jakub jankowski 10.03.2010 03:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witam,Spółdzielnia Mieszkaniowa doszła swoimi budynkami 2 i 1/2 kondygnacyjnymi do naszych domów jednorodzinnych . Do tej pory mieliśmy ścianę z drzew które oni wycieli. Czy możemy się odgrodzić od nich rozwieszając siatkę maskującą do wysokości 3-4 metrów w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 10.03.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 A nie lepiej tuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 10.03.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 jakub jankowski posadźcie na swoich działkach daglezje. Mają bardzo duży przyrost, miękkie igły pachnące cytrusami, których nie gubią. Tuje są ładne na cmen.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 10.03.2010 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 A nie lepiej tuje? Tuje kolumnowe już rosną Ale kiedy one wyrosną Dlatego mój pomysł z siatką maskującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.03.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witam, Spółdzielnia Mieszkaniowa doszła swoimi budynkami 2 i 1/2 kondygnacyjnymi do naszych domów jednorodzinnych . Do tej pory mieliśmy ścianę z drzew które oni wycieli. Czy możemy się odgrodzić od nich rozwieszając siatkę maskującą do wysokości 3-4 metrów w górę? To spółdzielnia składa się z kosmitów??? Ja myslałem, że w spółdzielnianych domach, to jednak ludzie mieszkają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 10.03.2010 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witam, Spółdzielnia Mieszkaniowa doszła swoimi budynkami 2 i 1/2 kondygnacyjnymi do naszych domów jednorodzinnych . Do tej pory mieliśmy ścianę z drzew które oni wycieli. Czy możemy się odgrodzić od nich rozwieszając siatkę maskującą do wysokości 3-4 metrów w górę? To spółdzielnia składa się z kosmitów??? Ja myslałem, że w spółdzielnianych domach, to jednak ludzie mieszkają... Ciekawi mnie skąd u ciebie takie porównanie. Jasno napisałem DOM parterowy wolno stojący a obok 6 budynków 3 kondygnacyjnych. Nie będę miał szansy bez zasłonięcia okien np. sie przebrać. Dodam, że wycieli drzewa stojące na ich terenie ale dotykające naszego ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 10.03.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Jasno napisałem DOM parterowy wolno stojący a obok 6 budynków 3 kondygnacyjnych. Nie będę miał szansy bez zasłonięcia okien np. sie przebrać. Hmm... Liczysz, że ktoś będzie tak napalony, żeby podglądać jakiegoś faceta przebierającego się w sypialni? Dodam, że wycieli drzewa stojące na ich terenie ale dotykające naszego ogrodzenia No i słusznie - lepsze prospektum dla napalonych zasiedleńców owej spółdzielczości Trochę Ci współczuję, bo wiem, że spokój jest najważniejszy. Sam tego doświadczam od pewnego czasu, gdy zamieszkałem w swoim domku nowym. Wcześniej całe życie w blokowisku podobnym do tego Twojego sąsiedztwa. Teraz za to cisza, spokój, jeno psy na wsi czasem poszczekają, czasami zdarzy się jakiś zabłąkany bażant. W oknach zero firanek Co prawda już niedługo, ale jakoś nam to nie przeszkadza za bardzo. Niestety, poza roletami w pomieszczeniach prywatnych do bólu, to nie widze wyjścia (bo ekrany typu dźwiękochłonnego na granicy działki rozumiem Cię nie interesują? )... Docelowo oczywiście wysokie tuje, żywopłot, itp flora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 14.04.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam, Spółdzielnia Mieszkaniowa doszła swoimi budynkami 2 i 1/2 kondygnacyjnymi do naszych domów jednorodzinnych . Do tej pory mieliśmy ścianę z drzew które oni wycieli. Czy możemy się odgrodzić od nich rozwieszając siatkę maskującą do wysokości 3-4 metrów w górę? Na ogrodzenia powyżej 2,20m zazwyczaj jest potrzebne pozwolenie na budowę. Musisz spytać w gminie czy ci w ogóle pozwolą coś takiego zrobić. A może lepiej zrobić tak jak radzą i zasadzić jakieś drzewa na swojej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts