Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zmienić ustawienia wyglądu ekranu , pilne :)!!!

Kasiorek

Recommended Posts

Przepraszam za tak głupie pytanie, ale mam jakiś problem. Po właczeniu komputera dziś rano mam tak wielkie wszystko na ekranie że nie daję tego oglądać. Nigdy nie miałam problemów z zmiana ustawień ale nigdzie nie mogę znaleźć funkcji zmniejszenia czcionki i całej reszty. Ratunku litery mam centymetrowe i to jakiś koszmar. Niech ktoś mi da jakąś wskazówkę

Wielkie litery są na pulpicie pod ikonkami czy w przeglądarce internetowej?

Jeśli w przeglądarce to ustawień szukaj na górze okna w poleceniu Widok -> Powiększenie (bądź Rozmiar tekstu czy coś podobnego - zależy od przeglądarki)

Jeśli ikony na pulpicie są duże to kliknij prawym przyciskiem myszki na tapecie pulpitu, wybierz Właściwości -> zakładka Ustawienia i tam zmień rozdzielczość.

Wszystko jest wielkie i w przeglądarce i wszystkie paski do okoła nawet strzałak myszki jak dla niedowidzących. Rozdzielczość już sprawdzałam jest ustawiona na 640 x ... czyli jak było. Nie zmieniałam tych ustawień. Tak samo tam gdzie jest opcja zmień litery na normalne, duże lub bardzo duże jest na normalne

Ale próbowałaś zmieniać te ustawienia? (ustawić jakieś inne a potem te pierwotne które miałaś?) Po wyłączeniu i ponownym włączeniu komputera nadal są te duże litery? Jeśli masz windowsa xp i nie chce Ci się za bardzo kombinować możnaby spróbować zrobić przywracanie systemu do jakiegoś wcześniejszego dnia - może pomoże.

Uruchomołam już kompa w trybie awaryjnym i kazałam powrócić do ostatniego, poprawnie działającego ustawienia. Uff , przerasta mnie to. Rozdzielczość też próbowałam zmienić i to z takim skutkiem że wogóle wszystko zniknęło. Dobrze że wpadłam na uruchomianie awaryjne.