KasioMar 13.06.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 I nastała cisza.......................................................................................................................................................................................................................... Witam wszystkich po dłuuuuugiej przerwie. Już się poprawiam! Mam pytanie dotyczące schodów. Czy zmieniałaś ich wysokość, ilość stopni, wysokość stopni itd?? Nic nie zmienialiśmy, ale poprawiłabym je gdybym mogła. Tzn. zrobiłabym ze spocznikiem i nieco mniej strome. Ale to zależy też od wysokości Waszego parteru - po uwzględnieniu wys. podłóg. U nas się nie dało zmienić schodów ze względu na użyteczność łazienki na dole - pod schodami będzie prysznic. Zapraszam na pochodzenie po schodach;) Pozdrawiam serdecznie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 13.06.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Nooo nareszcie!!! Wiecie jak ona zasuwa? Normalnie szczęka opada. Normalnie mnie wyprzedzą. I jaki ma cudny kominek..... A dziennik uzupełniony??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.06.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Nooo nareszcie!!! Wiecie jak ona zasuwa? Normalnie szczęka opada. Normalnie mnie wyprzedzą. I jaki ma cudny kominek..... A dziennik uzupełniony??? i ona tak cichaczem wszystko robi ? chyba się muszę do niej wybrać i wszystko na własne oczy obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 14.06.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 i ona tak cichaczem wszystko robi ? chyba się muszę do niej wybrać i wszystko na własne oczy obejrzeć noooo ma już tynki, wylewki, piękny kominek i nic się nie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 14.06.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Jak to kominek?? A gdzie zdjęcia??Kasiu...jeszcze pytanie jakie macie dachówki? Są piękne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.06.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Wstawić drzwi, włożyć gniazdka i już można się przeprowadzać Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 26.06.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Nooo nareszcie!!! Wiecie jak ona zasuwa? Normalnie szczęka opada. Normalnie mnie wyprzedzą. I jaki ma cudny kominek..... A dziennik uzupełniony??? "Już" uzupełniony! :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 26.06.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 i ona tak cichaczem wszystko robi ? chyba się muszę do niej wybrać i wszystko na własne oczy obejrzeć Zapraszam Lidziu! Może po Twoim super wypadzie się uda... Buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 26.06.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 noooo ma już tynki, wylewki, piękny kominek i nic się nie chwali Moniu, Słonko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 26.06.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Jak to kominek?? A gdzie zdjęcia?? Kasiu...jeszcze pytanie jakie macie dachówki? Są piękne!! Dzięki WIELKIE! Bardzo mi miło, że Ci sie podobają. Mi też! To Koramc Marsylka antracytowa angoba. Kominek już wrzucony! Będą jeszcze wykończenia stalowe we wnękach i wyrównane ściany. Ja strasznie chcialam obłożyć wkład płytkami ceramicznymi. Kolorowymi. Podobnie jak na projekcie poniżej: http://images40.fotosik.pl/934/1215b9a999e43115.jpg I jeszcze takie płytki brałam pod uwagę: http://images43.fotosik.pl/943/98f6cf5df547f96bmed.jpg Ale... jednak będzie bez płytek. Ach... Chociaż jest zrobione tak, że jeśli będziemy chcieli płytki jednak wstawić, to będzie można Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 26.06.2011 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Wstawić drzwi, włożyć gniazdka i już można się przeprowadzać Gratuluję! Witam, witam. No tak. Rzeczywiście;) Tak po cichu się przyznam, że drzwi jeszcze nie zamówiłam... Tylko ciiii. Ale gniazdka już "są w drodze"!!! Pozdrowionka przesyłam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 26.06.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Pięknie!!!! Muszę do Was podjechać koniecznie i zobaczyć postępy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 27.06.2011 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Pięknie!!!! Muszę do Was podjechać koniecznie i zobaczyć postępy! Zapraszam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 27.06.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Super Kasiu. Pięnie Wasz domek już wygląda, aż Wam zazdroszczę (ale tak pozytywnie). ......Chociaż ganiać bociana do niefajnej sąsiadki... no nie wiem. To w sumie pożyteczne zwierze:). Ale jak mógłby jej pomóc, to może warto go poświęcić! Ja ma już wszystkie dzieci, u mnie pierwszy bociany był 14 lat temu, drugi 11, więc wystarczy. A co do sąsiadki, to jest w moim wieku i ma tylko jednego (4 letniego) malucha,więc już czas najwyższy na drugie. I właśnie dlatego,że jest pożyteczy to niech jej cuś przyniesie,a co ma mieć lepiej ode mnie . Bocian u niej jak najbardziej wskazany!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 27.06.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Grunt że są gniazdka drzwi poczekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 26.08.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 wieki nie byłam. Kasia jednak z tymi bloczkami pomogłaś pewnie nawet nie wiesz gratuluję postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 26.08.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 a drzwi gdzie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 16.09.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Szalejesz Kasiu z robotą - szalejesz!! Tylko pogratulować. Pozdrawiam i trzymam dalej kciuki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 14.10.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Helloł Podziwiam Wasz zapał i wytrwałość w budowaniu zimą. I z tym związane moje pytanie jest Czy gdybyście mogli wybierać po raz drugi to również budowalibyście przez zimę? Z tego co wiem to nieliczni na to się zdobywają. Macie jakieś przemyślenia na ten temat? Ja jestem przed fundamentami i się zastanawiam czy zaczynać teraz czy czekać do wiosny. Help! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasioMar 15.10.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Helloł Podziwiam Wasz zapał i wytrwałość w budowaniu zimą. I z tym związane moje pytanie jest Czy gdybyście mogli wybierać po raz drugi to również budowalibyście przez zimę? Z tego co wiem to nieliczni na to się zdobywają. Macie jakieś przemyślenia na ten temat? Ja jestem przed fundamentami i się zastanawiam czy zaczynać teraz czy czekać do wiosny. Help! pozdrawiam Witam serdecznie:) Hmmm... Wiedząc, jak mokry był miniony rok, na pewno nie zmieniłabym terminu rozpoczęcia prac. Właściwie, w ogóle bym go nie zmieniła:) Chociaż było sporo nerwów i wątpliwości. Tak na prawdę, czy to była dobra decyzja, będziemy wiedzieli dopiero za parę lat. Oby się okazało, że domek stoi super stabilnie i z fundamentami nic sięnie dzieje. Jeśli mogłabym wybierać, wolałabym poczekać do wiosny i zacząć budowę spokojnie i bez dodatkowych wątpliwości. My nie mieliśmy jednak wyboru, ze względów finansowo-osobowych;) Na zasadzie: "jak się nie ma, co się lubi..." W zasadzie, jeśli grunt pod fundamentami nie przemarznie - zdążycie zasypać przed dużymi mrozami - zaczynajcie! Nasi murarze działali bardzo szybko i sprawnie - z taką ekipą jest duża szansana wygraną z losem;) Jeśli chodzi o dalsze prace prowadzone w czasie zimy - nie mam już żadnych wątpliwości - nic bym nie zmieniła! Murowanie ścian zimą jest ok. Nie wiem czy Ci pomogłam w podjęciu decyzji - na pewno nie jest ona łatwa. Życzę powodzenia i będę trzymała kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts