Jarek.P 09.03.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Pytanie mam do zorientowanych - ojciec mój znalazł w lidlu elektryczny kultywator i chce go kupić z przeznaczeniem do skopywania niewielkiego ogródka w zastępstwie kopania ręcznego, na co nie ma już ani sił ani zdrowia. Czy zorientowane osoby mogą mi napisać czy to dobry pomysł czy zły i dlaczego?Czy taki kultywator w ogóle się sprawdzi w takim zastosowaniu? Czy faktycznie będzie nim lżej, łatwiej, szybciej niż szpadlem? Tu jest ten kultywator: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_7835.htm J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati123456789 09.03.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Moim zdaniem przekopanie renczne i tak będzie konieczne, a dopiero wtedy będzie można jeździć tą maszyną. Ja kupiłem sobie małą glebogryzarke spalinową za ok 800zł i ta to jest w stanie nawet najgorsze trawsko wydzierać.Oczywiście jeśli grządka będzie systematycznie plewiona to ta maszyna będzie idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Majda 09.03.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Ja przewrotnie zapytam, dlaczego ojciec musi przekopywać glebę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.03.2010 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Ja przewrotnie zapytam, dlaczego ojciec musi przekopywać glebę? Bo w ogródku warzywnym zwykle trzeba po zimie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.03.2010 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Moim zdaniem przekopanie renczne i tak będzie konieczne, a dopiero wtedy będzie można jeździć tą maszyną. Znaczy chodzi Ci o to, że zleżałej po zimie ziemi to ustrojstwo zwyczajnie nie da rady ruszyć? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Majda 09.03.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 @Jarek.P Glebę trzeba przekopywać po zimie, jeśli jest ubita i nie zabezpieczy się jej ściółką. Obydwa problemy można pokonać poprzez stworzenie wzniesionej ściółkowanej grządki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati123456789 10.03.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Pisałem o przekopaniu bo taka elektryczna maszynka ma na ogół ma małe te zemby i zrusza tylko ziemie z wieszchu, a głębiej ziemia będzie zbita i roślinką ciężko będzie rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 10.03.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Tu filmik jak pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 10.03.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 No nie chcę za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.03.2010 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Tu filmik jak pracuje Lepszego materiału do wybicia tego tacie z głowy nawet wymarzyć sobie nie byłem w stanie, dzieki J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.03.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Tu filmik jak pracuje Lepszego materiału do wybicia tego tacie z głowy nawet wymarzyć sobie nie byłem w stanie, dzieki J. piękne mój mąż zawsze mówi - jak kombajnem w zagonek rzodkiewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts