talgo 11.03.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 (edytowane) Zapraszam do komentowania Edytowane 29 Marca 2011 przez talgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 13.03.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Hej - widzę, że jestem pierwsza . Piękny, przeszklony domek. Nie zmieniajcie tylko nic w wielkości i rozmieszczeniu okien. Będzie wtedy wspaniale doświetlony, słoneczny salon. Życzę powodzenia w realizacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 15.03.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Podobaja mi sie Wasze zmiany! Przesunelabym jedynie drzwi tarasowe blizej kuchni (przy stole moga troche przeszkadzac i zajmowac miejsce). I mozna je wykorzystywac np. do wynoszenia smieci, zeby z nimi nie biegac przez caly salon Bo troche daleko od wejscia do domu... I pomyslalabym o doswietleniu wiatrolapu. Moze byc troche mroczno... Trzymam kciuki za kredyt i szybkie rozpoczecie budowy. Zdaje sie, ze juz jest lepiej z kredytami, tzn. banki spuscily z tonu. Jak juz zaczniecie roboty (wiosno, przybywaj!), to sciany urosna migiem, ani sie nie obejrzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 16.03.2010 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Jeśli chodzi o wiatrołap to będzie doświetlony bo jeszcze dziś zostały naniesione poprawki i postaram się jutro wrzucić na forum i pokazać co i jak. A co do drzwi tarasowych, to tu jeszcze nie zapadła decyzja końcowa, bo jest pomysł żeby dostawić tam jeszcze jedno skrzydło, ale to jeszcze będzie omawiane więc nie wiem czy wejdzie w życie... No i na górze zaszła mała zmiana... a mianowicie, w sypialni balkon zostanie poszerzony na prawie całą ścianę tylną i przykryty dachem. To chyba tyle na dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_lenc 25.03.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 My również zaczynamy w tym roku Niestety co do kosztów budowy zgadzam się z kuzynem. My szacujemy 500.000 zł (z ogrodzeniem i podjazdami). Byliśmy u Kuhlshranka obejrzeć gotowy dom. On szacuje wydatki na 450.000, ale my mamy garaż dwustanowiskowy częściowo zadaszony, co podniesie koszty. Bardzo polecam zobaczyć Krzysia w rzeczywistości !!!My napewno powielimy pomysł powiększenia antresoli kosztem korytarza na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 25.03.2010 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 No to muszę powiedzieć, że teraz to wbiliście mi ćwieka z powiększeniem antresoli kosztem korytarza u góry. Wcześniej nie brałem tego pod uwagę... a teraz jak przeczytałem to wydaje mi się to świetnym pomysłem. Muszę jeszcze to obgadać, ale wydaje mi się, że pomysł się przyjmie i trzeba jeszcze ewentualnie dziś molestować architekta o zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 25.03.2010 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Jednak wszystko zostaje tak jak już zostało ustalone, nie będziemy kombinować tym bardziej że jutro już jest do odbioru zaadaptowany projekt i startujemy zpozwoleniem na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 26.03.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 witajcie, Też sadziliśmy parę dni temu Tuje z duszą na ramieniu. Polska to dzicz jest jeszcze. Żeby się człowiek bał o parę drzewek A ta linia obok Was to mocno uczęszczana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 26.03.2010 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Też sadziliśmy parę dni temu Tuje z duszą na ramieniu. Polska to dzicz jest jeszcze. Żeby się człowiek bał o parę drzewek Mam nadzieję, że Wasze się ostały i nikt ich nie przuważył. A jak wiemy w tym okresie niestety drzewka to "chodliwy" towar, ale jak się chce mieć już fajny żywopłot na wprowadzkę to trzeba to ryzyko ponieść. Co będzie to będzie A ta linia obok Was to mocno uczęszczana? Jest to lina rezerwowa CARGO, także pociągi jeżdzą sporadycznie. Zdarzy się że pojedzie jeden na 2 dni z prędkością 20km/h. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby coś częściej jechało, czasami nic nie jedzie przez następny tydzień. Także nie jest to uciążliwe.... jeszcze... zobaczymy jak pomieszkamy A żeby pomieszkać trzeba najpierw zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 09.04.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Co za narod, co za miejsce! Ogromnie wspolczuje kradziezy Pewnie bedziecie musieli wszystkiego teraz bacznie pilnowac... Trzymam kciuki, zeby to byla ostatnia krdziez! I zeby sie Wam udalo znalezc solidnego wykonawce za uczciwa cene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 02.05.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witaj przerażenie z powodu przerażenia jakie Cię ogarnia nie jest mi obce. Też budujemy na kredyt i radość z rosnących murów zakłóca mi ciągłe przeliczanie procentowego zaawansowania prac .Czy aby już dość aby dostać kolejną transzę. Jestem jednak dobrej myśli, przecież rośnie mój wymarzony dom Trzymam kciuki za kredyt i budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 05.05.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Hej! Pozwolenie jest - super! Z pieniedzmi gorzej... Jak my czekalismy na kredyt, to nasz wykonawca zmienil inwestora I startowalismy z murami w pazdzierniku zamiast w sierpniu. Zapraszamy na ogledziny naszego Krzysia - okna juz sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 07.06.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Cieszę się, że prace ruszają. będę kibicować. A tak na marginesie, znalazły się thuje pomalowane na różowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 08.06.2010 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Niestety, thuje dostały nóg na zawsze.... Przynajmniej na osiedlu domków ich nie widziałem. Może jak będzie więcej czasu to się przejdę po wiosce i zobaczymy czy gdzieś nie rosną. A wtedy to chyba nogi z d... powyrywam i rączki skrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 08.06.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Szlag mnie trafia na przejawy takiego chamstwa u ludzi . Najlepiej wrrr ukraść, po co kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 09.06.2010 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 (edytowane) Miała być foto relacja, ale poczekam na wpis, aż przeniosą dzienniki budowy. Ale żeby nie było, to oficjalnie napiszę, że humus ściągnięty. A teraz idę spać bo jutro z rana wchodzi geodeta Edytowane 10 Czerwca 2010 przez talgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 09.06.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Super fajnie napisany dziennik i domek tez ładniutki, ale coś poprzestawiali z tymi dziennikami i ciężko się odnaleźć... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 10.06.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Z dziennikami Ok. Redakcja wysłuchała wołania;) Podoba mi się Twój styl pisania, będę kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 11.06.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Hehe, poczatki ciesza bardzo, a potem jest coraz fajniej Jak sobie przypomne to zdzieranie humusu u nas... Dol wielki, ze mozna bylo wkrecac sasiadow, ze basen budujemy! Nieustannie trzymam kciuki za dalsza sprawna budwe (teraz pojdze!) i za pogode! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 11.06.2010 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Oj takkkkk, pogoda przede wszystkim! Może będziemy rozpylać nad wioską cząsteczki srebra, żeby rozproszyć chmury burzowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts