Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podpisz petycje - pomożesz chorym maluszkom

Recommended Posts

Zwracam się z prośbą do współforumowiczów o podpisanie petycji do pani minister Kopacz.

Celem jest wpisanie dość rzadkiej choroby - rdzeniowego zaniku mięśni na listę chorób przewlekłych. Jest to choroba nieuleczalna, ale mimo braku możliwości leczenia samej choroby konieczna jest nieustanna rehabilitacja. Niestety w naszym kraju chorobe traktuje sie jak przeziębienie, tak jakby sobie mogła przeminąć. :(

Proszę Was o poparcie starań lekarzy i rodziców chorych dzieci w prosty sposób - podpisując się pod petycją

http://www.nazdrowie.pl/petycja-choroby-nerwowo-miesniowe

osobiście znam chłopczyka który jest tak ciężko chory ale takich dzieci czekających na pomoc jest niestety znacznie więcej

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

powiem jeszcze słówko bo jestem po rozmowie z tatą chorego chłopczyka

TO DZIAŁA.

Cieszę się, że tych podpisów będzie jeszcze więcej, bo bardzo trudno cokolwiek zmienić bez wsparcia wielu osób.

2 lata temu zbierałem podpisy pod petycją do Premiera o świadczenie pielęgnacyjne z tytułu 24 godzinnej opieki nad dzieckiem (przyznam się, że wówczas nie wierzyłem do końca, że można coś zmienić – okazało się, że można i dzisiaj moja zona otrzymuje 520 zł i co ważne ma opłacane składki emerytalne za to, że zrezygnowała z pracy, by opiekować się synkiem. Ktoś może powiedzieć, że to i tak mało – ale lepsze to niż nic)

Więc tym razem wierzę o wiele mocniej, że coś można petycją zmienić.