Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rozszczelnione szyby w oknach!!! Pomocy!!!!

juchasek1986

Recommended Posts

Witam wszystkich!!!! mam problem z miomi oknami. 1,5 w lipcu 2008 roku wymienilismy okna w naszym mieszkaniu. dwa okna po dwie szyby w karzdym i dwa okna po cztery szyby w kazdym.. w sumie 12 szyb. problemy zaczęły sie zimą ubiegłego roku. okazało sie ze w osmiu szbach wewnątrz zbiera sie para i robią sie zacieki. szyby zostały wymienione w ramach gwarancji. zima obecn- kolejne a szyby poszły. firma która sie tym zajmuje nie jest w stanie udzielic mi odpowiedzi na pytanie dlaczego się tak dzieje tylko cały zcas powtarzają ze za całe 10 lat ich istnienia mieli dwie takie szyby. hmm... a u mnie 12 i dodam ze jedna sie zdublowała. No i w tej partii z której są moje okna tylko ja zgłaszam problem. w domu nie mam na 100% wilgoci a w ręcz suche powietrze. Błagam o pomoć :cry:

W pewnej firmie produkującej okna ,gdzie pracowałem też przy gwarancjach zaczeły pojawiać się reklamacje szyb - pojawiały się duchy od wewnętrznej strony.

Po pewnym czasie , po zestawieniu wszystkich reklamacji udało się ustalić ,że przyjęto nowego pracownika na szklarni i do póki mu nikt nie zwrócił uwagi pracował bez bawełnianych rękawiczek.

Na wszystkich szybach które dotknoł po pewnym czasie pot wchodził w reakcję z tlenkiem żelaza którym ta była pokryta /szyby termofloat/

Może tu być podobnie. Może zły uszczelniacz, partia ramek .

W zasadzie jakość montażu nie ma wpływu na szyby , pomijając rysy i uszkodzenia mechaniczne .

Tak myślę.