1976pinacolada 12.04.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 1976pinacolada odnośnie odpływu liniowego to ja mam ten http://allegro.pl/odplyw-liniowy-prysznicowy-odwodnienie-60-cm-i1539932578.html Żeby rozwiać Twoje wątpliwości, to kabinę przysznicową mam szerokości 104 cm i w zupełności ta 60 wystarcza. Pozdrawiam Dzieki serdeczne !!! Miło , że pamiętałeś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 13.04.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Cześć Napisz dokładniej o co kaman z tym kominkiem - jak to niedogrzewa? Do dobrze ocieplonego domu właśnie zalecają żeby nie przewymiarować kominka, zwłaszcza gdy nie ładuje jakiegoś sporego bufora. Mnie właśnie co poniektórzy, znający się na rzeczy przekonywali , że za duży sobie wybrałam (nawet przy nieco większej powierzchni niż w Krzysiu) - a podoba mi się Mila z Kratek. I tak się właśnie zastanawiałam, czy duży bufor ok 800l załatwi sprawę za dużego kominka, a tu się okazuje że wcale nie koniecznie będzie przewymiarowane te 24kw na ok 178m2 użytkowej powierzchni... Tym bardziej, że firma ta sama... Już wyjaśniam co miałem na myśli, otóż przed zakupem kominka pytałem 100 raz mojego hydraulika czy aby napewno ten kominek który chcę kupić (czyli zuzia gilotyna 19kw z płaszczem wodnym) wystarczy na ogrzanie domu i nagrzanie 250l zasobnika. Oczywiście zapewnienie było w 100% więc kupiłem, teraz się okazuje że kominek nagrzewa wodę w zasobniku do max 33-35 st. Natomiast temperatura na sterowniku a tym samym w kaloryferach nie przekracza 49 st. Milek jeśli mogę coś doradzić to zadzwoń sobie do firmy która się zwie CTM Głowno, fakt że Pan tam doradzi ich kominek ale mówi dosyć rzeczowo i na temat i można wywnioskować że się na tym zna. Ja ostatnio tam zadzwoniłem i powiedział mi że 24kw to jest minimum jakie powinienem mieć, tym bardziej że mam antresolę otwartą pod samą kalenicę i będą duże straty ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.04.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 powiedział mi że 24kw to jest minimum jakie powinienem mieć, tym bardziej że mam antresolę otwartą pod samą kalenicę i będą duże straty ciepła. a to nawet ja mogłam Ci powiedzieć u mnie z wyliczeń wyszło 25 kw ,a kubatura zbliżona do Twojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 13.04.2011 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 a to nawet ja mogłam Ci powiedzieć u mnie z wyliczeń wyszło 25 kw ,a kubatura zbliżona do Twojej no ja głupi, że nie zapytałem, a teraz mam problem... Ale nie ma tego złego... jak to mówią, zastanawiam się nad dwoma kominkami i najpóźniej jutro musi paść decyzja na jeden z nich. Rano wrzucę nad którymi się zastanawiam, może coś doradzicie malka a tak z ciekawości jaką macie powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.04.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) 98x2 - dziura dobra po ludzku napiszę 196 m2 minus pustka nad salonem,której jeszcze nikt nie zmierzył, ale jest to gdzieś 1/3 salonu czyli ok 15 metrów. Do kalenicy 8,20 m Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 14.04.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Talgo, fajne schody! Pouzytkujesz troche i dasz znac, jak sie sprawuja. Bedziesz cos stawial pod schodami? Teraz coraz bardziej przychylam sie ku pelnym, bo strasznie leci z azurowych... Mam nadzieje, ze kominek uda sie wymienic bez wiekszych klopotow. Uff, dobrze, ze u nas bedzie pelnil jedynie dekoracyjna funkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaxx 14.04.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 talgo schody wypasione, trzymam kciuku za kominek, będzie dobrze;)havena pytanko dotyczące pompy ciepła, ile kw ma wasza, jakiej jest firmy i jak spisała się pierwszej zimy? pozdrawiam ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 14.04.2011 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Zastanawiam się nad tymi dwoma: http://www.ceneo.pl/1605745 http://www.ceneo.pl/10769148 Generanie wyglądają tak samo tyle, że ulrich jest mocniejszy. Może słyszeliście coś na temat tych kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.04.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Już wyjaśniam co miałem na myśli, otóż przed zakupem kominka pytałem 100 raz mojego hydraulika czy aby napewno ten kominek który chcę kupić (czyli zuzia gilotyna 19kw z płaszczem wodnym) wystarczy na ogrzanie domu i nagrzanie 250l zasobnika. Oczywiście zapewnienie było w 100% więc kupiłem, teraz się okazuje że kominek nagrzewa wodę w zasobniku do max 33-35 st. Natomiast temperatura na sterowniku a tym samym w kaloryferach nie przekracza 49 st. Milek jeśli mogę coś doradzić to zadzwoń sobie do firmy która się zwie CTM Głowno, fakt że Pan tam doradzi ich kominek ale mówi dosyć rzeczowo i na temat i można wywnioskować że się na tym zna. Ja ostatnio tam zadzwoniłem i powiedział mi że 24kw to jest minimum jakie powinienem mieć, tym bardziej że mam antresolę otwartą pod samą kalenicę i będą duże straty ciepła. Tzn - jak kominek nagrzał dom (i to też z tego co piszesz średnio...), to nie starczało na cwu tak? Bo wiesz, trochę to dziwne. Inna sprawa, że takie zjawisko może być spowodowane różnymi czynnikami nie związanymi z mocą kominka - np. za małą średnicą rury przyłączeniowej w stosunku do mocy kominka (ostatnio mi jeden z użytkowników kominka z pw pisał właśnie że miał taką sytuację), dużą odległością do zasobnika i stratami na rurach - ocieplone miałeś? Niech Ci jakiś naprawdę obeznany w kominkach z płaszczem fachman sprawdzi tą instalację, żeby się nie okazało, że zmiana kominka nic nie dała... tfu tfu i odpukać Mnie po dłuugim czasie zbierania wieelu wycen wyłoniła się mniej więcej prawdopodobna kandydatura na naczelnego hydraulika - jesteśmy wstępnie umówieni na spotkanie w przyszłym tygodniu. Ciekawa jestem jak wypadnie rozmowa i jak podejdzie między innymi do kwestii mocy kominka A odnośnie tych kominków - wybierz ten, który ma lepszą sprawność, bo faktycznie wyglądają i kosztują podobnie. Albo ten, którego serwis będzie bliżej Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 15.04.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Talgo, ogromne gratulacje przeprowadzki! Wreszcie na swoim Myslales o wydaniu swojego dziennika w formie papierowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.04.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 To już O rany...gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaxx 15.04.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 talgo GRATULACJE!!! kto następny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.04.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 24.04.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 wesołych świąt i mokrego dyngusa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 27.05.2011 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Havena, taka myśl jakiś czas temu przeszła mi do głowy. Ale co z tego uda się zrobić to czas pokaże. ps: i dzięki wszystkim za życzenia świąteczne.... wiem że troszkę za późno, ale .....NAWZAJEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 27.05.2011 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Tzn - jak kominek nagrzał dom (i to też z tego co piszesz średnio...), to nie starczało na cwu tak? Bo wiesz, trochę to dziwne. Inna sprawa, że takie zjawisko może być spowodowane różnymi czynnikami nie związanymi z mocą kominka - np. za małą średnicą rury przyłączeniowej w stosunku do mocy kominka (ostatnio mi jeden z użytkowników kominka z pw pisał właśnie że miał taką sytuację), dużą odległością do zasobnika i stratami na rurach - ocieplone miałeś? Niech Ci jakiś naprawdę obeznany w kominkach z płaszczem fachman sprawdzi tą instalację, żeby się nie okazało, że zmiana kominka nic nie dała... tfu tfu i odpukać Mnie po dłuugim czasie zbierania wieelu wycen wyłoniła się mniej więcej prawdopodobna kandydatura na naczelnego hydraulika - jesteśmy wstępnie umówieni na spotkanie w przyszłym tygodniu. Ciekawa jestem jak wypadnie rozmowa i jak podejdzie między innymi do kwestii mocy kominka A odnośnie tych kominków - wybierz ten, który ma lepszą sprawność, bo faktycznie wyglądają i kosztują podobnie. Albo ten, którego serwis będzie bliżej Na szczęście wymiana kominka pomogła i noce jeszcze były na tyle chłodne że można było go przetestować. Wsio jest OK! Powiem jeszcze tyle, że tamten kominek przy tym wydawał się tanią chińszczyzna zaczynając od wyglądu poprzez wykonanie i same rozwiązania techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 27.05.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Talgo, musze przyznac, ze cegla robi wrazenie! Jak sie pielegnuje taka sciane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 27.05.2011 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Havena, koleś od którego nabyłem cegłę powiedział żeby ją zagruntować... ja z kolei boje się, że po gruncie zacznie się błyszczeć. A jeśli chodzi o pielęgnacje to zbyt wielkiego problemu nie ma... od czasu do czasu przejechać odkurzaczem oczywiście do granic swojej wysokości Cegłę również miałem we Wrocku (niczym nie impregnowałem) i nie zauważyłem żeby się specjalnie brudziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia10 30.05.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 potwierdzam.... sciana robi wrazenie i pieknie sie prezentuje w całosci!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AP KRZYŚ 31.05.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Witam. Z niecierpliwościa czekałam na tą ścianę, i powiem że efekt niesamowity,bardzo mi się podoba, też muszę taka mieć!!! Za jakiś czas spróbuje wrzucić na forum fotki naszego projektu, zdecydowaliśmy się na projekt indywidualny na bazie KRZYSIA właśnie czekam na wizualizacje od projektanta. Pozdr. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts