Andrzej Wilhelmi 08.05.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Wielkość otworów w szczytach zależna od długości dachu. Minimalna średnica to 250~300 mm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 08.05.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 A może coś takiego: http://www.icopal.pl/index.php?page=ventx-wentlacja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.05.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Membrana nie spełni zadania, nie będzie przewiewu . Siatka , albo obróbka z blachy. Jan Zonk ! Membraną mam obłożone okna dachowe a w kalenicy taśmę . Zadzwoniłam do dekarza i mnie ofukał ...mogłam najpierw spojrzeć na fakturę ... jest jak byk "taśma kalenicowa IVT " I wcale to nie było tanie ... ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.05.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Piszesz o dwóch różnych sprawach. Membrana posłużyła do osłonięcia otworów wyciętych w deskach a taśma kalenicowa służy do uszczelnienia przestrzeni pomiędzy dachówkami a gąsiorami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.05.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 To jutro sama tam wlezę i podejrzę od spodu ... bo jeszcze mogę mam nadzieję, że się da ... Jak mam jakiegos babola ... lepiej go znaleźć teraz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.05.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Z całą pewnością masz wszystko OK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 10.05.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Nie masz wszystkiego OK. Masz przeciętą kalenicę pokrytą membraną ,która nie taje przewiewu. to po co było to robić? Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-r 13.05.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 (edytowane) a ja mam taki "cosik" :wywietrznik kalenicowy - Armourvent Ridge http://www.iko-shingles.pl/documents/graphics/accessories/av-ridge-on-roof.jpg i po klopocie ps zdjęcie przykładowe - to nie mój dach pps sam się dziwię co to może wystawać pod gontem.... Edytowane 13 Maja 2010 przez marcin-r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 13.05.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Marcin ja też będę kładł u siebie gont. Czy mógłbyś wrzucić więcej fotek dachu? i podać inne ważne info? (Jaki gont, ile kosztowało położenie i zakup, i skąd miałeś ekipę do kładzenia gontu).Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 13.05.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Ta wentylacja odbiera opary z1,5 pola między krokwiami a co z resztą. Chyba , że masz przewiercone krokwie. Co wystaje spod gonta? Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.05.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Mistrzu Janie folia wysoko paroprzepuszczalna o współczynniku Sd=0,02 stawia taki opór parze wodnej jak 2 cm powietrza czyli umożliwia przewiew. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 14.05.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Nie wierzę. :jawdrop:Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.05.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Błogosławieni, którzy nie widzieli (wiedzieli) a uwierzyli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 15.05.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Trzeba sprawdzić.Wynik będzie po latach. Lepiej dla pewności zrobić przewiew. i spać spokojnie. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henter2 16.05.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Panie Andrzeju dach kopertowy ma cztery połacie i wiadomo że każdą trzeba wentylować,a nie tłumaczyć ludziom że między krokwi ma być wentylacja.Bo po co daje się kontr-łaty czyż nie po to aby dach również w poprzek miał przewietrzanie? A co do tego czy wiem ,tak wiem bo robię to od ponad 30 lat i nie mam reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.05.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Odpowiem tak: pisz co uważasz za stosowne i nie mów mi co ja mam pisać. Wentylacji podlegają dwie warstwy: izolacja cieplna i pokrycie dachowe. Te wentylacje odbywają się dwiema osobnymi szczelinami (te uwagi nie dotyczą gdy występuje krycie wstępne wykonane folią wysoko paroprzepuszczlną i pokryć płaskich mocowanych bezpośrednio na deskowaniu /OSB). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 06.07.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Mistrz Jan był u mnie na budowie i "wytknął" brak wentylacji kalenicy. Jak to teraz zrobić jeśli dachówka już położona ale nie ma ocieplenia poddasza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 07.07.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Wiercić. Dokładnie tłumaczyłem. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 07.07.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 boję się, że przewiercą taśmę kalenicową a wtedy to już będzie kicha zważywszy, że mam tą miedzianą "przeciwmchową" a tania nie jest. Najlepiej bym się czuł gdyby przyszedł fachowiec, zdjął gąsiory i wyciął szczelinę w górnych deskach i wywinął papę. Tak robi Mistrz Jan Dużo przy tym roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiawloczka 07.07.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Witam Jaka najlepsza folia paro-przepuszczalna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts