gonja 26.01.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Mam pytanie. W listopadzie 2001 r. wpłaciłam zaliczkę na kupno mieszkania od developera i podpisałam umowę przedwstępną. Tym samym załapałam się na starą ulgę budowlaną. Na koniec 2002 r. zaczęłam kupować materiały do wykończenia mieszkania, bo odbiór miał być w styczniu 2003 r.W deklaracji PIT za 2002 r. odliczyłam sobie wydatki na wykończenie plus dalsze zaliczki które wpłacałam developerowi.Urząd Skarbowy sprawdził moje deklaracje za 2001 i 2002 rok i uznał je za poprawne.Ale w tym roku nabralam obaw czy slusznie odliczylam wydatki na wykonczenie skoro ponioslam je dopiero w 2002 roku? Czy aby mozna sie bylo zalapac na duza ulge budowlana wystarczylo wplacic zaliczke na mieszkanie czy kupic tez cos na wykonczenie mieszkania?Z drugiej strony jezeli US to zweryfikowal to czy powinnam sie martwic czyms co zostalo juz niejako przyklepane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 26.01.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 ja rozumiem, że to nie była kontrola, leczy weryfikacja przez skarbowy, tak? to na końcu protokołu, który mam nadzieję otrzymałaś, jest napisane, że : "przeprowadznie czynnosci sprawdzjącyh nie wyklucza mozliwości wszczęscia post. podatkowego za rok..." ale nigdy nie słyszałam, by kogos ponownie wzywali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonja 27.01.2004 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 to nie byla kontrola tylko weryfikacja nie dostalam protokolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 27.01.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 dziwne... ja miałam w ostatnich 3 latach 3x weryfikacje i z każdej mam protokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonja 27.01.2004 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 no widzisz - co urzad to inna praktyka. Ja nie dostalam kopii protokolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts