blind35 08.03.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam wszystkichPo raz pierwszy buduję dom i już mam kłopot. Stan surowy zrobiony, okna kupione. Dachówka też. Ale do rzeczy. Okazuje się ze po wylaniu chudziaka i zamontowaniu okien będe miał tylko 12 cm grubości na całą podłogę. Miejscami chcemy podłogówkę (kuchnia, jadalnia , sień). W projekcie jest tak: 6 cm polistyren ekstrudowany potem wylewka 5-6 cm i kafelki , panele. Moje pytanie: Czy przy polistyrenie można montowac podłogówkę? Czy takie grubości są ok? A może coś innego zrobic. W ostateczności rezygnuję z podłogówki. Pozdrawiam forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.03.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 6cm na polistyren i 6cm na wylewkę już daje Ci 12cm. Więc coś musisz obciąć, aby zmieścić kafelki/panele. Może pianka PUR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 08.03.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 czemu chudziak tak wysoko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuja 09.03.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 ... można też parę centymetrów zaoszczędzić na wylewce anhydrytowej zamiast cementowej - my tak zrobiliśmy... Jak się to wszystko zbierze razem: płyty pur (koszmarnie niestety drogie) lub styropian grafitowy oraz cienki anhydryt, to i 12 cm może starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 10.03.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 autor chyba stracił zainteresowanie a w temacie? z czego wynika te 12 cm? nadproża masz tak nisko, czy boisz się, że pomieszczenia wyjdą za niskie? Może te 5cm niżej sufit nie będzie problemem a będziesz miał większą swobodę z tą podłogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleslaw64 11.03.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 za wszelką cenę więcej izolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi-zyg 12.03.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam wszystkich Po raz pierwszy buduję dom i już mam kłopot. Stan surowy zrobiony, okna kupione. Dachówka też. Ale do rzeczy. Okazuje się ze po wylaniu chudziaka i zamontowaniu okien będe miał tylko 12 cm grubości na całą podłogę. Miejscami chcemy podłogówkę (kuchnia, jadalnia , sień). W projekcie jest tak: 6 cm polistyren ekstrudowany potem wylewka 5-6 cm i kafelki , panele. Moje pytanie: Czy przy polistyrenie można montowac podłogówkę? Czy takie grubości są ok? A może coś innego zrobic. W ostateczności rezygnuję z podłogówki. Pozdrawiam forumowiczów możesz dać 4 cm wylewki anhydrytowej na podłogówkę,ja tak robię,lepsza przewodniość ciepła,równiutka,wypełni ci naroża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts