talgo 06.01.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 i co zrobiłeś z oknem - okiennica, czy inne rozwiązanie ? Docelowo ma być okiennica, ale póki co zrobiliśmy taką zasłonę z boazerii która została. Wkładamy ją na czas saunowania. A wygląda to tak: http://img198.imageshack.us/img198/8169/p1066926.jpg Z oknem nic się nie dzieje, co najważniejsze nie nagrzewa się co Nas bardzo cieszy! Także swoją rolę spełnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 06.01.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!! Tobie również wszystkiego dobrego w Nowym Roku W moim mieszkaniu w Finlandii byla sauna i przekonalam sie, jaka to wspaniala rzecz! Tylko w swoim Krzysiu nie mam gdzie jej upchnac.... Na małą saunę zawsze znajdzie się jakiś kącik. Ja jeszcze chciałbym gdzieś zrobić mokrą, ale miejsca zaczyna brakować... Czy tez tak masz, ze przychodza do Ciebie goscie i mowia, ze to maly domek? Mały domek??? U mnie porównują do hangaru... i śmieją się, że na garażu powinienem zrobić lądowisko dla helikoptera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 06.01.2012 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 ten dziennik poprawia humor... napisany jest w taki sposób ze ,,czarny humor,, który tu wystepuje po prostu miazga! Jeden z najlepiej i najciekawiej pisanych dzienników w sieci:) masz talent. Współczuje nerwów z wykonawca,ale co tam zdarza sie:) pozdrawiam i wszystkiego naj w Nowym Roku Również Najlepszego i dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.01.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Docelowo ma być okiennica, ale póki co zrobiliśmy taką zasłonę z boazerii która została. Wkładamy ją na czas saunowania. Z oknem nic się nie dzieje, co najważniejsze nie nagrzewa się co Nas bardzo cieszy! Także swoją rolę spełnia. Bardzo estetycznie i najwazniejsze,że skutecznie:) cholera, ja kiedyś naprawdę stanę na Twym progu z walizkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 06.01.2012 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 A, zapraszam, zapraszam (wolne pokoje są) Mam już grzać drewutnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.01.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 nie kuś po prostu Twój dom mi sie niesamowicie podoba, to jest prawie to o czym marzę u siebie. A jak czytam ile zrobiłeś sam i ile potrafisz zdziałać, to po babsku zaczynam zazdrościć Twojej żonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 02.02.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Bry Mam pytanka o salon i jadalnię - obniżałeś sufit w salonie? O lampy nad stołem mi chodzi - też bym takie pojedyncze w liczbie trzy (prawdopodobnie) chciała (i też raczej czarne, tylko węższe, takie ala sople), bo na listwach mi się już mniej podobają. I zastanawiam się kiedy powinnam wiedzieć dokładnie jaki stół i w którym miejscu postawię? Jak będą kabelki rozkładane? A odnośnie stołu - piękny. Z czego jest? Rozkłada się? Ja planuję biały lub czarny, zależy jaką podłogę położymy. I jeszcze mi się przypomniało - pewnie pisałeś, ale nie mogę znaleźć - co to za zestaw podtynkowy masz w łupkowej kabinie? ps. Sauna wymiata, a druga łazienka też się fajnie zapowiada. Choć moja ulubiona to ta jaskiniowa - jestem na etapie zapoznawania mojego ślubnego z koncepcją faktur łupkowych, ale raczej (jeśli w ogóle) stanie na płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 02.02.2012 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Bry Sufit w jadalni i salonie jest taki jak w projekcie, po prostu lampy zwieszają się tak nisko. Zdecydowanie jestem za trzema sztukami i absolutnie nieeeeeeeee na listwie Zalecam taką kolejność najpierw stół (no chyba, że wcześniej będziecie wiedzieli jaki i będziecie znali wymiary), a później kabelki na lampy żeby było symetrycznie (ja oczywiście zrobiłem na odwrót żeby sobie jak zwykle ułatwić... i trzeba było przekuwać kabelek ) Stół jest pokryty białym lakierem (nie pamiętam z jakiego surowca, ale ciężkie jest cholerstwo... jakieś 70 kg) i się nie rozkłada bo większy mi nie potrzebny Wymiary chyba 2m x 1m Odnośnie zestawu podtynkowego to jutro sprawdzę bo pamięć mnie zawodzi coś w tej chwili. Łazienka łupkowa do dnia dzisiejszego robi wielkie wrażenie, ale z niecierpliwością czekam, aż zakończę inwestycję w górnej bo też będzie (mam nadzieję) super wyglądać! ps: Możesz przywieźć męża na oględziny łazienki, zobaczy co i jak i z pewnością się przekona.... ten widok przekonuje wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 06.02.2012 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 *milek* Przepraszam, że dopiero teraz, ale naprawdę czasu było brak z powodu zmiany profesji zawodowej. Ten zestaw nazywał się "axiss" (tyle znalazłem czy była jakaś konkretna nazwa modelu to nie wiem) ale na allegro tego już nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 06.02.2012 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Nie szkodzi Jeszcze mam sporo czasu, ale już powoli się przymierzam do ustalenia co gdzie ma być, żeby później nocek nie zarywać, bo wchodzi hydraulik a ja nic nie wiem... Nie ma nigdzie Axiss podtynkowego - są tylko panele o tej nazwie, firmy Linea Blue - masz z tej firmy? Muszę przyznać, że prezentuje się na fotkach super - a jak z eksploatacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 07.02.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Z linea blue mają moi sąsiedzi i są bardzo zadowoleni ze sprzętu. Mają panel prysznicowy w dolnej i górnej łazience. Jeszcze dziś podpytam jak się sprawują i dam znać. No własnie zwróciłem uwagę, że są panele o tej nazwie, a podtynku brak. Może napisz wiadomość do osoby która się zajmyje sprzedażą tych paneli może coś będzie w stanie powiedzieć więcej na ten temat. Zawsze możesz też podesłać zdjęcie z mojej łazienki żeby zobaczył o jaki zestwa chodzi. Odszukałem i zestaw kupiłem od użytkownika "synio" numer aukcji 1327275993 (choć nie wiem czy ten numer coś da). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.02.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 O, widzisz - ten sprzedawca handluje właśnie Linea Blue, więc faktycznie chyba się podpytam. Choć powiem Ci że od dawna mnie kręcą panele od nich (i nie tylko - ceramikę mają fajną i nie drogą), więc to dla mnie dobra wiadomość, że są ok, bo na forum o panelach opinii zero. Będę wdzięczna za szczegóły użytkowania i może info jakie mają modele Dzięki, pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 07.02.2012 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Właśnie mnie olśniło, że u niego też zamawiałem ceramikę. W łazience na dole jest ten zestaw: http://allegro.pl/misa-wc-bidet-heidelberg-deska-slow-wysylka-free-i2082661849.html U góry wisi taka misa: http://allegro.pl/okazja-misa-wc-verona-deska-wolno-opadajaca-i2098038845.html Jestem bardzo zadowolony i nic się z tym nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.02.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 No nieźle To w takim razie przygotuj się na grad pytań Na początek - jakie stelaże montowałeś pod to, czy widziałeś na żywo przed zakupem, czy sprzedawca skłonny do negocjacji przy większych zamówieniach i czy te kanciaste nie uwierają deczko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 08.02.2012 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Na początek - jakie stelaże montowałeś pod to, czy widziałeś na żywo przed zakupem, czy sprzedawca skłonny do negocjacji przy większych zamówieniach i czy te kanciaste nie uwierają deczko? Na dole mam stelaż geberit-a u góry firmy tece. Przed zakupem nie widziałem tego na oczy, jak większość rzeczy które kupuje Z tego co pamiętam to sprzedawca jest skłonny do negocjacji przy większym zamówieniu, ale ile % to nie jestem w stanie Ci powiedzieć. Co do "kanciastych" też się obawiałem, że mogą być niewygodne... ale bardzo mile się zaskoczyłem, bo są wygodne i nic nigdzie nie uwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 08.02.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 No to fajnie, bo wyglądają na super niewygodne... Ja chciałabym się wybrać i pooglądać, bo mam chętkę też na umywalki i może wannę (waham się jeszcze czy się nie skusić na hydromasaż, ale trochę mnie ceny odstraszają tych polecanych i złe opinie o tych w rozsądnych cenach...). A stelaże masz standardowe, czy takie węższe/płytsze? Bo zastanawiam się nad wkuciem w ścianę (dzięki czemu było by na płasko), a do tego taki z typu "slim" byłby najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 08.02.2012 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Stelaże są standardowe. Co do wkuwania w ścianę, to wszystko zależy z czym ta ściana sąsiaduje... Bo może być słychać spłukiwanie i napełnianie zbiornika. Hydromasaż....myślałem, że będzie suuuuuuper i będę korzystał w każdej wolnej chwili. Póki co może ze 4 razy używałem, a już prawie rok mija od zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 08.02.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 A jaką masz wannę? Co do wkuwania, to bardziej obawiam się wychłodzenia w tym miejscu, bo ściana zewnętrzna... ps. ten jasny gres w salonie masz biały może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 08.02.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Wannę oczywiście na allegro wyhaczyłem. Co to za model pojęcia nie mam, ale zapłaciłem coś koło 1600zł (tyle pamiętam). Wychłodznie w tym miejscu jest jak najbardziej możliwe, a jest to niewskazane ze względu na wodę. A obudowany stelaż wcale tak źle nie wygląda, a nawet służy jako półka W jadalni jest "biały" (za naprawdę biały gres trzeba zapłacić spore pieniądze ok 300 zł/m2). Mimo, że na wszystkich aukcjach (po 70 zł za m2) jest napisane gres "biały" to w rzeczywistości jest on lekko kremowy. Ale wygląda bardzo ładnie i nie napisałem tego żeby zniechęcić tylko żeby się nie nastwiać tak jak na na BIAŁY kolor (oczywiście później zrobiłem awanturę sprzedawcy ) no ale nie o tym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 08.02.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Wracając do paneli, to sąsiedzi jak na złość wyjechali i mają wrócić w niedzielę. Także jak tylko ich dorwę to powiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts