filek24 11.03.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 prosze o pomoc!!! mam 24 lata i jestem w zwiazku małżenskim moja zona ma 23 lata mamy dzialke budowlana o pow. ok 900mkw. chcemy na niej wybudowac dom. chcemy wziasc kredym hipoteczny. zona zarabia ok1400zl netto ja ok3000zl netto z tym ze nie moge odokumentowac mojego zarobku. chcielismy dolaczyc do kredytu tescia tesciowa i moja matke. ich zarobki to kolejno 2200, 1000, i 1500zl netto. mamy gotowy projekt domu z tym ze nie mamy jeszcze pozwolenia na budowe interesuje nas kredyt w wysokosci 300000 do 400000zl na 35 do 40 lat. prosze o pomoc gdzie sie udac zeby taki kredyt dostac i czy jest to wogole realne bardzo zalerzy nam tez na czasie bo podpisalismy juz wstepna umowe na wykonanie udowy na koniec maja br Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filek24 11.03.2010 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 co wazne ja z zona (umowa o prace na czas nieokreslony praca w przedszkolu)nie mamy zadnych zadlurzen tesc ma raty miesieczne w wysokosci 1000zł (emeryt) tesciowa brak zadlurzenia (umowa o prace na czas nieokreslony praca w szkole) mama zadlurzenie w granicach 500zl miesiecznie (umowa o prace na czas nieokreslony praca w przedszkolu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filek24 11.03.2010 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 moze i niewiele jest tych dochodów w stosunku do kwoty kredytu jaka mnie interesuje ale mam wystawiona dzialke na sprzedaz za która mam dostac 300000zl i zamierzam z tego tytulu spłacic kredyt mam nadzieje ze transakcja dojdzie do skutku jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filek24 11.03.2010 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 gdzie moge dostac taki kredyt i czy wogole dostane nie mam jeszcze pozwolenia na budowe wg architekta ma byc do miesiaca jednak chcialbym juz zaczac zalatwianie formalnosci z bankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.03.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 To może warto spytać w banku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 11.03.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Albo u doradcy finansowego? Sporo ich na rynku A tak z innej beczki - dlaczego chcecie brać kredyt skoro macie w perspektywie przypływ finansów zbliżony wielkością do kwoty kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filek24 11.03.2010 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 chcemy wziasc w miare mozliwosci szybki kredyt i ruszyc budowa poniewaz w maju moja zona ma termin porodu a puki co mieszkamy w 1 malym pokoiku i mamy barrrrdzo natretnych sasiadów i bylem juz pytac w paribas fortis to nie mam zdolnosci kredytowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
task55 11.03.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Nie chce być złośliwym ale takie uroki pracy na czarno. Z drugiej strony połowa moich znajomych jest na KRUS-ie i pracuje w budownictwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.03.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Po co kombinować.Bierzesz pod hipotekę działki (tej którą chcesz sprzedać) 300.000zł. Budujesz dom. Po wybudowaniu przenosisz hipotekę na dom i sprzedajesz działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 11.03.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Po co kombinować. Bierzesz pod hipotekę działki (tej którą chcesz sprzedać) 300.000zł. Budujesz dom. Po wybudowaniu przenosisz hipotekę na dom i sprzedajesz działkę. Chyba nie jest tak łatwo. Bank musi widzieć możliwości spłaty rat kredytu z udokumentowanych dochodów. I jeszcze musi widzieć możliwość realizacji inwestycji ze zgromadzonych środków (środki własne plus kredyt = finansowanie całości inwestycji). Najlepszym rozwiązaniem OpenFinance.pl lub expander.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hieronim12 11.03.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Dużo by gadać, trzeba się udać do jednej z firm która się tym zajmuje, (nie podam nazwy bo to reklama), ale wszyscy wiedzą o co chodzi, sprawa jest dosyć skomplikowana, tym bardziej nie ma co główkować tylko udrzerzać do doradcy, jeśli nie chcecie do doradcy proponuję wycieczkę po kilku bankach i rozmawiać z bankami samodzielnie...w każdej placówce każdego banku chętnie udzielą takich informacji jak możliwości kredytowe potencjalnego klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawik 12.03.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 filek24 nie chce ci podcinac skrzydeł ale szansy na kredyt w takiej wysokosci nie macie po pierwsze - jesli przystepuja tesciowie i mama to okres kredytowania liczy sie do ich wieku ( najczesciej wiek najstarszego kredytobiorcy nie moze przekroczyc 70 lub 75 roku życia ) po drugie - banki policza was jako trzy gospodarstwa domowe a na każde przyjmowane sa oddzielne koszty utrzymania po trzecie - zobowiazania tescia i mamy znacznie obnizaja ich zdolnosc kredytowa co mozesz zrobic ? dogadac sie z pracodawca aby zatrudnil cie legalnie ( na umowe na czas nieokreslony) i to najlepiej od marca , wypłacił wynagrodzenie na rachunek za marzec , kwiecien i maj . Wtedy wniosek o kredyt mozesz złożyc na poczatku czerwca.Zakładając że : wartosc działki na której chcesz budowac dom wynosi minimum 100 000 PLN , okres kredytowania 35 lat, 3 osoby w rodzinie, łączny dochód netto 4400 PLN, bank akceptuje twój 3 miesięczny staż pracy, nie jestes z warszawy a budowany dom ma mniej niz 250 metrów to macie wtedy zdolnosc na 390 000 PLN. rata kredytu około 2300 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts