marlowe 11.03.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 kupilem i postawilem juz garaż blaszany, garaz postawiony jest na 4 plytach chodnikowych (o wylewce ze wzgledu na nie moj teren nie bylo mowy). moje pytanie czy moge podloże takiego garazu wylożyc grubym żwirem, widzicie jakies przeciwskazania? Wszyscy proponuja plyty chodnikowe ale akurat mam w nadmiarze taki zwir i chcialbym go wykorzystac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 11.03.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Gruby żwir nie jest praktyczny. Nie klinuje sie , będą sie robiły koleiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 11.03.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 jeśli to blaszak na budowę to szkoda czasu i kasy na cokolwiek. postaw go nieco wyżej, w takim miejscu, żeby nie zalewała go woda w czasie deszczu.Jeśli "samochodowy" to trzeba wzmocnić podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 04.02.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Chcę kupić garaż na budowę, czy muszę go jakoś mocować do gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 04.02.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 musiec nie musisz jednak dobrze by bylo go zamocowac ile czasu przewidujesz na budowe??czy po wybudowaniu garaz zmieni lokalizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 04.02.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Planuje budowe okolo rok, po budowie chce go sprzedac - pozbyc się. Ale jak go przymocowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anixxxek 04.02.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) Mój blaszak stoi na 6 szt trelinki i jest do tych trelinek przymocowany kotwami.A w środku, żeby nie mieć problemów z rosnącymi chwastami i dzikimi lokatorami-wyrównałem piaskiem i zrobiłem cienką wylewkę.Kosztowało mnie to 5 worków cementu , trochę piachu i wody.Jak zdemontuję garaż to wylewkę łopatą zbiorę.Samochodem tam nie wjadę ,ale chwasty nie rosną Pozdrawiam Viplight-Lampy Ekskluyzwne Edytowane 4 Lutego 2011 przez Anixxxek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 04.02.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Planuje budowe okolo rok, po budowie chce go sprzedac - pozbyc się. Ale jak go przymocowac? mozesz swidrem recznym wymiercic 4 dziury w ziemi na gl ok 0,8-1m i zalc betonem - dziry w naroznikach garazu pozniej mozesz wiercic przez profil sciany garazu i beton i zlapac kolkami mozesz tez na etapie betonowania wstawic drut zebrowy 12 mm a pozniej dospawac go do profilu - tutaj musisz spora miec dokladnosc przy zatapianiu drutow mozesz takze zrobic wylewke najpierw i na niej postawic garaz i do niej przykrecic kotwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 05.02.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 U mnie przestał 1.5 roku na 4 bloczkach betonowych bez żadnego mocowania, bez wylewek, z chwastami w środku. Minimum wydatków. Świetnie się spisywał jako budyneczek gospodarczy. pozdro,mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts