Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odpowietrzone grzejniki ciepłe do połowy

jajcarz77

Recommended Posts

Witam Wszystkich.

Jestem w trakcie remontu mieszkania w bloku czteropiętrowym, moje mieszkanie jest właśnie na tym piętrze. Jestem po wymianie grzejników na aluminiowe i tu powstał mój problem, a mianowicie: wszystkie grzejniki są ciepłe od góry do połowy, reszta grzejnika jest słabo letnia. Dodam, że grzejniki mają odpowietrzacze automatyczne i manualne więc wykluczam zapowietrzenie. Woda jest doprowadzana od pionu do grzejnika przewodami PEX o średnicy 16 i tak samo odprowadzana.

Jeśli ktoś wie lub przypuszcza powód takiej sytuacji to bardzo proszę o pomoc.

Tematów z głównym problemem grzejnika nie w całości ciepłego było już bez liku i naprawdę nie rozumiem jak ktoś się rejestruje na forum i nie jest najpierw zainteresowany co o jego problemie już było do tej pory, ale od razu zakłada nowy temat nic nie pisząc o szczegółach.

Po pierwsze to czy w pomieszczeniach jest zimno?

Czy na grzejnikach są termostaty?

generalnie jak wyglądała wcześniej instalacja i co się w niej zmieniło.

Heja.

Szukałem tematu z problemem podobnym do mojego i niestety nie udało mi się znaleźć pomocy więc zapytałem w nowym temacie. Jestem niedługo na forum i być może to jest powodem, że nie tak szybko i sukcesywnie odnajduję to czego szukam, ale postaram się to zmienić.

Co do szczegółów to uważam, że je po części podałem, a o innych już piszę.

Temperatura w pomieszczeniach jest ok. 17 stopni, na grzejnikach nie ma termostatów, a w instalacji zmieniły się grzejniki z żeliwnych na aluminiowe i połączenie grzejnika z pionem, stare było rurkami stalowymi pół cala, a nowe jak pisałem wcześniej jest połączone przewodami PEX.

Dziękuję za zainteresowanie i mam nadzieję, że rozjaśniło to trochę sytuację.