Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Legalizacja wodomierzy

Kasia099

Recommended Posts

mam pytanie i prosze o pomoc... czy administracja powinna

przypominac lokatorom o koncu legalnosci wodomierzy czy nie? Mam

taką sytuację ze waznosc mojego wodmomierza skonczył sie w grudniu

2008 roku i nikt nam o tym nie powiedział a my zapomnielismy.

administratorka była u nas w wakacje by zaplombowac wodomierz bo

robilismy remont ale nic nam nie powiedziała o tym ze juz minął

termin a w grudniu przyszła i zadowolona oznajmiła ze policzą nam z

ryczałtu.. i faktycznie policzyli.. 3 tys do zapłaty a tak to bysmy

zapłacili jedynie 450 zł.. czy mozna jakos odwoływac sie od takich

decyzji, cos z tym zrobic.. czy jest tu jakas wina administratorki?

Prosze o pomoc.

brak legalizacji nie świadczy o ich wadliwym działaniu

administratorka od wspólnoty, czy spółdzielni?

spór o liczniki będzie zawsze, każda ze stron będzie interpretowała na swoją korzyść, do kogo należą

sprawdzenie licznika może kosztować ze stówkę, jeżeli nie ma do niego zastrzeżeń, ryczałt niech sobie zaaplikują w pragębę

Zalegalizować szybko ponownie. Jak najszybciej. Jak nie da rady, to masz problem. Ale jak będzie to możliwe, tzn. (tak jak Barbossa napisał) że cały czas aż do teraz wskazywał dobrze. A jak tak, to możesz się spierać i walczyć o swoje racje. Wtedy możesz jeszcze raz do administratorki. Że wodomierz cały czas prawdę pokazywa. Jeśli plomba nie uszkodzona i legalizacja przejdzie, to chyba nawet bym się bił aż do sądu. I w sądzie nie jestem pewien, czy przy odrobinie szczęścia bym nie wygrał. Na pewno bym miał duże szanse.

no wskazywał dobrze bo ostatni spis jest własnie z niego i naliczone poprawnie.. ale oni twierdza ze i tak trzeba zapłacic a co najdziwniejsze w sierpniu prosilismy o zaplobowanie tego wodomierza bo mielismy remont a oni go zaplombowali i nawet nie spojrzeli czy jest zalegalizowany.. bede walczyc bo jakie mam inne wyjscie.. nie bede płacic takich pieniedzy za wode ktorej nie zuzyłam..

• 2 years później...