Moira 26.01.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Pytanie do użytkowników pieca unico22 z Termetu - dlaczego jest taki tani? Jakie macie opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krispl 26.01.2004 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Bo to jest prosty piec zbudowany po częsci na polskich podzespołach, a poza tym jego cena jest porównywalna z piecami Junkersa. Np. Termet 2300 zł junkers 2500 zł . Zaletą jego są tanie częsci i bogaty serwis. Sprawność podobna ok. 90 %Trwałość ? Trudno powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid73 26.01.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Ja używam 3 piece termetu dwa takie same dwufunkcyjne po 30 kw i jeden mały chyba 15 kw ogrzewają dom sklep i sklep nic się znimi nie dzieje najstarszy ma 7 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 26.01.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Bo Polski i bez bajerów reklamowych ,ale tak samo dobry jak inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 26.01.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Termet jest polskim producentem o niskim w sumie budżecie marketingowym (mało znana jest ta firma wśród inwestorów, a wręcz przeciwnie ma duże grono zwolenników pośród instalatorów), poza tym piec bardzo prosty, więc tani w produkcji. Mam kilku znajomych użytkujących urządzenia grzewcze tego producenta i na prawdę są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 27.01.2004 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Dzięki za wasze opinie. Jako inwestor podoba mi się cena, ajkości nie znam, ale za to mogę powiedzieć, że mają jedną z lepszych stron internetowych - wszystkiego mogę w sposób prosty się dowiedzieć.Dlatego chyba skontaktuję się z przedstawicielem handlowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 27.01.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 dobry pomysł, sam tak robię najczęściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 27.01.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Pytanie do użytkowników pieca unico22 z Termetu - .... ? Mam taki piec + zasobnik 120litrów wszystko jest OK, działa już 3 sezon bez najmniejszych problemów. A jakby co to tanie części i dostępny serwis. Polecam. Instalatorzy i tak twierdzą, że każdy piec niezależnie od marki trzeba wymienić po 12 - 15 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 27.01.2004 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 No właśnie. Zastanawia mnie ta pozorna oszczędność w przypadku drogich pieców - dużo wydam na początku, i tak na prawdę nie mam 100% pewności, że jeszcze nie dołożę jak np. trafię na jakiś pechowy egzemplarz. Przy drogim piecu drogie są części zamienne i drogi serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 10.02.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 WitamJeszcze jedna informacja z serwisu : jak padnie elektronika pieca to są firmy w Polsce które to naprawiają po gwarancji (bo produkują te moduły). Mój znajomy, który tak jak ja ma piec UniCO jest też bardzo z niego zadowolony. Koszty:Zakup pieca z zasobnikiem (ok. 3000PLN) + rachunek za ogrzewanie przez 1 pełny sezon (ok. 3500PLN) = cena pieca innej marki ok. 6500PLN Polecam TERMET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.02.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 a termet robi jakies programatory do tych kotlow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 10.02.2004 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Mogę podać dwa podobne przykłady:1. Piec Junkersa 2-funkcyjny ze świeczką: uszkodzona elektronika (piorun).Wymiana 5 lat temu 700PLN- wg. serwisu elektroniki się nie naprawia!!!.2. Piec Termet Duo 2-funkcyjny: uszkodzona elektronika (chyba wada produkcyjna) po 3 latach pracy.Wymiana 2 lata temu, na moduł naprawiony (regenerowany) 100PLN, uszkodzony zabrany.Uszkodzoną płytę do Junkersa naprawiłem sam (uszkodzone: dioda zennera i stabilizator) niewielkim kosztem i pracuje ona w piecu. Nowa jest na zapas- ma większe możliwości- dodatkowo umożliwia podłączenie zasobnika CWU.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 10.02.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Tez sie zdecydowalem na zestaw UniCo 6,6 - 22 Kw z zasobnikiem 120l. Zostanie on uruchomiony pod koniec miesiąca, tuz przed wporwadzeniem sie do nowego domu. Drogi kociol, to rowniez drogi serwis, drogie czesci, wiec kosztowna eksploatacja (doswiadczenia moich rodzicow z eksploatacji zeliwnego kotla stojącego Junkers kupionego za ponad 12.000 zl. przed trzema laty). Efekt pracy kotla taniego w zakupie jak i drogiego jest ten sam - ciepła woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 10.02.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 a termet robi jakies programatory do tych kotlow? Podłączasz tylko pokojówkę, tzn sterowanie pokojowe, a z Panią pokjówką robisz co chcesz Piec sterowany jest na zasadzie włącz/wyłącz, ja mam zamotowany sterownik Euroster 2000, skala co 0,5 st C, i interwały co 1 godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 10.02.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Ja zastosowałem dwa sterowniki Honeywell CM 27 (firmowane przez Buderusa), które sterują kotlem i eletrozaworami rozdzielaczy na dwoch kondygnacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 10.02.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 które sterują kotlem i eletrozaworami rozdzielaczy na dwoch kondygnacjach. Masz gdzieś jakiś opis, rysunek, można prosić na priv? elektrozawory w rozdzielaczach ? jakieś szczegóły opis ? adres www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 10.02.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 elektrozawory tez Honeywell. Rozdzielacze są standardowe. miedziane. Całosc wykonal instalator z elektrykiem, wiec specjalisci. Ja nie mam schematow tych urządzen, ale to chyba dla instalatora i elektryka standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.02.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Artur_071 mając jaki kolwiek inny kociol włącznie z Buderusem czy viessmanem napewno mniejszych kosztów by nie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogart 10.02.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Ludki gdyby TERMET był naprawde polski to by tyle nie kosztował .Serwisy coraz czesciej sie wysypuja z powodu złej obsługi centrali.Awaryjność urzadzeń duża. Duże jednostki produkowane w Belgii. Co jeszcze was interesuje? Hurtownik z Gdańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 A ja słyszałem, że termet to prawie taki "international". Rok temu bardziej włoski, obecenie belgijski... jak to w Polsce: powiadają, ze wszytko da się sprzedać, ważne by wiedzieć z kim i jak rozmawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts