bronx10 08.03.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam! Wiosną planuję wystartować z budową domu http://www.archeton.pl/projekt-domu-soniamidi-913-1010-opisogolny-bf83c178db5003ed8342a222221f69bc dostałem wycenę od pierwszej ekipy za w/w domek za SSO powiedzieli mi 85 tyś. zł Piwnica - bloczki ściany - pustak keramzytowy alfa dach- dachówka Proszę o opinie osób, które w temacie maja jakieś rozeznanie. Miejsce budowy 50 km od Wrocławia okolice Świdnicy. Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkwb 11.03.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Jeśli to cena za samą robociznę, nawet z kryciem dachówką, to dużo, nawet bardzo dużo. Ja pod Warszawą mam kilka ofert na dom podobnej powierzchni, trochę prostszy z robocizną w granicach 25-30k (bez krycia dachówką, ale z więźbą, deskowaniem i papą na dach; robocizna krycia dachówką będzie w granicach 6-8k). Jeśli to cena z materiałem, to niemożliwe żeby było tak tanio Napisz dokładnie, o co chodzi - co jest w zakresie tej wyceny. PS. Chociaż fakt, że jest garaż na poziomie -1 sporo zmienia, ale nie sądzę żeby to uzasadniało aż 3-krotną różnicę w cenie w stos. do mojego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronx10 11.03.2010 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Jeśli to cena za samą robociznę, nawet z kryciem dachówką, to dużo, nawet bardzo dużo. Ja pod Warszawą mam kilka ofert na dom podobnej powierzchni, trochę prostszy z robocizną w granicach 25-30k (bez krycia dachówką, ale z więźbą, deskowaniem i papą na dach; robocizna krycia dachówką będzie w granicach 6-8k). Jeśli to cena z materiałem, to niemożliwe żeby było tak tanio Napisz dokładnie, o co chodzi - co jest w zakresie tej wyceny. PS. Chociaż fakt, że jest garaż na poziomie -1 sporo zmienia, ale nie sądzę żeby to uzasadniało aż 3-krotną różnicę w cenie w stos. do mojego projektu. Kwota 85 tyś. dotyczy stanu surowego otwartego(z dachem włącznie), oczywiście bez materiału! Dlatego rozpocząłem intensywne poszukiwania ekipy i już po pierwszych odpowiedziach, widzę że 85 tyś. jest mocno przesadzone!!! Teraz propozycje oscylują w granicach 50-60 tyż, czyli jest lekki powiew optymizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 11.03.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Jeśli to cena za samą robociznę, nawet z kryciem dachówką, to dużo, nawet bardzo dużo. Ja pod Warszawą mam kilka ofert na dom podobnej powierzchni, trochę prostszy z robocizną w granicach 25-30k (bez krycia dachówką, ale z więźbą, deskowaniem i papą na dach; robocizna krycia dachówką będzie w granicach 6-8k). Jeśli to cena z materiałem, to niemożliwe żeby było tak tanio Napisz dokładnie, o co chodzi - co jest w zakresie tej wyceny. PS. Chociaż fakt, że jest garaż na poziomie -1 sporo zmienia, ale nie sądzę żeby to uzasadniało aż 3-krotną różnicę w cenie w stos. do mojego projektu. Kwota 85 tyś. dotyczy stanu surowego otwartego(z dachem włącznie), oczywiście bez materiału! Dlatego rozpocząłem intensywne poszukiwania ekipy i już po pierwszych odpowiedziach, widzę że 85 tyś. jest mocno przesadzone!!! Teraz propozycje oscylują w granicach 50-60 tyż, czyli jest lekki powiew optymizmu Witam Za taki dom z dachem to ok 50tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts