achet 09.03.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam! Mam nadzieję, że dobry dział wybrałam.Zastanawiam się jaka może być maksymalna długość węża odpływowego od pralki i czy musi on być jakoś specjalnie ułożony( w którym miejscu wyżej a w którym niżej) żeby nie było problemów.Pomimo że nie mam małej kuchni, mam kłopot z pralką.Żeby meble i sprzęty kuchenne były w miarę ergonomicznie ustawione,muszę ją ustawić w miejscu ,gzie jest daleko do odpływu.A więc tak-odpływ jest w narożniku na wys.ok 15-20 cm., potem jest ściana 320 cm.,znowu zakręt i w odległości 90 cm od tego zakrętu muszę postawić pralkę.Czy pralka będzie bez problemu wypompowywać wodę? Nie mogę znaleść w necie informacji na ten temat,może ktoś ma wiedzę w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 09.03.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam! Mam nadzieję, że dobry dział wybrałam.Zastanawiam się jaka może być maksymalna długość węża odpływowego od pralki i czy musi on być jakoś specjalnie ułożony( w którym miejscu wyżej a w którym niżej) żeby nie było problemów.Pomimo że nie mam małej kuchni, mam kłopot z pralką.Żeby meble i sprzęty kuchenne były w miarę ergonomicznie ustawione,muszę ją ustawić w miejscu ,gzie jest daleko do odpływu.A więc tak-odpływ jest w narożniku na wys.ok 15-20 cm., potem jest ściana 320 cm.,znowu zakręt i w odległości 90 cm od tego zakrętu muszę postawić pralkę.Czy pralka będzie bez problemu wypompowywać wodę? Nie mogę znaleść w necie informacji na ten temat,może ktoś ma wiedzę w tym temacie? Poszukaj w instrukcji pralki Kanalizację trzeba będzie przedłużyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 09.03.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 pralka nie bedzie miala problemu z odprowadzeniem wody do czasu jak popsuje sie pompka wodna w instrukcji jest podana max wysokosc na jakiej moze byc umieszczony odplyw wody i odleglosc od odplywu z reguly to jest dlugosc weza ktory kupuje sie wraz z pralka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.03.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Z odległością nie będzie problemu pod paroma warunkami. Odpływ masz trochę za nisko, więc wąż będzie musiał biec w górę co oznacza, że najłatwiej będzie używając węża oryginalnego od pralki zrobić wznios do wymaganej przez pralkę wysokości na jak największą odległość i już poza górnym poziomem węża do wylotu podłączyć rurę lub wąż ze spadkiem do odpływu kanalizy.Kanalizy jako takiej nie trzeba przedłużać bo ten dodatkowy wąż jej zadanie spełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 12.03.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 mam pytanko spotkal sie ktos z was zeby ktokolwiek podlaczyl nie orginalny waz do pralki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja 12.03.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ja mam dokupiony dłuższy wąż i pralka działa bez zarzutu ok. 6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 13.03.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 a mozna wiedziec czemu dokupywales tak z ciekawosci pytam bo podlaczalem pralek juz chyba z 15 i nie musialem nigdzie dorabiac niczego jesli ktos mial wszystko zaplanowane to i hydraulik podciagnol gdzie powinno byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja 13.03.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Wprowadziłam się do mieszkania oddanego w końcu lat 70. i nie przewidziano wtedy, że kiedyś będą pralki automatyczne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 22.03.2010 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Trzeba koniec węża od prali, tego z kompletu, podnieść na wysokość podaną w instrukcji obsługi, a wszystko co po nim, to ile się da, byle ze spadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 22.03.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 odpowiedz była na priv i jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
achet 24.03.2010 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Dzięki za odpowiedzi. Mieszkanie jest w kamienicy z lat 30-stych, do tego pralka stoi w kuchni a nie w łazience,więc ciężko było to zaplanować. Poza tym blisko odpływu to raczej powinien stać zlewozmywak i zmywarka ,a obok nich szafki kuchenne,żeby nie latać niepotrzebnie po kuchni. Pralka nie jest potrzebna pod ręką,także musi stać gdzieś dalej. Cieszę się więc na odpowiedzi że to zadziała. Na razie stoi jakieś 3 m od odpływu i nie ma problemów,ale muszę ją jeszcze przesunąć o ok.1,5 m. Muszę więc oryginalny wąż podnieść do góry (nie wiem czy znajdę instrukcję ,ale podniosę pewnie do wysokości blatu) dotąd jakby pompka wypompowuje wodę , a potem już tym przedłużonym wężem ze spadem woda swobodnie spływa do odpływu. Mam nadzieję że dobrze zrozumiałam.Mam jeszcze pytanko do Zbigmora - piszesz ''Odpływ masz trochę za nisko, więc wąż będzie musiał biec w górę'' Pytam,bo nie rozumiem -odpływ za wysoko ,to rozumiem-pompka nie da rady, ale czy może być za nisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 24.03.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 zapewne chodzi mu o to ze w pralce odpływ jest na dole pralki a po to jest pompka aby przepompowała ja na wysokość dpoo kanalizy i wąz ustawia sie na wyokości jak opisałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 24.03.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Dzięki za odpowiedzi. Mieszkanie jest w kamienicy z lat 30-stych, do tego pralka stoi w kuchni a nie w łazience,więc ciężko było to zaplanować. Poza tym blisko odpływu to raczej powinien stać zlewozmywak i zmywarka ,a obok nich szafki kuchenne,żeby nie latać niepotrzebnie po kuchni. Pralka nie jest potrzebna pod ręką,także musi stać gdzieś dalej. Cieszę się więc na odpowiedzi że to zadziała. Na razie stoi jakieś 3 m od odpływu i nie ma problemów,ale muszę ją jeszcze przesunąć o ok.1,5 m. Muszę więc oryginalny wąż podnieść do góry (nie wiem czy znajdę instrukcję ,ale podniosę pewnie do wysokości blatu) dotąd jakby pompka wypompowuje wodę , a potem już tym przedłużonym wężem ze spadem woda swobodnie spływa do odpływu. Mam nadzieję że dobrze zrozumiałam.Mam jeszcze pytanko do Zbigmora - piszesz ''Odpływ masz trochę za nisko, więc wąż będzie musiał biec w górę'' Pytam,bo nie rozumiem -odpływ za wysoko ,to rozumiem-pompka nie da rady, ale czy może być za nisko? Chodzi o to, żeby woda z pralki nie wypływała sama po przekroczeniu pewnego poziomu (na zasadzie naczyń połączonych). Prosto mówiąz nie możesz mieć wyższego poziomu wody w pralce niż poziom odpływu jeśli pomiędzy nie ma górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts