Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak długo wy czekaliście na przyłącze prądu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

szybko 2 miesiąc ...miałam rozbudowe sieci i projekt zrobiłam na własny koszt- 1500zł .,elektryk za te kwote pozgłaszał gdzie trzeba ,zaprojektował .gdzy by nie to prądu pewnie do tej pory bym nie miała....

Wszystko zostało zaprojektowane zgłoszone i wskoczyło na pierwszy najblizszy przetarg ...

Przetarg wygrał gosciu i po tygodniu juz miałam prąd bo wszystko miał juz zrobione tylko wstawienie słupów mu zostało i jakies tam formalności

szybko 2 miesiąc ...miałam rozbudowe sieci i projekt zrobiłam na własny koszt- 1500zł .,elektryk za te kwote pozgłaszał gdzie trzeba ,zaprojektował .gdzy by nie to prądu pewnie do tej pory bym nie miała....

Super, tchnie pozytywną energią :lol:

ale jak poznałaś "swojego" elektryka?

Popytaj mijscowych...a najlepiej tych którzy budują koło ciebie...U nas w okolicach krakowa zazwyczaj Ci sami wygrywają przetargi..Tu na forum już dostałam namiar na elektryka który uzbraja tereny w mojej okolicy.Zadzwoniłam umówiłam się facet powiedził ze akurat idzie do szpitala i zapewne nie wygra mojego przetargu ale zrobi go tak by ten co go wygra juz miał tylko sama realizację :)Przygotuje projekt itd ,pozgłasza przy okazji sąsiadowi uzbroił w prąd budowę..

Po przetargu zadzwoniłam do enionu by dali namiar na człowieka co wygrała nasz przetarg .Zadzwoniłam i juz wiedzieliśmy ze wchodzą w przyszłym tygodniu :)także prad docelowy juz po wygraniu przetargu przez faceta był po 2 tygodniach

Popytaj mijscowych...a najlepiej tych którzy budują koło ciebie...U nas w okolicach krakowa zazwyczaj Ci sami wygrywają przetargi..Tu na forum już dostałam namiar na elektryka który uzbraja tereny w mojej okolicy.Zadzwoniłam umówiłam się facet powiedził ze akurat idzie do szpitala i zapewne nie wygra mojego przetargu ale zrobi go tak by ten co go wygra juz miał tylko sama realizację :)Przygotuje projekt itd ,pozgłasza przy okazji sąsiadowi uzbroił w prąd budowę..

Po przetargu zadzwoniłam do enionu by dali namiar na człowieka co wygrała nasz przetarg .Zadzwoniłam i juz wiedzieliśmy ze wchodzą w przyszłym tygodniu :)

Jeszcze jakiś czas temu enion oddawał 20% jak sie zrobiło projekt na własny koszt .Już sie nie załapaliśmy..A na prad pewnie czekała bym z 3 lata bo u nas były sprawy skaplikowane :)

witaj,

rok to całkiem przyzwoicie.

Dostałam warunki: 11 misięcy dokumentacja projektowa i 5 miesiecy wykonanie.

Trafia mnie bo wychodzi 1,5 roku jak nic.

pozdrawiam

ala

Musisz zgłosić się do 'miejscowych', zapłacić za projekt przyłącza czyli wykonać go prywatnie i będziesz mieć prąd o wiele szybciej :-) (3-4 mies. i piszę tu o przyłączu kablowym)

ja dostałem umowę a w niej wpisane termin przyłącza 12 miesięcy to pomyślałem ze to przyspieszę robiąc samemu ale niestety u mnie wchodzi w grę wymiana transformatora i robiąc samem jest to mocno nie opłacalne. Wszystko i tak zależy od zakładu energetycznego i miejsca podłączenia bo u mnie w mieście i wioskach ościennych jest 9 miesięcy a już w dalszych niestety 12 :(

pozdro

tak z mego doświadczenia, bo przyłącza często dla klientów robię w pakiecie "kompleksowa budowa", to czas takiego przyłącza zależy od załatwiającego/prowadzącego dane przyłącze. I trochę to inaczej wygląda jak przychodzi Pan X i coś tam składa i ma pismo z odp. 12 miesięcy, a inaczej jak składa stały bywalec Pan Zbyszek, który wchodzi do energetyki i mówi do sekretarki kierownika "dzień dobry Pani Basiu ślicznie Pani wygląda, Kazik to u siebie jest". I się okazuje że zamiast 12 miesięcy robi się 1 miesiąc i nie wiadomo dlaczego niemożliwe w tym terenie przyłącze ziemne, okazuje się możliwe i drzewa już nie przeszkadzają i zabudowa też nie.....ba nawet stacja trafo te parę jeszcze kilo pociągnie. I nie chodzi tutaj tylko o koneksje/korupcję, ale o wiedzę co się da co nie i do kogo "uderzyć....", aby nie utknąć w martwym punkcie i kto to może pośpieszyć. Jak się "załatwi" w danym rejonie ze 20 przyłączy, to 21 się wie już co i jak....

tak z mego doświadczenia, bo przyłącza często dla klientów robię w pakiecie "kompleksowa budowa", to czas takiego przyłącza zależy od załatwiającego/prowadzącego dane przyłącze. I trochę to inaczej wygląda jak przychodzi Pan X i coś tam składa i ma pismo z odp. 12 miesięcy, a inaczej jak składa stały bywalec Pan Zbyszek, który wchodzi do energetyki i mówi do sekretarki kierownika "dzień dobry Pani Basiu ślicznie Pani wygląda, Kazik to u siebie jest". I się okazuje że zamiast 12 miesięcy robi się 1 miesiąc i nie wiadomo dlaczego niemożliwe w tym terenie przyłącze ziemne, okazuje się możliwe i drzewa już nie przeszkadzają i zabudowa też nie.....ba nawet stacja trafo te parę jeszcze kilo pociągnie. I nie chodzi tutaj tylko o koneksje/korupcję, ale o wiedzę co się da co nie i do kogo "uderzyć....", aby nie utknąć w martwym punkcie i kto to może pośpieszyć. Jak się "załatwi" w danym rejonie ze 20 przyłączy, to 21 się wie już co i jak....

kolego jest coś takiego jak przetarg i terminów w nich nie przeskoczysz nawet jakbyś był pępkiem świata i tak będziesz musiał czekać dluzej niz miesiac chyba ze za wlasna kase to zrobisz to i w 2 tygonie ci sie uda