edwars 10.03.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Interesuje mnie koszt wybudowania takiej figurki, ma ktoś wiedzę na ten temat?http://i39.tinypic.com/2ch5b12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 10.03.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Zapytaj tych co płoty z klinkieru robią. Fundament, kolumna, cztery slupki, daszek. Jeśli wyceniają od sztuki cegły to jak poliszysz ile będzie cegieł to już prawie wiesz. Biorą od 2-4 pln. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.03.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Kasy ci szkoda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwars 10.03.2010 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Kasy ci szkoda??? Jak nie masz nic do powiedzenia w danym temacie, to chociaż nie pieprz głupstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiaaa 10.03.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Kasy ci szkoda??? Jak nie masz nic do powiedzenia w danym temacie, to chociaż nie pieprz głupstw OooJ,nieładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiaaa 10.03.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Z tym pieprzeniem oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 10.03.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Po słowach mnie poznacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 10.03.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Mój kolega pobudował cos podobnego w srodku postawił św. Floriana [patron strażaków ]ale to zrobił tylko dlatego że w czasie akcji ratowniczej [pracował jako zawodowy stażak] opatrznosc uratowała jego życie Kolega który rozpoczął ten post moze też ma jakies zobowiązania [wiec moze bez kąsliwych cytatów ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.03.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Kolega który rozpoczął ten post sam zaczął o pieprzeniu pisać, skoro jemu można to innym również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barteek 10.03.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 (edytowane) _ Edytowane 17 Czerwca 2012 przez barteek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.03.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 czego jak widać jesteś wielkim fascynatem i miłośnikiem, wyrazy szczerego współczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwars 11.03.2010 04:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Kolega który rozpoczął ten post moze też ma jakies zobowiązania [wiec moze bez kąsliwych cytatów ] No właśnie, ale często tak jest że najwięcej mają do powiedzenia, ci którzy nic nie mają do powiedzenia. Zwyczajni nabijacze postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.03.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Edwards muszę Ci przyznać rację na tym forum pisze się na o wszystkim innym, ale nie o tym o co ktoś pyta. Kłótnie i pisanie nie na temat to porządek dzienny. Sorry że nie na temat ale nie mam pojęcia, ile może kosztować wybudowanie takiej kapliczki, najlepiej dorwij jakiegoś murarza i z nim pogadaj bo ceny za takie cudo mogą być zróżnicowane. I na pewno nikt tu nie będzie wiedział ile w twojej okolicy ktoś sobie zaśpiewa za jej postawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 11.03.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Wszystko zależy od tego czy ma być opcja fulwypas czy coś bardziej skromnego. Interesuje się bardziej renowacjami zabytkowych kapliczek niż budową nowych ale obstawiam, że to na zdjęciu w całości łącznie z ogrodzeniem i kostką to koszt do 10 tysięcy złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 11.03.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Interesuje mnie koszt wybudowania takiej figurki, ma ktoś wiedzę na ten temat? http://i39.tinypic.com/2ch5b12.jpg Zakładam, że masz uczciwe intencje dlatego krzyknę BRAWO EDWARS To właśnie (też) takie "elementy architektury" (pomińmy na chwilę podstawy o których pisze kombi - dlatego "elementy") tworzą atmosferę miejsc do których tęsknimy, jeździmy w czasie wakacji, które są po prostu piękne. Zachwycamy się Grecją i włoskimi wioskami a urok tamtych okolic polega wlaśnie na tym (między innymi), że takie lub podobne elementy stoją obok siebie. "Budowla" (przepraszam) o którą pyta edwars jest mało tego polska w klimacie. Jeśli będzie jeszcze postawiona w odpowiednim miejscu, równie gustownie jak wykonanie na zdjęciu - super. Cóż pozostałoby ze wsi, którą wspominamy, do której uciekamy gdyby nie było gdzieś tam takiej właśnie kapliczki, gdyby nie było na skrzyżowaniu dróg przechylonego krzyża? Kuta brama ? Klinkierowe cokoły ? Wybrukowane betonem podjazdy ? Też mogą być piękne i są ważne, ale ... ? Brawo edwars - życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 11.03.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 A kto wie czy właśnie ten gość nie chce zburzyć takiej kapliczki aby postawić np swój dom i oddać kasę jako zwrot za poniesione koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 12.03.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 A kto wie czy właśnie ten gość nie chce zburzyć takiej kapliczki aby postawić np swój dom i oddać kasę jako zwrot za poniesione koszty. Dlatego wcześniej napisałem: "Zakładam, że masz uczciwe intencje" A po Twojej wypowiedzi, na miejscu autora postu, czułbym się wywołany do tablicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 12.03.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Kasy ci szkoda??? Może człowiek babci chce prezent zrobić, może sobie wybudować, może lokalnej społeczności zasponsorować....może. Jak czasem wpadam na Twoje posty to mam wrażenie, że 17 000 z nich to takie pierdzielenie o niczym. ZaKontyK - podpisuje się obiema rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 12.03.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 A kto wie czy właśnie ten gość nie chce zburzyć takiej kapliczki aby postawić np swój dom i oddać kasę jako zwrot za poniesione koszty. Dlatego wcześniej napisałem: "Zakładam, że masz uczciwe intencje" To też byłyby uczciwe intencje. Ale jakoś autora o to nie podejrzewam. Już szybciej o obywatelską czujność, jaką sumę wyłożono z gminnej kasy na kapliczkę. Taka mikro świątynia bożej opatrzności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDE 12.03.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 i jak widać ktoś kto ma pytanie zadaje je w sposób konkretny i prosty...i jak widać...... nie dostaje odpowiedzi, zostaje wręcz wyśmiany, podejrzany o zamiar wyburzenia celem postawienia sobie na tym miejscu domu... ludzie opanujcie się ... po co wchodzicie na wątek w którym nie macie nic do powiedzenia, przeczytajcie i nie komentujcie w sposób obraźliwy... Ja myślałam że jesteśmy tu po to żeby sobie pomagać, doradzać, dzielić się doświadczeniami, nieraz kogoś pocieszyć czy wirtualnie przytulić, co by się lepiej w swej niedoli poczuł.... a ty tymczasem jad wam po twarzach spływa.... i ieszcze jedno ... jeśli ktoś skomentuje mój post ... nie odpowiem, nie będę piłeczki odbijać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts