Kasia099 11.03.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 mam pytanie i prosze o pomoc... czy administracja powinna przypominac lokatorom o koncu legalnosci wodomierzy czy nie? Mam taką sytuację ze waznosc mojego wodmomierza skonczył sie w grudniu 2008 roku i nikt nam o tym nie powiedział a my zapomnielismy. administratorka była u nas w wakacje by zaplombowac wodomierz bo robilismy remont ale nic nam nie powiedziała o tym ze juz minął termin a w grudniu przyszła i zadowolona oznajmiła ze policzą nam z ryczałtu.. i faktycznie policzyli.. 3 tys do zapłaty a tak to bysmy zapłacili jedynie 450 zł.. czy mozna jakos odwoływac sie od takich decyzji, cos z tym zrobic.. czy jest tu jakas wina administratorki? Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.03.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 brak legalizacji nie świadczy o ich wadliwym działaniuadministratorka od wspólnoty, czy spółdzielni?spór o liczniki będzie zawsze, każda ze stron będzie interpretowała na swoją korzyść, do kogo należą sprawdzenie licznika może kosztować ze stówkę, jeżeli nie ma do niego zastrzeżeń, ryczałt niech sobie zaaplikują w pragębę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia099 12.03.2010 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 od wspólnoty administratorka.. no wodmoierz cały czas działał bez zarzutu.. ale w jaki sposób ja mam z nimi wygrac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 12.03.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Zalegalizować szybko ponownie. Jak najszybciej. Jak nie da rady, to masz problem. Ale jak będzie to możliwe, tzn. (tak jak Barbossa napisał) że cały czas aż do teraz wskazywał dobrze. A jak tak, to możesz się spierać i walczyć o swoje racje. Wtedy możesz jeszcze raz do administratorki. Że wodomierz cały czas prawdę pokazywa. Jeśli plomba nie uszkodzona i legalizacja przejdzie, to chyba nawet bym się bił aż do sądu. I w sądzie nie jestem pewien, czy przy odrobinie szczęścia bym nie wygrał. Na pewno bym miał duże szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia099 13.03.2010 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 no wskazywał dobrze bo ostatni spis jest własnie z niego i naliczone poprawnie.. ale oni twierdza ze i tak trzeba zapłacic a co najdziwniejsze w sierpniu prosilismy o zaplobowanie tego wodomierza bo mielismy remont a oni go zaplombowali i nawet nie spojrzeli czy jest zalegalizowany.. bede walczyc bo jakie mam inne wyjscie.. nie bede płacic takich pieniedzy za wode ktorej nie zuzyłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StachG 29.03.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Czy są jakieś dalsze kroki w rej sprawie ?Mam podobną sytuację i ciągnę ją od 2,5 roku. Ale jest to tylko wymienianie się pismami z administratorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts