misiekxxx 11.03.2010 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Przesledziłem już wszystkie polecane rozwiązania i nie wiem które jest poprawne. Chodzi o miejsce ułożenia paroizolacji przy dwuwarstwowym sposobie ocieplenia poddasza. Jedna firma zaleca kłaść paroizolację pomiędzy warstwami wełny (np Knauff) a inna tylko na ostatnią warstwę pod płyty g-k. Wiadomo że w łazience wilgoci jest sporo więc jeśli położę folię pomiędzy I a II warstwę wełny to warstwa II bezpośrednio stykająca się z płytami może złapać wilgoć. Z kolei jeśli położę folię na II warstwe bezpośrednio pod płyty to czy po przejściu wilgoci przez płyty g-k nie zacznie się ona skraplać na folii i płyty nie będą wiecznie wilgotne?Proszę o poradę bo nie wiem które rozwiązanie jest poprawne a już miałem wilgoć w łazience więc wiem co to znaczy.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.03.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Folia między wełnę a płyty gipsowe + dobra wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.03.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Żeby wilgoć wykropliła się pod płytą K-G musiałaby być tam sporo niższa temp. niż z drugiej strony płyty co w warunkach domowych jest praktycznie nie do osiągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekxxx 11.03.2010 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 O.K. Wielkie dzięki. Zatem paroizolację położę na ostatnią warstwę ocieplenia. Widać knauf ma swoje własne sposoby ogólnie niepraktykowane przez resztę.Dołączając się do tego wątku zapytam jeszcze czy na ścianach szczytowych też na ocieplenie dawać paroizolacje? Budynek jest co prawda ocieplony z zewnątrz ale wewntrz też je ocieplę i wydaję mi się że folia paroizolacyjna też przydałaby się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 25.03.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts