ewcia1978 08.03.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam wszystkich, planujemy montaz swietlika dachowego czy moze ktos nam doradzic jakiej firmy bo jest ich tyle na rynku i kazdy chwali swoje,z gory wielkie dzieki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 10.03.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Bierz FAKRO- sprawdzone, Polskie, łatwo dostęne a u duzego dystrybutora dostaniesz dobra cene. Dlaczego chcesz świetliki? Standardowe okna dachowe to chyba lepsze rozwiązanie. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 10.03.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Bierz FAKRO- sprawdzone, Polskie, łatwo dostęne a u duzego dystrybutora dostaniesz dobra cene. Dlaczego chcesz świetliki? Standardowe okna dachowe to chyba lepsze rozwiązanie. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcia1978 10.03.2010 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witam, Swietlik jest nam potrzebny do pomieszczenia bez okna na parterze. Dziekujemy bardzo za pomocna odpowiedz!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 10.03.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Wszystko co powoduje że w dachu jest dziura to proszenie się o przeciekanie dachu. Beż świetlika też da się żyć - tylko że pewnie pomieszczenie sporadycznie wykorzytywane. Za te pieniądze lepiej kupic sztuczne słoneczko. Świetliki się brudzą itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 10.03.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Wszystko co powoduje że w dachu jest dziura to proszenie się o przeciekanie dachu. Beż świetlika też da się żyć - tylko że pewnie pomieszczenie sporadycznie wykorzytywane. Za te pieniądze lepiej kupic sztuczne słoneczko. Świetliki się brudzą itp. A przez okna i drzwi może wejść nieproszony gość?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 11.03.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Racja!!! Budujmy bez okien i drzwi!!! Wtedy bedzie czysto i nie będzie nie proszonych gość! Zreszta tych proszonych też!! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mawram 02.04.2010 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 ja rowniez jestem zainteresowany tematem.Krzych Warsaw,jak znajdziesz cos ciekwaweo to prosze podeslij[email protected] ja na razie planuje: http://www.maxisolar.pl/index.php?lang=pl&spid=2http://www.tubzzz.com/plhttp://www.ecotun.com.pl/ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 07.04.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 cze Mawram Wklikaj się na strony najwiekszych producentow okien dachowych. KAzdy z nich proponuje jakies rozwiazania w temacie swietlikow dachowych.Sam zawsze polecam nasze Polskie fakro. Maja wszystko: świetliki dachowe nieotwierane, otwierane, sterowane elektrycznie, swietliki rurowe tez itp. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert VELUX 17.06.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam, Ze zrozumiałych względów zapraszam na: http://www.velux.pl/klienci/produkty/swietliki_tunelowe/. To idealne rozwiązanie do pomieszczeń pozbawionych okien. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marecki7 10.04.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Przepraszam, że odkopuję, ale jeśli kogoś ciągle interesuje temat świetlików, to świetliki dachowe oferuje firma Gulajski. Montowali między innymi na stadionach olimpijskich w Londynie. Polecam, bo u mnie na strychu ostatnio zamontowali i bardzo sobie chwali wspolprace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 13.04.2014 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Przepraszam, że odkopuję, ale jeśli kogoś ciągle interesuje temat świetlików, to świetliki dachowe oferuje firma Gulajski. Montowali między innymi na stadionach olimpijskich w Londynie. Polecam, bo u mnie na strychu ostatnio zamontowali i bardzo sobie chwali wspolprace. Jestem zainteresowana swietlikiem ,mam w projekcie taki ujety . Swietlik ma byc zamontowany w dachu dwuspadowym o kacie 30st, o wymiarach 4m na 2m najlepiej szklany z szyba samoczyszczaca,ale bierzemy pod uwage rowniez plekse,ogolnie kazda propozycje rozwazymy, Jesli ktos z Was zna producenta takowych lub wytworce ogrodow zimowych bardzo prosze o namiary , PS. Do Pana Gulajskiego wyslalam juz email Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 13.04.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Jestem zainteresowana swietlikiem ,mam w projekcie taki ujety . Swietlik ma byc zamontowany w dachu dwuspadowym o kacie 30st, o wymiarach 4m na 2m najlepiej szklany z szyba samoczyszczaca,ale bierzemy pod uwage rowniez plekse,ogolnie kazda propozycje rozwazymy, Jesli ktos z Was zna producenta takowych lub wytworce ogrodow zimowych bardzo prosze o namiary , PS. Do Pana Gulajskiego wyslalam juz email W zasadzie do wyboru masz Fakro albo Veluxa. Fakro ma formę kopuły, a Velux jest płaski jak zwykłe okno dachowe. Na velux'ie śnieg zimą niestety będzie zalegał i jego efektywność będzie wątpliwa. Fakro wygląda za to jakby na dachu wylądowało ufo, ale śnieg się zsuwa. Mam 3 Świetliki Fakro, działają, ale spodziewałem się lepszego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 13.04.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Co masz na mysli?Jaki jest efekt?Przegrzewania czy wychladzania? Rozumiem ze nie jestes zadowolony,Ja mam w projekcie antresole w holu i swietlik ma byc zamontowany nad schodami,wiec siedziec pod nim nie bedziemy ,nie ukrywam ze wolalabym plaski ,bo taki bardziej mi do dachu pasuje, ale wazniejsza jest cena ,Dzieki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 13.04.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Mało światła jednak wpuszcza, szczególnie jeśli tunel jest długi. Jeśli miałbym jeszcze raz zabudować, to i tak bym to zrobił. Lepiej mało światła niż wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 13.04.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 To sie nie zrozumielismy,ja mam w projekcie skylight ,nie swietlik tunelowy. Czyli duze XXL nie otwierane okno dachowe 4m na 2m moze byc szklenie calosciowe, badz dzielone .Myslelismy nad polaczeniem kilku okien dachowych ,ale otwieranie jest nam zbedne i to juz inny efekt wizualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paka99 15.10.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Jakiś czas temu szukałem z żoną bo chcielismy sobie zamontowac świetliki. udało nam się znaleźć fajną firmę w Poznaniu. kupiliśmy, mamy i jestesmy naprawdę zadowoleni. Polecam Edytowane 19 Grudnia 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 16.10.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 ... Fakro ma formę kopuły, a Velux jest płaski jak zwykłe okno dachowe. Na velux'ie śnieg zimą niestety będzie zalegał i jego efektywność będzie wątpliwa. Fakro wygląda za to jakby na dachu wylądowało ufo, ale śnieg się zsuwa. Mam 3 Świetliki Fakro, działają, ale spodziewałem się lepszego efektu. Witam, Chciałbym tylko sprostować powyższą informacje. W naszej ofercie handlowej oferujemy okna dachu płaskiego w 2 wersjach. - z kopułą - wersja płaska Każda z powyższych wersji oferowana jest w wariancie sterowania ręcznego, elektrycznego oraz w wersji nieotwieranej. Możemy również zaproponować wersje SECURE z 2 klasą antywłamaniowości Dodatkowo oferujemy wyłazu dachu płaskiego: a w najbliższym czasie wprowadzone zostaną do oferty okna tarasowe - po których można swobodnie chodzić: Oferta okien dachu płaskiego jest systematycznie uzupełniana o nowe funkcjonalne rozwiązania. Z poważaniem Konsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 16.10.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Wypraszam sobie takie sprostowania. W czasie, gdy pisałem posta nie mieliście płaskich w ofercie. Do tego jakbyście doczytali, to pisałem o świetlikach tunelowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 19.10.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 (edytowane) Wypraszam sobie takie sprostowania. W czasie, gdy pisałem posta nie mieliście płaskich w ofercie. Do tego jakbyście doczytali, to pisałem o świetlikach tunelowych. Zwracam honor i przyznaję się - nie doczytałem Pisząc sprostowanie miałem na myśli okna dachu płaskiego. W temacie świetlików rurowych "forgetic" ma rację. Wersja płaska oraz wersja płaska z doświetleniem zostały wprowadzone do oferty w zeszłym roku. Pozdrawiam Konsultant FAKRO Edytowane 19 Października 2015 przez Ekspert FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts