maysee 08.03.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Ktos widzial? Seans "Domu zlego" mna troche potrzasnal z kilku roznych powodow: - jest tak bardzo inny od ostatnio wyprodukowanych u nas filmow. Troche zabiera sie za studiowanie natury ludzkiej (polskiej/uniwersalnej?). Jest bardzo realistycznym obrazem. Gratuluje tworcom, doceniam aktorow. A jak Wasze przemyslenia? Wg. mnie jest to najlepszy polski film 2009r (a moze i lat wczesniejszych), zdecydowanie wyprzedza Rewers i Wojne P-R (ktorej, niestety, nie zrozumialem. Probowalem czytac ale mam chyba uczulenie na proze Maslowskiej). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 08.03.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Ja mam mieszane uczucia Takie to jakieś... Sama nie wiem Dziękuję za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 09.03.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 A widzisz, w tym watku sie z Toba zgodze - dla mnie to tez najlepszy polski film, kto wie, czy nie ever. Nie bylo jeszcze u nas filmu na takim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 09.03.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Film jest rewelacyjny - tak własciwie to nic się tam nie dzieje a cały czas trzyma w napięciu. Piekielnie mroczny, po prostu ma to "coś" w sobie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 09.03.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Bardzo dobra reżyseria, sprawnie poprowadzeni aktorzy, niezły montaż. Gorzała leje się strumieniami [podobnie jak w Weselu – czyżby jakaś obsesja reżysera?]. Mroczne klimaty przypominają mi jeden z moich ulubionych filmów braci Cohen: Fargo. Wydaje mi się jednak, że film może być zrozumiały jedynie dla tych, co w tamtych latach żyli i znają kontekst obyczajowo – polityczno – historyczny niejako z autopsji. Młodzi czy zagraniczniacy niewiele z tego skumają [jak z Misia czy Rozmów Kontrolowanych]. Film jednak wart obejrzenia.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 09.03.2010 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 A wszystko to okraszone wyjatkowo zaskakujacym zakonczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 09.03.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Młodzi czy zagraniczniacy niewiele z tego skumają No fakt - w kinie siedziała za nami grupka młodziezy, która przez pierwsze 30 minut ryczała ze śmiechu... bo byli pewni, że to komedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.03.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Genialny. Bardzo dobre było tez Wesele tego samego reżysera. Chyba jeden z lepszych polskich filmów. Niezła była "cześć Tereska" "Tulipany" "Rozdroże Caffe" (tu ze świetnymi balladami Kazika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 10.03.2010 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Genialny. Bardzo dobre było tez Wesele tego samego reżysera. Moje poparcie. Wesele to jest wazny film. Pamietam jak dzis miny moich znajomych po tym jak niesmialo wyrazilem sie o tym filmie jako o dramacie a nie (jak do tej pory uwaza wielu) komedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 10.03.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 "Domu..." jeszcze nie widziałam. Opinie słyszałam skrajnie różne, co dobrze wróży moim zdaniem. Natomiast jeśli o dobrym kinie polskim, to - Rewersowi oczywiście nic nie brakuje, ale prawdziwą rewelacją był dla mnie "Królik po berlińsku". Może dlatego, że obejrzałam go zupełnie z zaskoczenia. Całkiem nieprzygotowana byłam - ot tak w gorączce leżąc włączyłam TV i właściwie to niemal od razu wyzdrowiałam. Kapitalny i pomysł i realizacja IMHO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 10.03.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Genialny. Bardzo dobre było tez Wesele tego samego reżysera. Chyba jeden z lepszych polskich filmów. Niezła była "cześć Tereska" "Tulipany" "Rozdroże Caffe" (tu ze świetnymi balladami Kazika) no i Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts