Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podloże pod garaż blaszany

Recommended Posts

kupilem i postawilem juz garaż blaszany, garaz postawiony jest na 4 plytach chodnikowych (o wylewce ze wzgledu na nie moj teren nie bylo mowy). moje pytanie czy moge podloże takiego garazu wylożyc grubym żwirem, widzicie jakies przeciwskazania? Wszyscy proponuja plyty chodnikowe ale akurat mam w nadmiarze taki zwir i chcialbym go wykorzystac

• 10 months później...

Mój blaszak stoi na 6 szt trelinki i jest do tych trelinek przymocowany kotwami.A w środku, żeby nie mieć problemów z rosnącymi chwastami i dzikimi lokatorami-wyrównałem piaskiem i zrobiłem cienką wylewkę.Kosztowało mnie to 5 worków cementu , trochę piachu i wody.Jak zdemontuję garaż to wylewkę łopatą zbiorę:).Samochodem tam nie wjadę ,ale chwasty nie rosną

Pozdrawiam

Viplight-Lampy Ekskluyzwne

Edytowane przez Anixxxek

Planuje budowe okolo rok, po budowie chce go sprzedac - pozbyc się. Ale jak go przymocowac?

mozesz swidrem recznym wymiercic 4 dziury w ziemi na gl ok 0,8-1m i zalc betonem - dziry w naroznikach garazu

pozniej mozesz wiercic przez profil sciany garazu i beton i zlapac kolkami

mozesz tez na etapie betonowania wstawic drut zebrowy 12 mm a pozniej dospawac go do profilu - tutaj musisz spora miec dokladnosc przy zatapianiu drutow

mozesz takze zrobic wylewke najpierw i na niej postawic garaz i do niej przykrecic kotwami