Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzień Kobiet

retrofood

Recommended Posts

Nikt już prawie nie pamięta

(choć i ono z "Hameryki")

Jak Dzień Kobiet świętowały

domy, biura i fabryki.

Dzisiaj tylko o rajstopach

lub goździku się wspomina

A nie piszą żeśmy wtedy

wszyscy byli jak rodzina

Dzisiaj cool jest i na topie

świętowanie Walentynek

tak jak jest to w Ameryce

(takie święto dla blondynek)

Ja tam jednak po staremu

Wszystkim Paniom ślę życzenia

wiosny w domu oraz w pracy,

skrytych marzeń też spełnienia

I niech każdej - wasz Walenty

cały dzionek szepcze czule...

o miłości. I nie krzyczy:

- weź wyprasuj mi koszulę!

http://www.twojekwiaty.pl/do/image/_small/BOU06_233.jpg

Kurna, w radiu jakaś pani redaktor powiedziała, że "kobiety chcą być traktowane wyjątkowo przez cały rok".

No a gdzie tu logika? Jeśli codziennie będzie wyjątek, to stanie się on regułą! Po prostu.

Więc i tak nie będzie wyjątkowo...

a Pan na ostatnim zdjęciu bardzo, bardzo mi się podoba, i bynajmniej nie dzięki swojej powierzchowności, ale za ten papier na podejrzewam goździku..no bo te dzisiejsze rękawy foliowe...no nich skonam (florystką jestem, to się i znam;))..nie do przełknięcia są!!!!

"Gupie" "święto" bo i niby czemu służy? Bojkotuję ten temat!!!

Z moich obserwacji wynika, że TO święto jest bojkotowane głównie przez mężczyzn. Kobiety raczej lubią je obchodzić. Lubią dostac kwiatek właśnie z tej okazji, lubią życzenia. Mnie też sprawia radość jak dostaję maile czy smsy od kolegów z życzeniami, a przy okazji mam okazję podziękować i zapytać, co słychać.

Oprócz tego, Dzień Kobiet jest dobrą datą do rozpoczęcia wielu zdrowotnych programów profilaktycznych i tak się dzieje. To dobra data również do rozpoczęcia debaty publicznej na temat sytuacji kobiet, która nie jest szczególnie komfortowa, jeśli chodzi o przemoc w rodzinie, zatrudnienie itp. Nie widzę w tym wszystkim nic złego.

Wiem, wiem, podstawowym argumentem jest mówienie, że o kobiety powinno sie dbać cały rok, ale ja bojkotuję ten argument, bo tak nie jest. :wink:

Wiem, wiem, podstawowym argumentem jest mówienie, że o kobiety powinno sie dbać cały rok, ale ja bojkotuję ten argument, bo tak nie jest. :wink:

:o Znaczy że nie powinno się....?

No dobra. Od dziś przestaję .... Jakby się żona skarżyła, to ją do Ciebie odeślę. :lol:

P.S.

Najlepszego, dla wszystkich kobiet na pozostałą część roku. :D

:o Znaczy że nie powinno się....?

No dobra. Od dziś przestaję .... Jak by się żona skarżyła, to ją do Ciebie odeślę. :lol:

P.S.

Najlepszego, dla wszystkich kobiet na pozostałą część roku. :D

Każdy, jak sie uprze, to usłyszy to, co chce usłyszeć :wink: