Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - budujemy naszą Glicynkę :)

Recommended Posts

I nastała cisza..........................................................................................................................................................................................................................

:welcome:

Witam wszystkich po dłuuuuugiej przerwie.

Już się poprawiam!

:cool:

Mam pytanie dotyczące schodów. Czy zmieniałaś ich wysokość, ilość stopni, wysokość stopni itd??

Nic nie zmienialiśmy, ale poprawiłabym je gdybym mogła. Tzn. zrobiłabym ze spocznikiem i nieco mniej strome. Ale to zależy też od wysokości Waszego parteru - po uwzględnieniu wys. podłóg.

U nas się nie dało zmienić schodów ze względu na użyteczność łazienki na dole - pod schodami będzie prysznic.

Zapraszam na pochodzenie po schodach;)

Pozdrawiam serdecznie:D

• Odpowiedzi 216
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Jak to kominek?? A gdzie zdjęcia??

Kasiu...jeszcze pytanie jakie macie dachówki? Są piękne!!

Dzięki WIELKIE!

Bardzo mi miło, że Ci sie podobają. Mi też! :D

To Koramc Marsylka antracytowa angoba.

Kominek już wrzucony!

Będą jeszcze wykończenia stalowe we wnękach i wyrównane ściany.

Ja strasznie chcialam obłożyć wkład płytkami ceramicznymi.

Kolorowymi. Podobnie jak na projekcie poniżej:

http://images40.fotosik.pl/934/1215b9a999e43115.jpg

I jeszcze takie płytki brałam pod uwagę:

http://images43.fotosik.pl/943/98f6cf5df547f96bmed.jpg

Ale... jednak będzie bez płytek.

Ach...

Chociaż jest zrobione tak, że jeśli będziemy chcieli płytki jednak wstawić, to będzie można :yes:

Pozdrawiam!

Super Kasiu. Pięnie Wasz domek już wygląda, aż Wam zazdroszczę (ale tak pozytywnie).

......Chociaż ganiać bociana do niefajnej sąsiadki... no nie wiem.

To w sumie pożyteczne zwierze:).

Ale jak mógłby jej pomóc, to może warto go poświęcić!

Ja ma już wszystkie dzieci, u mnie pierwszy bociany był 14 lat temu, drugi 11, więc wystarczy. A co do sąsiadki, to jest w moim wieku i ma tylko jednego (4 letniego) malucha,więc już czas najwyższy na drugie. I właśnie dlatego,że jest pożyteczy to niech jej cuś przyniesie,a co ma mieć lepiej ode mnie ;-). Bocian u niej jak najbardziej wskazany!!

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

Helloł :)

Podziwiam Wasz zapał i wytrwałość w budowaniu zimą. I z tym związane moje pytanie jest ;) Czy gdybyście mogli wybierać po raz drugi to również budowalibyście przez zimę? Z tego co wiem to nieliczni na to się zdobywają. Macie jakieś przemyślenia na ten temat? Ja jestem przed fundamentami i się zastanawiam czy zaczynać teraz czy czekać do wiosny. Help!

pozdrawiam :D

Helloł :)

Podziwiam Wasz zapał i wytrwałość w budowaniu zimą. I z tym związane moje pytanie jest ;) Czy gdybyście mogli wybierać po raz drugi to również budowalibyście przez zimę? Z tego co wiem to nieliczni na to się zdobywają. Macie jakieś przemyślenia na ten temat? Ja jestem przed fundamentami i się zastanawiam czy zaczynać teraz czy czekać do wiosny. Help!

pozdrawiam :D

Witam serdecznie:)

Hmmm...

Wiedząc, jak mokry był miniony rok, na pewno nie zmieniłabym terminu rozpoczęcia prac.

Właściwie, w ogóle bym go nie zmieniła:)

Chociaż było sporo nerwów i wątpliwości.

Tak na prawdę, czy to była dobra decyzja, będziemy wiedzieli dopiero za parę lat. Oby się okazało, że domek stoi super stabilnie i z fundamentami nic sięnie dzieje.

Jeśli mogłabym wybierać, wolałabym poczekać do wiosny i zacząć budowę spokojnie i bez dodatkowych wątpliwości.

My nie mieliśmy jednak wyboru, ze względów finansowo-osobowych;)

Na zasadzie: "jak się nie ma, co się lubi..."

W zasadzie, jeśli grunt pod fundamentami nie przemarznie - zdążycie zasypać przed dużymi mrozami - zaczynajcie!

Nasi murarze działali bardzo szybko i sprawnie - z taką ekipą jest duża szansana wygraną z losem;)

Jeśli chodzi o dalsze prace prowadzone w czasie zimy - nie mam już żadnych wątpliwości - nic bym nie zmieniła!

Murowanie ścian zimą jest ok.

:D

Nie wiem czy Ci pomogłam w podjęciu decyzji - na pewno nie jest ona łatwa.

Życzę powodzenia i będę trzymała kciuki:)