Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Swietliki dachowe z jakiej firmy !!!????

ewcia1978

Recommended Posts

Wszystko co powoduje że w dachu jest dziura to proszenie się o przeciekanie dachu.

Beż świetlika też da się żyć - tylko że pewnie pomieszczenie sporadycznie wykorzytywane. Za te pieniądze lepiej kupic sztuczne słoneczko.

Świetliki się brudzą itp.

A przez okna i drzwi może wejść nieproszony gość??

• 4 weeks później...

cze Mawram

Wklikaj się na strony najwiekszych producentow okien dachowych. KAzdy z nich proponuje jakies rozwiazania w temacie swietlikow dachowych.

Sam zawsze polecam nasze Polskie fakro. Maja wszystko: świetliki dachowe nieotwierane, otwierane, sterowane elektrycznie, swietliki rurowe tez itp.

pozdr

• 1 year później...
  • 2 years później...
Przepraszam, że odkopuję, ale jeśli kogoś ciągle interesuje temat świetlików, to świetliki dachowe oferuje firma Gulajski. Montowali między innymi na stadionach olimpijskich w Londynie. Polecam, bo u mnie na strychu ostatnio zamontowali i bardzo sobie chwali wspolprace.

Przepraszam, że odkopuję, ale jeśli kogoś ciągle interesuje temat świetlików, to świetliki dachowe oferuje firma Gulajski. Montowali między innymi na stadionach olimpijskich w Londynie. Polecam, bo u mnie na strychu ostatnio zamontowali i bardzo sobie chwali wspolprace.

Jestem zainteresowana swietlikiem ,mam w projekcie taki ujety . Swietlik ma byc zamontowany w dachu dwuspadowym o kacie 30st, o wymiarach 4m na 2m najlepiej szklany z szyba samoczyszczaca,ale bierzemy pod uwage rowniez plekse,ogolnie kazda propozycje rozwazymy, Jesli ktos z Was zna producenta takowych lub wytworce ogrodow zimowych bardzo prosze o namiary ,

PS. Do Pana Gulajskiego wyslalam juz email

Jestem zainteresowana swietlikiem ,mam w projekcie taki ujety . Swietlik ma byc zamontowany w dachu dwuspadowym o kacie 30st, o wymiarach 4m na 2m najlepiej szklany z szyba samoczyszczaca,ale bierzemy pod uwage rowniez plekse,ogolnie kazda propozycje rozwazymy, Jesli ktos z Was zna producenta takowych lub wytworce ogrodow zimowych bardzo prosze o namiary ,

PS. Do Pana Gulajskiego wyslalam juz email

W zasadzie do wyboru masz Fakro albo Veluxa. Fakro ma formę kopuły, a Velux jest płaski jak zwykłe okno dachowe. Na velux'ie śnieg zimą niestety będzie zalegał i jego efektywność będzie wątpliwa. Fakro wygląda za to jakby na dachu wylądowało ufo, ale śnieg się zsuwa. Mam 3 Świetliki Fakro, działają, ale spodziewałem się lepszego efektu.

Co masz na mysli?Jaki jest efekt?Przegrzewania czy wychladzania? Rozumiem ze nie jestes zadowolony,

Ja mam w projekcie antresole w holu i swietlik ma byc zamontowany nad schodami,wiec siedziec pod nim nie bedziemy ,nie ukrywam ze wolalabym plaski ,bo taki bardziej mi do dachu pasuje, ale wazniejsza jest cena ,Dzieki za zainteresowanie

To sie nie zrozumielismy,ja mam w projekcie skylight ,nie swietlik tunelowy. Czyli duze XXL nie otwierane okno dachowe 4m na 2m moze byc szklenie calosciowe, badz dzielone .Myslelismy nad polaczeniem kilku okien dachowych ,ale otwieranie jest nam zbedne i to juz inny efekt wizualny

• 1 year później...
... Fakro ma formę kopuły, a Velux jest płaski jak zwykłe okno dachowe. Na velux'ie śnieg zimą niestety będzie zalegał i jego efektywność będzie wątpliwa. Fakro wygląda za to jakby na dachu wylądowało ufo, ale śnieg się zsuwa. Mam 3 Świetliki Fakro, działają, ale spodziewałem się lepszego efektu.

Witam,

Chciałbym tylko sprostować powyższą informacje. W naszej ofercie handlowej oferujemy okna dachu płaskiego w 2 wersjach.

- z kopułą

DEC-C%20U8%20(www).jpg

- wersja płaska

DEF%20papa%20(www).jpg

Każda z powyższych wersji oferowana jest w wariancie sterowania ręcznego, elektrycznego oraz w wersji nieotwieranej.

Możemy również zaproponować wersje SECURE z 2 klasą antywłamaniowości

Dodatkowo oferujemy wyłazu dachu płaskiego:

DR_%20(www).jpg

a w najbliższym czasie wprowadzone zostaną do oferty okna tarasowe - po których można swobodnie chodzić:

DXW%20(www).jpg

Oferta okien dachu płaskiego jest systematycznie uzupełniana o nowe funkcjonalne rozwiązania.

Z poważaniem

Konsultant FAKRO

Wypraszam sobie takie sprostowania. W czasie, gdy pisałem posta nie mieliście płaskich w ofercie. Do tego jakbyście doczytali, to pisałem o świetlikach tunelowych.

Zwracam honor i przyznaję się - nie doczytałem :)

Pisząc sprostowanie miałem na myśli okna dachu płaskiego.

W temacie świetlików rurowych "forgetic" ma rację. Wersja płaska oraz wersja płaska z doświetleniem zostały wprowadzone do oferty w zeszłym roku.

Pozdrawiam

Konsultant FAKRO

Edytowane przez Ekspert FAKRO