Magda i Marek 11.03.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Dzien dobry forumowicze:) Macie w swych wspanialych kotlowniach gazowe kotly kondensacyjne?Mozecie podzielic sie swoimi doswiadczeniami? Co wg was jest lepsze z punktu widzenia najpierw inwestycji/instalacji, dalej oszczednosci podczas samego uzywania i komfortu cieplnego - kociol 2-funkc. z zasobnikiem np. 42 litry np ISOMAX CONDENS z dynamicznym podgrzewaniem zasobnika czy 1-funkc. tez kondensacyjny ale z osobnym zasobnikiem np 80 litrow? Dodam iz bede mial 3 punkty poboru cwu w tym dwie lazienki.Czy ktos moze korzysta z takiego 2-funkc. kotla i jest zadowolony lub nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 11.03.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 czy ten zasobnik nie jest za mały do komfortowego użytkowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleslaw64 11.03.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Doval zasobnik warstwowy o nim chyba mówimy jestem na niego zdecydowany i obserwuje na jego temat informacje ,na moim terenie jest gość co je oferuje pobór wody w granicach 20l to chyba wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.kryzys 11.03.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 mam ten kociołek od dwóch lat i jak narazie mogę powiedzieć, że jest OK, u siebie podłaczyłem cyrkulację i o komfort ciepłej wody nie mogę narzekać, a tego bałem się najbardziej. Bardzo fajne jest że pogodówka i termostat pokojowy są bezprzewodowe i jak ktoś nie położył wcześniej kabli to nie ma żadnego kłopotu z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrys2000.79 05.04.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 tak ....jak to gładko i łatwo się mówi że te 42 litry wystarczapewnie potwierdzam że nawet z 3 źródeł biorę ciepłą wodę w tym samym czasieale:dlaczego włącza się wtedy czerwona lampka że temperatura wody w c. o. jest za wysoka? i przestaje wtedy grzac wogóle, trzeba resetowacprzecież mam np nastawione na grzanie tylko c.w.u.czyżby ten piec był nie do końca dopracowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts