jajcarz77 08.03.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam Wszystkich.Jestem w trakcie remontu mieszkania w bloku czteropiętrowym, moje mieszkanie jest właśnie na tym piętrze. Jestem po wymianie grzejników na aluminiowe i tu powstał mój problem, a mianowicie: wszystkie grzejniki są ciepłe od góry do połowy, reszta grzejnika jest słabo letnia. Dodam, że grzejniki mają odpowietrzacze automatyczne i manualne więc wykluczam zapowietrzenie. Woda jest doprowadzana od pionu do grzejnika przewodami PEX o średnicy 16 i tak samo odprowadzana. Jeśli ktoś wie lub przypuszcza powód takiej sytuacji to bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.03.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Tematów z głównym problemem grzejnika nie w całości ciepłego było już bez liku i naprawdę nie rozumiem jak ktoś się rejestruje na forum i nie jest najpierw zainteresowany co o jego problemie już było do tej pory, ale od razu zakłada nowy temat nic nie pisząc o szczegółach.Po pierwsze to czy w pomieszczeniach jest zimno?Czy na grzejnikach są termostaty?generalnie jak wyglądała wcześniej instalacja i co się w niej zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajcarz77 08.03.2010 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Heja.Szukałem tematu z problemem podobnym do mojego i niestety nie udało mi się znaleźć pomocy więc zapytałem w nowym temacie. Jestem niedługo na forum i być może to jest powodem, że nie tak szybko i sukcesywnie odnajduję to czego szukam, ale postaram się to zmienić.Co do szczegółów to uważam, że je po części podałem, a o innych już piszę.Temperatura w pomieszczeniach jest ok. 17 stopni, na grzejnikach nie ma termostatów, a w instalacji zmieniły się grzejniki z żeliwnych na aluminiowe i połączenie grzejnika z pionem, stare było rurkami stalowymi pół cala, a nowe jak pisałem wcześniej jest połączone przewodami PEX.Dziękuję za zainteresowanie i mam nadzieję, że rozjaśniło to trochę sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.03.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Jaka moc grzejników w porównaniu do poprzednich, jaka temp. w pomieszczeniach była podczas używania poprzednich grzejników, jaka jest temp. wody zasilającej i czy się nie zmieniała od czasu zamontowania nowych grzejników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajcarz77 12.03.2010 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ok, zamykam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts