lidszu 10.11.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 KasioMar, jeśli chcesz namiar na geodetę, to chętnie ci podeślę fajnego. Mam też namiar na koparkowego, ale nie wiem czy aktualny. W razie co mogę służyć namiarem na pana, który nam przywoził piach na całą budowę, bo ma koparkę, jak również kolegę z koparką. Daj znać, czy jesteś zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 11.11.2010 01:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Dzięki Lidszu. Koparkowego już prawie mamy umówionego, ale wszelkie namiary mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 14.11.2010 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Bardzo dziękuję Ganniu, Lidszu za namiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 14.11.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Cześć Kasiu, Pogoda ma być ładna jeszcze przez następny tydzień, więc ruszamy Mam nadzieję, że koparkowy wracając od Ciebie, zajedzie i do mnie, bo mam już dosyć tych górek i dołków, jeszcze błoto na całej działce Ja poszukuje kogoś z glebogryzarką, ewentualnie pługiem, żeby mi zaorał to moje pole No i gratuluję zakupów budowlanych teraz już tylko za kieszeń się będziecie trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 19.11.2010 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Cześć Kasiu, Pogoda ma być ładna jeszcze przez następny tydzień, więc ruszamy Ruszamy, ruszamy No i gratuluję zakupów budowlanych teraz już tylko za kieszeń się będziecie trzymać Oj tak. Szczególnie, że jeszcze nie mamy 1szej transzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 21.11.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Super zalane ławy Przebojów było jak widzę sporo, ale teraz jak wyszliście z ziemi będzie tylko lepiej A woda wsiąknie.. kiedyś.. ale na pewno Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 21.11.2010 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 (edytowane) Super zalane ławy Przebojów było jak widzę sporo, ale teraz jak wyszliście z ziemi będzie tylko lepiej A woda wsiąknie.. kiedyś.. ale na pewno Buziaki Oj sporo Ganniu. Łącznie z tym, że spełniły się moje złe przeczucia, o których Ci ostatnio mówiłam. Ale damy radę. Co nas nie zabije to nas wzmocni. A ja jeszcze żyję Ławami zachwycam się jak dziecko. Dzisiaj byliśmy w Hal. i znaleźliśmy tam takie cudo: http://images39.fotosik.pl/398/ea2c759a07b8757a.jpg Edytowane 21 Listopada 2010 przez KasioMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.11.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Gratuluję wylanych fundamentów :lol: najgorsze już za wami i teraz będziecie się piąć tylko w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 22.11.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 ...brzozy na naszym polu pod linią rosną jak zielsko, ledwo nadążamy je wycinać... Macie chyba dość mokre podłoże - czy to glina? Życzę powodzenia w budowaniu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 22.11.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 KasioMar, dziękuję za dzisiejsze odwiedziny Było mi bardzo miło cię u siebie gościć Zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 22.11.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 No nieźle w obliczu śniegów za pare dni http://images35.fotosik.pl/242/544758857cfe002b.jpg 3mam kciuki za mylne prognozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 23.11.2010 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Macie chyba dość mokre podłoże - czy to glina? Życzę powodzenia w budowaniu!!! Witam serdecznie:) Glina. Niestety. No nieźle w obliczu śniegów za pare dni 3mam kciuki za mylne prognozy. Kciuki się na pewno przydadzą! Poczytałam u Ciebie i podziwiam, i zazdraszczam. Pięknie, pięknie... Bardzo dziękuję za życzenia i zapraszam ponownie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 23.11.2010 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 KasioMar, dziękuję za dzisiejsze odwiedziny Było mi bardzo miło cię u siebie gościć Zapraszam częściej Domek piękny i cała przyjemność po mojej stronie:) Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 23.11.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Poza tym nie mam pojęcia co z przepustanie przez ścianę fundamentową ipd.Ile i do czego trzeba zostawić?Gdzie??Jak??? Czarna magia... Przepust do: - wprowadzenia prądu - wyprowadzenia sterowania bramy wjazdowej - domofonu bramowego - oświetlenia ścieżki/chodniczka - KANALIZA, WODA Powyższe oprócz kanalizy proponuje wpuścić sobie peszel z gładką wewnętrzną powierzchnią fi około 50mm i to wystarczy - będzie potrzeba wciągnąć kabel - będzie bez problemu - takie peszelki pewnie gdzieś w moim dzienniku widać - takie niebieskie rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 23.11.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 oprócz wyżej wymienionych musisz jeszcze włożyć rurę do doprowadzenia powietrza do kominka (jeśli będziesz go robić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 24.11.2010 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 oprócz wyżej wymienionych musisz jeszcze włożyć rurę do doprowadzenia powietrza do kominka (jeśli będziesz go robić) No właśnie Lidziu. Może Ty wiesz. Jakiej średnicy powinna być taka rura? Jest jakaś standardowa czy to zależy od tego, jaki ma być kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 24.11.2010 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Przepust do: - wprowadzenia prądu - wyprowadzenia sterowania bramy wjazdowej - domofonu bramowego - oświetlenia ścieżki/chodniczka - KANALIZA, WODA Powyższe oprócz kanalizy proponuje wpuścić sobie peszel z gładką wewnętrzną powierzchnią fi około 50mm i to wystarczy - będzie potrzeba wciągnąć kabel - będzie bez problemu - takie peszelki pewnie gdzieś w moim dzienniku widać - takie niebieskie rurki. Bardzo dziękuję za odpowiedź! Ja to tak zrozumiałam: docelowe: 1.Kanalizacja peszel j.w. 5 szt.: 2.doprowadzenie wody 3.i 4.zapewne gazu (ma być ) 5. prądu 6,wyprowadzenia do bramy, domofonu i oświetlenia ogrodu. Czy może to 6. to nie można razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 26.11.2010 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Bardzo dziękuję za odpowiedź! Ja to tak zrozumiałam: docelowe: 1.Kanalizacja peszel j.w. 5 szt.: 2.doprowadzenie wody 3.i 4.zapewne gazu (ma być ) 5. prądu 6,wyprowadzenia do bramy, domofonu i oświetlenia ogrodu. Czy może to 6. to nie można razem? Udało mi się już ustalić, że do gazu nie są potrzebne - gaz będzie przez ściany. Muszę jeszcze się dowiedzieć o resztę + do GWC i ew.odkurzacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 26.11.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 jeśli chodzi o rurę do kominka, to najmniejsza powinna być fi 110 jeśli chodzi o kable, to jeden peszel powinien wystarczyć do wszystkich kabli. Tylko pamiętaj, aby był twardy, żeby w czasie zalewania chudziaka cement go nie zgniótł. U mnie tak właśnie było i trzeba było je prowadzić w inny sposób. rura do GWC na pewno musi prowadzona w fundamentach. A odkurzacz centralny nie, bo on będzie pod wylewką w warstwie styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 27.11.2010 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 jeśli chodzi o rurę do kominka, to najmniejsza powinna być fi 110 jeśli chodzi o kable, to jeden peszel powinien wystarczyć do wszystkich kabli. Tylko pamiętaj, aby był twardy, żeby w czasie zalewania chudziaka cement go nie zgniótł. U mnie tak właśnie było i trzeba było je prowadzić w inny sposób. rura do GWC na pewno musi prowadzona w fundamentach. A odkurzacz centralny nie, bo on będzie pod wylewką w warstwie styropianu Wielkie dzięki Lidszu! Bardzo mi pomogłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts