Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Danki i Sławka

Recommended Posts

• 2 weeks później...
uff, jak dobrze że jutro niedziela i można odpocząć. Przez ostatnie dwa tygodnie nie próżnowaliśmy na budowie, pogoda (powyżej 30 stopni) odpowiednia do wypoczynku nad wodą a nie na murowanie. Cóż począć. Udało się w tamtym tygodniu wymurować parter i zacząć ocieplać piwnice. W tym tygodniu było dyblowanie styropianu, zaciąganie kleju siatką, gruntowanie dysperbitem no i dziś udało się nałożyć pierwszą warstwę izolacji przeciwwodnej Izobud WM.

• 1 month później...

Witam!

Obserwuję Wasz dziennik z budowy. Ja planuję ruszyć z budową domu przyszłej wiosny. Planuję podobnie jak Wy zaangażować w tą inwestycję murarza, siebie i kogoś chętnego z rodziny. Liczę, że jak zacznę wiosną, to do jesieni stan surowy zamknięty będzie gotowy. Mam pytanie odnośnie zbrojenia. Robiliście je sami, czy mieliscie jakąś ekipę? A jeśli tak, to podzielcie się kosztem tego etapu budowy.

Pozdrawiam i trzymam kciuki!!!!!

mieliśmy ekipe do szałowania i zbrojenia. Bez ekipy można by się obejść (tym bardziej, że stal była pocięta i pogięta na wymiar), ale bałem się że czasowo nie zdąże do zimy dachu położyć. Ekipa za szałowanie i zbrojenie wzięła 3,3 za ławy, 3,5 za pierwszy strop i 4,3 tyś. zł. za drugi strop. Jednak ekipy nie polecam, bo gdyby nie ciągłe upominanie z mojej strony to niewiem jakby te stropy wisiały.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 5 months później...
W marcu wprawili nam okna, w ubiegłym tygodniu przywieźli i zamontowali brame garażową. Drzwi zewnętrzne na razie tymczasowe. Obecnie zajmuje się instalacją elektryczną. W międzyczasie wejdą z instalacją wody i rozmieszczenia elementów C.O. Edytowane przez geller

• 3 weeks później...

Dzięki za miłe słowa, słońce w tym tygodniu naprawdę dopisuje:)

Pozdrawiam.

Obecnie kończe instalacje elektryczną. Fachowcy ułożyli już instalacje wody, część kanalizacji i CO- to, co należało poprowadzić przed tynkami.

Rury odkurzacza centralnego też już ułożone.

zdjęcia instalacji elektrycznej umieszcze w najbliższym czasie

Edytowane przez geller