joaniko 11.03.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Kochani, jak sobie radzicie, bądż słyszeliście o sposobach na ten męczący problem. Chodzi o wyrzucanie smieci do lasu przez niezidentyfikowanych osobników. Ide sobie spacerkiem , cieszę się nadchodząca wiosną, lecz sniegi stopniały i wylazły smieci. Po prostu serce sie kraje, usiłuje odwrócic wzrok od ziemi, ale nie potrafię. Wczoraj znalazłam zdechłą świnię wrzuconą w krzaki. O świni zawiadomiłam sołtysa, obiecał że zareaguje. Ale te sterty smieci? Zamierzam zrobic zdjecia i przedstawic je..., no własnie- komu? No bo kogo to interesuje? Lesniczego? Wójta? jakas akcja ze zbieraniem smieci? płakac sie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.03.2010 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Kochani, jak sobie radzicie, bądż słyszeliście o sposobach na ten męczący problem. Chodzi o wyrzucanie smieci do lasu przez niezidentyfikowanych osobników. Ide sobie spacerkiem , cieszę się nadchodząca wiosną, lecz sniegi stopniały i wylazły smieci. Po prostu serce sie kraje, usiłuje odwrócic wzrok od ziemi, ale nie potrafię. Wczoraj znalazłam zdechłą świnię wrzuconą w krzaki. O świni zawiadomiłam sołtysa, obiecał że zareaguje. Ale te sterty smieci? Zamierzam zrobic zdjecia i przedstawic je..., no własnie- komu? No bo kogo to interesuje? Lesniczego? Wójta? jakas akcja ze zbieraniem smieci? płakac sie chce My zgłaszamy w gminie. Oni sprzątają a przy okazji sprawdzają, czy nie da się przypadkiem zidentyfikować właściciela (czasem zdarzają sie dokumenty, koperty z adresem itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 12.03.2010 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 można też zrobić zdjęcie http://img63.imageshack.us/img63/5500/p1040279b.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 12.03.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 można też zrobić zdjęcie http://img63.imageshack.us/img63/5500/p1040279b.th.jpg Oo,gdybym takiego dorwała to...śrutem go!Śrutem! W naszych okolicach (Kaszuby) jest jeszcze zdumiewająco czysto i mam nadzieję,że nie "na razie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 12.03.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ...W naszych okolicach (Kaszuby) jest jeszcze zdumiewająco czysto i mam nadzieję,że nie "na razie" fotka właśnie na Kaszubach zrobiona, gmina Linia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 12.03.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ...W naszych okolicach (Kaszuby) jest jeszcze zdumiewająco czysto i mam nadzieję,że nie "na razie" fotka właśnie na Kaszubach zrobiona, gmina Linia. Ożesz w mordę,nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 12.03.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 osoba zidentyfikowana, zdjęcia dobrej jakości - przekazałem komu trzeba i... nic. W tamtej wiosce wszyscy za wszystkimi, tamta osoba znana jako trochę niespełna... ten ktoś, kogo odwiedzałem wtedy powiedział mi, że nie będzie się w to mieszać bo mu chałupę spalą albo psy wytrują (element napływowy, czytaj: "nie-swój") - ręce opadają.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 12.03.2010 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Dziekuje za rady, ano własnie- do gminy!!! Problem w tym, ze najwiecej smieci jest w lesie przy drodze, która jest granicą między gminami. Wystartowac do obydwu? nie wiem co bym zrobiła, gdybym dorwała, jam chucherko. Nakrzyczec? i kamieniami? a potem w nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaniko 12.03.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 osoba zidentyfikowana, zdjęcia dobrej jakości - przekazałem komu trzeba i... nic. W tamtej wiosce wszyscy za wszystkimi, tamta osoba znana jako trochę niespełna... ten ktoś, kogo odwiedzałem wtedy powiedział mi, że nie będzie się w to mieszać bo mu chałupę spalą albo psy wytrują (element napływowy, czytaj: "nie-swój") - ręce opadają.. . Współczuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 12.03.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 osoba zidentyfikowana, zdjęcia dobrej jakości - przekazałem komu trzeba i... nic. W tamtej wiosce wszyscy za wszystkimi, tamta osoba znana jako trochę niespełna... ten ktoś, kogo odwiedzałem wtedy powiedział mi, że nie będzie się w to mieszać bo mu chałupę spalą albo psy wytrują (element napływowy, czytaj: "nie-swój") - ręce opadają.. . Czyli jednak śrutem go! Pisałam "na razie" w moich okolicach jest czysto ale widzę,że to "na razie"jest zagrożone.Element napływowy psuł jak ,świat szeroki, wiele i to nadal trwa.Sranie we własne gniazdo,eh -dokąd ten świat zmierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 12.03.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Jak za rękę nie złapiesz, to nic nie zrobisz niestety. Możesz co prawda w śmieciach pogrzebać, żeby jakiś rachunek, pocztówkę z adresem, albo zdjęcie znaleźć. W obu przypadkach możesz też pobawić się w policjanta osobiście, albo zgłosić o tym gdzie trzeba. Szansa, że delikwent dostanie za swoje ( czytaj: po kieszeni ) jest przy tym dość duża, ale nie stuprocentowa. Jeżeli tylko zgłosisz, że leży, to przeróżne urzędy, zgodnie z właściwością miejscową lub rzeczową, będą słać pisma odsyłające tak długo, aż ta kupa śmieci zgnije lub zarośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markii 15.03.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Trudno się z tym walczy w ogóle ; ja tylko ograniczyłem ten proceder na swojej działce - metoda dość drastyczna tj. wykop o głębkości 30-40 cm w miejscach gdzie "towarzystwo" wjeżdżało do lasu i pozostawiało wszystkie możliwe wytwory naszej cywilizacji . Teraz już nie muszę zbierać śmieci na całej działce ale tylko wzdłóż drogi , oczywiście marne to pocieszenie. Nie miałem nigdy nic przeciwko temu, jak ktoś zatrzymywał się u mnie na działce czasie podróży i wśród drzew odpoczywał ; niestety wśród tych zatrzymujących jeden na stu przy okazji urządzał sobie zapewne porządki w samochodzie, tudzież zebrane śmiecie na swojej działce rekraacyjnej postanowił zostawić u mnie , żeby się ze mną altruistycznie podzielić! albo chciał mnie poinformować , że moja działka doskonale nadaje się na seks na łonie przyrody . Trochę też powycinałem drzew tak, że teraz jest więcej "przeciągów" a mniej pozostawionych kup . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts