romano78 11.03.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam mam wstawione drzwi w domu i teraz przymierzam sie do kładzenia paneli jak wykończyć łączenie paneli z ościeżnica (mają one około 30cm szerokości) czy podcinać je czy może docinać panel centymetr od niej a potem wykończyć listwą tylko że tu gdzie jest uszczelka chyba nie da rady położyć listwy.Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 11.03.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Jeśli nie masz zostawionego miejsca między ościeżnicą a wylewką to podetnij ładnie ościeżnice.Musisz później czasami pokombinować jak ten panel wsunąć ,ale da się.Najlepiej kłaść podłogę przed drzwiami.Wykończenie listwą to dla mnie porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 11.03.2010 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Zgadzam sie z tobą ale czym to najlepiej obciąć chyba piłą moja-twoja?trochę sie boje żeby nie poszczepić ościeżnicy, piła musi miec chyba dosyc małe zęby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 11.03.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 dokładnie Da się zrobić.Mój znajomy miał taką sytuację i piłą z małymi ząbkami poszło jak po maśle Chociaż opory były i strach żeby nie zniszczyć pięknych ościeżnic.U niego dodatkowo półokrągłe ,więc wykończenie tego inaczej to masakra jakaś by wyszła.Zmierz jaka wyjdzie szczelina po zamontowaniu podłogi,żeby Ci się drzwi otworzyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 11.03.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 coby nie uszkodzić ościeżnicy możesz rozpocząć cięcie piłką do metalua dawniej w składnicach harcerskich były takie małe piłki (bardzo ostre) do wycinania otworów w drewnianaych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 12.03.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 w składnicach harcerskich były takie małe piłki (bardzo ostre) do wycinania otworów w drewnianaych modelach Można je dostać w marketach budowlanych,nadadza się do tego idealnie gdyz nic nie wyszczerbią przy cięciu.A tak swoją droga to chyba ktoś ci... osadzenie drzwi.Naogół pod osadzane futryny podkłada się dystanse o wysokości przewidywanej docelowo podłogi.(wtedy nie ma problemu z dojściem pod nie z panelami czy płytkami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts