arerk 09.03.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Remontuje dom.Mam w nim dużą wilgoć ,a konkretnie w dwóch pokojach od czola domu.Mam zamiar zbużyć ściane działową i zrobić z tych pokoi salon.W domu mam fundament kamienny kolo murow domu mam studnie.Podajcie mi skuteczny sposób.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haineken 09.03.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 masz izolacje poziomom ?jeżeli nie to pierwszym krokiem będzie "pozbycie" się podciągania kapilarnego wody w murach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.03.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Spokojnie. Najpierw należy się dowiedzieć skąd ta wilgoć się bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arerk 09.03.2010 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Dom jest jeszcze poniemiecki i nie ma izolacji poziomej z jednej strony nigdy nie bylo rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.03.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Dom jest jeszcze poniemiecki i nie ma izolacji poziomej z jednej strony nigdy nie bylo rynny. To, że poniemiecki niczego nie tłumaczy. To, że nigdy nie było rynny znaczy dla mnie, że nie jest potrzebna. To nie jest takie proste, aby określić ską jest wilgoć, ale bez tego wszelkie rady na temat co trzeba zrobić nie są wiele warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 12.03.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 odkop fundament i zaizoluj, jeśli masz spadek terenu w kierunku tej ściany to rób drenaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 13.03.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Podajcie mi skuteczny sposób.[/img] Podcinka na murach i nowa izolacja pozioma (ok. 100zł/mb) Zerwanie drewnianej podłogi i zrobienie izolowanej podłogi na gruncie (ok. 200zł/m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arerk 22.03.2010 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 podcinka jest juz niemożliwa bo pare pomieszczeń wyremontowałem a nie chciałbym ich paprać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.03.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 NIe zlikwidujesz przyczyny to nigdy nie pozbędziesz się skutków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts