waldek343 08.03.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Czy ktoś kupił gres polerowany Saturn Cream z Opoczna?Ja kupiłem i jestem w szoku, płytki są w 1gat,a wyglądają na pozagatunkowe.Z sześciu paczek ,które już rozpakowalem prawie trzy paczki mają bardzo widoczne wady; plamy z farby,niewypolerowany bok i rogi o szer. 2cm,niebieskie kropki jakby z atramentu,brązowe lub czarne kropki wielkości 2mm,rysy w rogach, widać rysy po szlifie wyrównującym płytkę przed polerowaniem.W Opocznie powiadomili mnie,że takie rzeczy się zdarzają i mam złożyć reklamacje i czekać(2 tygodnie). Na początku pomyślałem,że ktoś po drodze zrobił,z tego pierwszy gatunek,ale po rozmowie z kobietą z Opoczna myślę,że nie mają odpowiedniej kontroli jakości,bo nawet nie wiedzą jak są pakowane płytki polerowane.Płytki te kosztują ok.120pln/m2,a są gorszej jakości od tych z marketu za 29pln/m2.1 gatunek-na 100 płytek max 5 sztuk może posiadać niewielkie wady wyglądu, tak jest napisane na stronie Opoczna!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 08.03.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Jak widać nie zawsze cena i opis odpowiada jakości produktu Warto tu "reklamować" takie kwasy mozę zadziała na producenta jeżeli okaże się że to masowe "g...ko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 08.03.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 My kładliśmy w wakacje płytki Organic na podłogę i ściany w jednej z łazienek. Niby pierwszy gatunek, a narożniki miał powywijane jak banany. Majster stwierdził, że widział równiejsze płytki drugiego gatunku. To były nasze najgorsze płytki. Byle jaki gres techniczny z kotłowni, garażu czy pralni był lepiej wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 08.03.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Czy ktoś kupił gres polerowany Saturn Cream z Opoczna? Ja kupiłem i jestem w szoku, płytki są w 1gat,a wyglądają na pozagatunkowe .Z sześciu paczek ,które już rozpakowalem prawie trzy paczki mają bardzo widoczne wady; plamy z farby,niewypolerowany bok i rogi o szer. 2cm,niebieskie kropki jakby z atramentu,brązowe lub czarne kropki wielkości 2mm,rysy w rogach, widać rysy po szlifie wyrównującym płytkę przed polerowaniem. W Opocznie powiadomili mnie,że takie rzeczy się zdarzają i mam złożyć reklamacje i czekać(2 tygodnie). Na początku pomyślałem,że ktoś po drodze zrobił,z tego pierwszy gatunek,ale po rozmowie z kobietą z Opoczna myślę,że nie mają odpowiedniej kontroli jakości,bo nawet nie wiedzą jak są pakowane płytki polerowane.Płytki te kosztują ok.120pln/m2,a są gorszej jakości od tych z marketu za 29pln/m2. 1 gatunek-na 100 płytek max 5 sztuk może posiadać niewielkie wady wyglądu, tak jest napisane na stronie Opoczna!!!!!!!!!!!!!!! Reklamuj,wymienią,a w zakładzie ceramiki łby polecą na kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 08.03.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 WitamMieliśmy problem z gresem "Areniska" Opoczno, reklamacja itp. Oddali 50% wartości gresu. Widocznie gres mają wadliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiekp 14.08.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 No szkoda, że nie trafiłam na ten wątek przed zakupem Saturna do całego mieszkania. Te płytko to porażka. Pierwszy gatunek gresu polerowanego a na co drugiej płytce są matowe ślady jakby były niedopolerowane i płytkarz nie zauważył i położył je akurat na samym środku. Normalnie wyć mi się chce jak na to patrze. A kosztowały 135zł. Już nigdy w życiu nie kupie płytek z opoczna. Może ktoś z forumowiczów ma pomysł jak i czym spolerować te matowe miejsca? Może jakaś pasta polerska czy wosk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata2ch 02.02.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 :mad: JEŚLI CHODZI O JAKOŚĆ 1 GATUNKU PŁYTEK OPOCZNA TO NADAL NIEPOROZUMIENIE,NIC NIE POPRAWILI. NADAL LEKCEWAŻĄ KLIENTÓW SPRZEDAJĄC BUBLE. W 2012 ROBILIŚMY ŁAZIENKĘ W PŁYTKACH BARICELLO,KTÓRE BYŁY KRZYWE,ŁÓDKOWATE, WADA RZUCA SIĘ W OCZY DOPIERO PO POŁÓŻENIU NA ŚCIANIE-MIX PROSTYCH I KRZYWYCH. REKLAMACJA WIELOKROTNIE ODRZUCONA,PŁYTKI WG.PRODUCENTA W NORMIE A KLIENT WIEDZIAŁ CO KUPUJE. KLIENT KUPIŁ 1 GATUNEK,TAKI CHCIAŁ I ZA NIEGO ZAPŁACIŁ A DOSTAŁ BUBLA 3 GATUNKU. SPRAWA MIAŁA BYĆ ZGŁOSZONA DO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA,ALE CZEKAM JESZCZE JAK Z CZASEM Z EKSPLOATACJĄ PŁYTEK,BO PODOBNO OPOCZNO LUBI PĘKAĆ W PAJĘCZYNKĘ. OPINIA DOBREJ JAKOŚCI JUŻ NIEAKTUALNA.PRZESTRZEGAM PRZED ZAKUPEM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts