Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pierwszy gatunek w/g opoczna

waldek343

Recommended Posts

Czy ktoś kupił gres polerowany Saturn Cream z Opoczna?

Ja kupiłem i jestem w szoku, płytki są w 1gat,a wyglądają na pozagatunkowe

.Z sześciu paczek ,które już rozpakowalem prawie trzy paczki mają bardzo widoczne wady; plamy z farby,niewypolerowany bok i rogi o szer. 2cm,niebieskie kropki jakby z atramentu,brązowe lub czarne kropki wielkości 2mm,rysy w rogach, widać rysy po szlifie wyrównującym płytkę przed polerowaniem.

W Opocznie powiadomili mnie,że takie rzeczy się zdarzają i mam złożyć reklamacje i czekać(2 tygodnie). Na początku pomyślałem,że ktoś po drodze zrobił,z tego pierwszy gatunek,ale po rozmowie z kobietą z Opoczna myślę,że nie mają odpowiedniej kontroli jakości,bo nawet nie wiedzą jak są pakowane płytki polerowane.Płytki te kosztują ok.120pln/m2,a są gorszej jakości od tych z marketu za 29pln/m2.

1 gatunek-na 100 płytek max 5 sztuk może posiadać niewielkie wady wyglądu, tak jest napisane na stronie Opoczna!!!!!!!!!!!!!!!

My kładliśmy w wakacje płytki Organic na podłogę i ściany w jednej z łazienek. Niby pierwszy gatunek, a narożniki miał powywijane jak banany. Majster stwierdził, że widział równiejsze płytki drugiego gatunku. To były nasze najgorsze płytki. Byle jaki gres techniczny z kotłowni, garażu czy pralni był lepiej wykonany.

Czy ktoś kupił gres polerowany Saturn Cream z Opoczna?

Ja kupiłem i jestem w szoku, płytki są w 1gat,a wyglądają na pozagatunkowe

.Z sześciu paczek ,które już rozpakowalem prawie trzy paczki mają bardzo widoczne wady; plamy z farby,niewypolerowany bok i rogi o szer. 2cm,niebieskie kropki jakby z atramentu,brązowe lub czarne kropki wielkości 2mm,rysy w rogach, widać rysy po szlifie wyrównującym płytkę przed polerowaniem.

W Opocznie powiadomili mnie,że takie rzeczy się zdarzają i mam złożyć reklamacje i czekać(2 tygodnie). Na początku pomyślałem,że ktoś po drodze zrobił,z tego pierwszy gatunek,ale po rozmowie z kobietą z Opoczna myślę,że nie mają odpowiedniej kontroli jakości,bo nawet nie wiedzą jak są pakowane płytki polerowane.Płytki te kosztują ok.120pln/m2,a są gorszej jakości od tych z marketu za 29pln/m2.

1 gatunek-na 100 płytek max 5 sztuk może posiadać niewielkie wady wyglądu, tak jest napisane na stronie Opoczna!!!!!!!!!!!!!!!

Reklamuj,wymienią,a w zakładzie ceramiki łby polecą na kontroli.

• 5 months później...

No szkoda, że nie trafiłam na ten wątek przed zakupem Saturna do całego mieszkania. Te płytko to porażka. Pierwszy gatunek gresu polerowanego a na co drugiej płytce są matowe ślady jakby były niedopolerowane i płytkarz nie zauważył i położył je akurat na samym środku. Normalnie wyć mi się chce jak na to patrze. A kosztowały 135zł. Już nigdy w życiu nie kupie płytek z opoczna.

Może ktoś z forumowiczów ma pomysł jak i czym spolerować te matowe miejsca? Może jakaś pasta polerska czy wosk?

• 2 years później...

:mad::mad:

JEŚLI CHODZI O JAKOŚĆ 1 GATUNKU PŁYTEK OPOCZNA TO NADAL NIEPOROZUMIENIE,NIC NIE POPRAWILI.

NADAL LEKCEWAŻĄ KLIENTÓW SPRZEDAJĄC BUBLE.

W 2012 ROBILIŚMY ŁAZIENKĘ W PŁYTKACH BARICELLO,KTÓRE BYŁY KRZYWE,ŁÓDKOWATE,

WADA RZUCA SIĘ W OCZY DOPIERO PO POŁÓŻENIU NA ŚCIANIE-MIX PROSTYCH I KRZYWYCH.

REKLAMACJA WIELOKROTNIE ODRZUCONA,PŁYTKI WG.PRODUCENTA W NORMIE A KLIENT WIEDZIAŁ CO KUPUJE.

KLIENT KUPIŁ 1 GATUNEK,TAKI CHCIAŁ I ZA NIEGO ZAPŁACIŁ A DOSTAŁ BUBLA 3 GATUNKU.

SPRAWA MIAŁA BYĆ ZGŁOSZONA DO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA,ALE CZEKAM JESZCZE JAK

Z CZASEM Z EKSPLOATACJĄ PŁYTEK,BO PODOBNO OPOCZNO LUBI PĘKAĆ W PAJĘCZYNKĘ.

OPINIA DOBREJ JAKOŚCI JUŻ NIEAKTUALNA.PRZESTRZEGAM PRZED ZAKUPEM.