?! To juz jest przegiecie paleczki.

Rozumiem, ze widziales film i Sandre w nim? Bo jesli nie, to troche glupie wypowiadac takie opinie.

a nie wystarczy samą Sandrę? Na co film?

Wszystko ladnie, pieknie ale najlepsza aktorka dla Sandry Bullock?! To juz jest przegiecie paleczki.

Rozumiem, ze widziales film i Sandre w nim? Bo jesli nie, to troche glupie wypowiadac takie opinie.

A nie. Bo czasami nawet aktor do kitu trafi na swoja role i stworzy niezapomniana i bardzo dobra kreacje.

... niech się małolaty tym podniecają, jak zresztą wszystkim co hamerykańskie ... .

Sandra Bullock - czym sie tu zachwycac ?

http://img.brothersoft.com/screenshots/softimage/s/sandra_bullock_sexy_screensaver-58452-1.jpeg

i Grażyna Torbicka

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24077/363.jpeg

miodzio /mimo ze Sandra znacznie młodsza .../

za sam "chód" warta Oscara ... :wink:

Ja ja po prostu bardziej zapamietuje ze slabych rol/filmow (oslawiony Speed, Miss Agent2 czy ostatnio ta szmira the Proposal). Nie przekonuje mnie nawet jak jej cos wyjdzie na poziomie nieco wyzszym (Crash, Premonition). Filmu The Blind Side jeszcze nie widzialem ale za duzo po niej sobie nie obiecuje. Sandra siedzi u mnie w tym samym worku co B. Affleck, A. Jolie i P. Brosnan, czyli slabo, slabiuchno.

A nie. Bo czasami nawet aktor do kitu trafi na swoja role i stworzy niezapomniana i bardzo dobra kreacje.

zapomniałem dodać usmieszku po swoim tekście :wink:

PS: Brzoza, Grażynka ma mamę, też niezłą lufę - http://www.kamilianie.eu/12/krystyna_loska_m.jpg Tu też najdziesz stosowne porównanie?

dla jasności wybieram Sandrę nie dlatego, że mówi po angielsku

oraz zgadzam się ze Staśkiem, że najfajniejsza jest Ałła http://pravda.blox.pl/resource/pugaczowa.jpg