salamandra9 11.03.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 witam.zastanawiam sie jakie rozwiazanie wybrac,salamandra streamline moze mi to zrobic w jednej ramie,natomiast jezierski wtrzech czescjach,obawiam sie ze ztrzech czesci moze niebyc tak stabilne ,i czy na laczeniach nie powstano mostki termiczne.bedo to okna biale .czy takie okno bez parapetow montuje sie nalistwie transportowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniakrzys 11.03.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Ja mam witrynę firmy BUDVAR. Jedna rama wokół okna a w środku wstawione trzy szyby oddzielone słupkami. Sprawuje się póki co bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.03.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 jako fix - oczywscie w jednej ramie wykonalny jako R badz RU powinien byc wykonany jako zestaw z trzech elementów O szczelność sie nie martw - łacznikii systemowe ją gwarantują a już coraz więcej ekip albo dodaje tasmy rozpręzne albo wypełnia miejsce lączenia po prostu pianą montażową Jest taka jedna zasada dotyczaca balkonow. Unika sie sytuacji gdy ciezkie i duze skrzydlo ma zawiasy na slupku a nie na oscieznicy. Poza tym jest cos takiego jak "4 mkw" Co to oznacza? Że po przekroczeniu tej powierzchni powinno sie konstrukcje usztywnic. Albo poprzez wykoannie jej z dwu elementow i skrecenie powoduje usztywnienie albo dodanie elemetow statyke poprawiajacych Ale... ale o czym ja mowie - ze swieca szukac dealerow, producentow, doradcow stosujacych takie rozwiazania A klient.... nie lubi takich sytuacji gdy zaburza mu sie wizje jego okien o ktorych tak naprawde zapomni juz po tygodniu od zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 11.03.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 witam.zastanawiam sie jakie rozwiazanie wybrac,salamandra streamline moze mi to zrobic w jednej ramie,natomiast jezierski wtrzech czescjach,obawiam sie ze ztrzech czesci moze niebyc tak stabilne ,i czy na laczeniach nie powstano mostki termiczne.bedo to okna biale .czy takie okno bez parapetow montuje sie nalistwie transportowej Jeśli założysz , że twoje okno tarasowe będzie miało następujący podział : FIX + R lub RU + FIX, i pewnie nie będzie białe to: jeśli jakaś firma Ci to zrobi w jednej ramie na profilu Salamander Streamline to zrobi Ci to bez gwarancji systemodawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxkrawxxx 11.03.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Polecam firmę eurocolor w tej sprawie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 12.03.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Polecam firmę **** w tej sprawie. Pozdrawiam. No i się zaczęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 12.03.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 do forumowych specjalistów od okien Proszę powiedzcie, czy okno tarasowe (otwór 240x240), uchylno przesuwalne, dzielone na połowę musi (byłoby wskazane) miec poprzeczki poziome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salamandra9 12.03.2010 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 witam.okno o ktorym pisalem bedzie mialo fix 75 cm. dzwi ze slupkiem ruchomym 150cm. i fix 75cm. biale. czy montuje sie na listwach transportowych,mam jeszcz inne dzwi balkonowe tyle ze mniejsze,co do okien wiem ze tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.03.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ...Proszę powiedzcie, czy okno tarasowe (otwór 240x240), uchylno przesuwalne, dzielone na połowę musi (byłoby wskazane) miec poprzeczki poziomenie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 12.03.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 witam.okno o ktorym pisalem bedzie mialo fix 75 cm. dzwi ze slupkiem ruchomym 150cm. i fix 75cm. biale. czy montuje sie na listwach transportowych,mam jeszcz inne dzwi balkonowe tyle ze mniejsze,co do okien wiem ze tak. W tym przypadku może to byc zrobione w jednej ramie. Ale osobiście ze względów stabilności konstrukcji polecałbym Ci wykonać to z 3 elementów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.03.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ...Ale osobiście ze względów stabilności konstrukcji polecałbym Ci wykonać to z 3 elementów....i przepadniesz cenowo z konkurencja gdyz chcesz zrobic zgodnie ze sztuka. Wieszanie skrzydel na slupkach zamiast na oscieznicy wczesniej czy pozniej odbija sie czkawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 12.03.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ...Proszę powiedzcie, czy okno tarasowe (otwór 240x240), uchylno przesuwalne, dzielone na połowę musi (byłoby wskazane) miec poprzeczki poziomenie musi Dziekuję Ci bardzo,czyli zamawiając takie okno jakiś specjalnych uwarunkowań nie ma ani żadnych specjalnych wzmocnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.03.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ...Dziekuję Ci bardzo,czyli zamawiając takie okno jakiś specjalnych uwarunkowań nie ma ani żadnych specjalnych wzmocnień.no nie do końca wzmocnienie być musi i to wyższej klasy od tego jakie wkładane jest do np. okienka 150/150 ale to już nie twój ból tylko producenta - on powinien (niestety często okazuje się ze tylko powinien ) dobrać wzmocnienie do gabarytów okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 12.03.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ...Ale osobiście ze względów stabilności konstrukcji polecałbym Ci wykonać to z 3 elementów....i przepadniesz cenowo z konkurencja gdyz chcesz zrobic zgodnie ze sztuka. Wieszanie skrzydel na slupkach zamiast na oscieznicy wczesniej czy pozniej odbija sie czkawka Jareko, ale ja do takich konstrukcji gdzie skrzydła balkonowe są montowane na słupkach daję inny słupek. I to wystarcza:) A cena wychodzi taka sama jak przy podziale na 3 elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 12.03.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 i przepadniesz cenowo z konkurencja Nie stresuję mnie taka sytuacja. Każdy mój partner handlowy wie, że jak szuka tańszych okien to się może zgłosić do mnie. Podam mu przynajmniej 10 firm w jego okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.03.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ... że jak szuka tańszych okien to się może zgłosić do mnie. Podam mu przynajmniej 10 firm w jego okolicy.jak widzę mamy podobne podejście i trzymajmy tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 12.03.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ...Dziekuję Ci bardzo,czyli zamawiając takie okno jakiś specjalnych uwarunkowań nie ma ani żadnych specjalnych wzmocnień.no nie do końca wzmocnienie być musi i to wyższej klasy od tego jakie wkładane jest do np. okienka 150/150 ale to już nie twój ból tylko producenta - on powinien (niestety często okazuje się ze tylko powinien ) dobrać wzmocnienie do gabarytów okna Dobrze że wiem o co pytać. Jak bedę na tym etapie to byc może będe potrzebować jeszcze Twoich podpowiedzi. W ogóle to chciałam powiedzieć, że Twoja bezinteresowna pomoc jest czyms wspaniałym. Czesto Twoje jedno wyjaśnienie uspokaja moje mysli i kombinowanie przez pare tygodni czy nocek (np. wyjasnienia dot. rolet). Jedno zdanie i wszystko wiem. I ciągle Ci się chce odpowiadac na te same pytania Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.03.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 ...I ciągle Ci się chce odpowiadac na te same pytania no nie tak ciągle, czasem mnie w lekka krew zalewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxkrawxxx 12.03.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Wystarczy wysłać zapytanie do firmy, najlepeij z górnej półki, bo jesli jest coś mozliwe to zrobią to, np. do Eurocoloru i otrzymamy odpowiedź ze źródła. Polecam takie zapytania dla wszystkich chętnych, fabryki mają specjalne działy a w nich fachowców od tego typu pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 12.03.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Raczej wystarczy odrobina zdrowego rozsądku przed wysłaniem takiego zapytania. Posiedzisz w branży jeszcze 10 lat to będziesz wiedział, że takich absurdalnych zapytań wcale się nie wysyła, żeby oszczędzić nerwów albo beczki śmiechu wspomnianym fachowcom. Jest to okno za duże do wykonania w jednej ramie i musisz w to uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts