Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Walka z wiatrakami, czyli budujemy Krzysia - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podobaja mi sie Wasze zmiany! Przesunelabym jedynie drzwi tarasowe blizej kuchni (przy stole moga troche przeszkadzac i zajmowac miejsce). I mozna je wykorzystywac np. do wynoszenia smieci, zeby z nimi nie biegac przez caly salon ;) Bo troche daleko od wejscia do domu... I pomyslalabym o doswietleniu wiatrolapu. Moze byc troche mroczno...

Trzymam kciuki za kredyt i szybkie rozpoczecie budowy. Zdaje sie, ze juz jest lepiej z kredytami, tzn. banki spuscily z tonu. Jak juz zaczniecie roboty (wiosno, przybywaj!), to sciany urosna migiem, ani sie nie obejrzysz :)

Jeśli chodzi o wiatrołap to będzie doświetlony bo jeszcze dziś zostały naniesione poprawki i postaram się jutro wrzucić na forum i pokazać co i jak.

A co do drzwi tarasowych, to tu jeszcze nie zapadła decyzja końcowa, bo jest pomysł żeby dostawić tam jeszcze jedno skrzydło, ale to jeszcze będzie omawiane więc nie wiem czy wejdzie w życie...

No i na górze zaszła mała zmiana... a mianowicie, w sypialni balkon zostanie poszerzony na prawie całą ścianę tylną i przykryty dachem.

To chyba tyle na dziś :-)

• 2 weeks później...

My również zaczynamy w tym roku

Niestety co do kosztów budowy zgadzam się z kuzynem. My szacujemy 500.000 zł (z ogrodzeniem i podjazdami). Byliśmy u Kuhlshranka obejrzeć gotowy dom. On szacuje wydatki na 450.000, ale my mamy garaż dwustanowiskowy częściowo zadaszony, co podniesie koszty.

Bardzo polecam zobaczyć Krzysia w rzeczywistości !!!

My napewno powielimy pomysł powiększenia antresoli kosztem korytarza na piętrze.

No to muszę powiedzieć, że teraz to wbiliście mi ćwieka z powiększeniem antresoli kosztem korytarza u góry. Wcześniej nie brałem tego pod uwagę... a teraz jak przeczytałem to wydaje mi się to świetnym pomysłem. Muszę jeszcze to obgadać, ale wydaje mi się, że pomysł się przyjmie i trzeba jeszcze ewentualnie dziś molestować architekta o zmiany :D

Też sadziliśmy parę dni temu Tuje z duszą na ramieniu.

Polska to dzicz jest jeszcze. Żeby się człowiek bał o parę drzewek :-(

Mam nadzieję, że Wasze się ostały i nikt ich nie przuważył. A jak wiemy w tym okresie niestety drzewka to "chodliwy" towar, ale jak się chce mieć już fajny żywopłot na wprowadzkę to trzeba to ryzyko ponieść. Co będzie to będzie :)

A ta linia obok Was to mocno uczęszczana?

Jest to lina rezerwowa CARGO, także pociągi jeżdzą sporadycznie. Zdarzy się że pojedzie jeden na 2 dni z prędkością 20km/h. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby coś częściej jechało, czasami nic nie jedzie przez następny tydzień. Także nie jest to uciążliwe.... jeszcze... zobaczymy jak pomieszkamy :p

A żeby pomieszkać trzeba najpierw zbudować :p

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witaj

przerażenie z powodu przerażenia jakie Cię ogarnia nie jest mi obce.:no:

Też budujemy na kredyt i radość z rosnących murów zakłóca mi ciągłe przeliczanie procentowego zaawansowania prac .Czy aby już dość aby dostać kolejną transzę. :rolleyes:

Jestem jednak dobrej myśli, przecież rośnie mój wymarzony dom

Trzymam kciuki za kredyt i budowę:)

• 1 month później...