exwamac21 09.03.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 PROSZĘ O RADĘ. RODZICE CHCĄ ODPISAĆ MI DZIAŁKĘ BUDOWLANO-ROLNĄ, która nie ma drogi dojazdowej. Chciałabym postawić na niej dom. Można by było wytyczyć drogę pomiędzy domem moich rodziców a ogrodzeniem sąsiadów, jest odległość 4m, ale w planach zagospodarowania przestrzennego jest 5m. Czy jest realne by urzędnicy zgodziliby się na drogę o szer.4m (dojazd tylko do 1 działki). Proszę o porady!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 09.03.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Ja mam 4 metry zapisane w akcie notarialnym. http://forum.muratordom.pl/sluzebnosc-mediow-przesylu,t182444.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
task55 09.03.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Jest to realne, jest to droga prywatna wiec powinno wystarczyć 4 metry sąd orzeka nieraz służebność 3,5 metra (tyle wymaga straż) i ludzie się budująMorze odezwie się ktoś bardziej obeznany w tej materii ale moim zdaniem 4 metry powinny wystarczyć aby uzyskać pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasagna 10.03.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 chyba zależy od gminy, najlepiej pytać w zarządzie dróg, do naszej działki prowadzi droga prywatna o szerokości 3m i bez problemu dostaliśmy pozwolenie na budowę, droga tez prowadzi tylko do jednego domu.aha przypomnialo mi się że nas poinformowano, że aby wjechała straż albo śmieciarka droga musi mieć minimum 3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts