milek1719500956 08.02.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 No właśnie nie przepadam za półeczkami... Bardzo by się nie pocieniło, bo ściana ma 25cm, a te wąskie stelaże widziałam ok 9cm mają. Ale może pociągnę do sufitu i będzie ok. I jak ta wanna się sprawuje? Bo naczytałam się że hałasują, zatykają się i że nie można płynu do kąpieli a nawet mydła używać i dobrze działają tylko te za najmniej 10 tys... Mnie chodzi po głowie biały gres do salonu i mógłby nie być czysto biały, byle nie wpadał właśnie w krem czy beż - ew w szarość. Czyli zakupy w ciemno w tej sytuacji raczej odpadają Na wieści panelowe mogę poczekać - jeszcze mam trochę czasu Dzięki za wszystkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 09.02.2012 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Przedłużone do sufitu może ładnie wyglądać, a z wkuwaniem w ścianę bym nie ryzykował. No chyba że dobrze docieplisz tamto miejsce. Może lepiej dopytać jeszcze jakiegoś fachowca? Wanna sprawuje się bardzo dobrze jak na te 4 razy (tzn. wanna była więcej razy załączana bo to rodzina i reszta domowników jeszcze korzystali). Jeśli chodzi o głośność to ciężko powiedzić czy to turbinę słychć czy bardziej wodę która jest wzburzona (ja i tak nic nie słyszę bo muzykę sobie załączam). Co do mydła to się zgodzę że nie wolno używać (ale to chyba w każdej waninie z hydro) bardzej tu chodzi o to że się będzie wściekle pienić (raz tak zrobiłem i szybko pożałowałem ) No to gresu w ciemno nie kupuj i w sklepach jak będziesz to się przyjrzyj bo zwróciłem uwagę, że cwaniaki używają takiego światła żeby wydawał się bielszy niż jest w rzeczywistości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 15.02.2012 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 No więc wracając do paneli, sąsiedzi są bardzo zadowoleni! Nic z panelami się nie dzieje. Jak to powiedzieli bardzo dobry zakup odnośnie jakości do ceny. Zapomniałem zapytać o modele. Postaram się to uzupełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.02.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Dzięx Modele by się przydały, bo mają tych paneli w ofercie od groma i nie wiadomo co wybrać i na co ewentualnie zwracać uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiecka5 21.02.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam **milek* Bardzo spodobała mi się muszla sedesowa w górnej łazience Talgo. Wcześniej znalazłam taką na stronie firmy "LINEABLUE" (http://www.superceramika.pl), ale nigdzie nie znalazłam informacji o tej firmie, czyli skąd są, gdzie jest produkcja, jakiego gatunku mają produkty, itp. Napaliłam się strasznie, bo wzornictwo bardzo "dizajnerskie", tylko trochę podejrzane wydały mi się ceny (za niskie), jak na takie śliczności. Dlatego postanowiłam nie odpuścić Drążyłam długo, aż znalazłam na: http://www.tradekey.com/profile_view/uid/4067644/Linea-Blue.htm Czar prysł, bo okazało się, że to chińszczyzna No, ale nikt nie powiedział, że to jest akurat złe, może akurat się sprawdzi... Niech Talgo cieszy się swoją naprawdę piękną muszlą sedesową jak najdłużej!!! Pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.02.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Kasiecka, że linea to chińszczyzna, to chyba już wszyscy wiedzą... przynajmniej ci zaintereswani... Na forum jest sporo wątków o tej ceramice, nikt nie kryje że to chińskie. Wszyscy zadowoleni, ponoć oprócz designu jakość też niezła. Zachwalany jest też serwis i bezproblemowe reklamacje, gdyby się coś działo - co mnie osobiśie już całkowicie przekonało do tej firmy. Dla mnie czar nie pryska tylko dlatego, że coś jest chińskie. Bardziej liczą się wg mnie opinie zadowolonych użytkowników - tym bardziej, że wiadomo jak kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiecka5 22.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Dzięki za info o lineablue, bo ja niestety, ale miałam duże trudności ze znalezieniem czegoś na forum o tej firmie. Owszem, były pytania, jednak bez odpowiedzi, a czy wszyscy byli tacy pewni, że to chińszczyzna, to ja nie jestem tego taka pewna. Ja osobiście chińszczyznę omijam (wiem coś na ten temat ) jeśli kupuję towar, który ma mi posłużyć dobrych parę lat. To mój wybór. I tak jak pisałam wcześniej, oby służyło to komuś jak najdłużej (piszę to bez żadnej złośliwości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 23.02.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Czy wszyscy byli pewni co do chińszczyzny nie wiem - nie pytałam , ale wychodzę z założenia, że każdy ma dostęp do tych samych wpisów, w których takie info się pojawia - polecam wyszukiwarkę Tylko nie tą forumową, a przez google - wpisujesz site:forum.muratordom.pl ... (w miejsce kropek szukany wyraz). Poza tym cena raczej mówi sama za siebie... To tyle w kwestii linei i wyszukiwarki, bo to że każdy wybiera to co mu odpowiada, to oczywista oczywistość a w końcu nas Talgo wyrzuci za zaśmiecanie jego komentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 05.03.2012 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Sąsiad coś nie może znaleźć modelu bo gdzieś zapodziała mu się gwarancja, ale temat jeszcze otwarty bo będzie jej szukał, także jak znajdzie to da znać ps: i nie wyrzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 05.03.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Pewnie i tak się przejedziemy na oglądanie, bo nazbierało się sporo innych rzeczy w okolicach Wa-wy do oblukania (i ew kupienia, np. gres czy meble), ale dzięki za pamięć i wyrozumiałość Jako że należysz do osób o zdroworozsądkowym podejściu do zakupów zapytam jeszcze jakich firm masz pozostałe baterie i jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 05.03.2012 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Jako że należysz do osób o zdroworozsądkowym podejściu do zakupów zapytam jeszcze jakich firm masz pozostałe baterie i jak się sprawują? "Zdroworozsądkowe zakupy...." no nieźle to zabrzmiało Pozostałe baterie są firmy "kohlman" - działają bez zarzutu. Jutro poszperam za modelami. W kuchni mam baterię http://www.ferro.pl/produkt-bateria-zlewozmywakowa-stojaca-z-wyciaganym-natryskiem-3618-BSA8A.html ps: obecnie również jestem na etapie poszukiwań bateri termostatycznej z deszczownicą do górnej łazienki i jakoś dotej pory nic cinteresującego nie wpadło mi w oko. Ale jak wpadnie z pewnością się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.03.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 fajne lampy na zewnątrz, co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 06.03.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Takie dwie baterie mam u góry w łazience - http://allegro.pl/bateria-umywalkowa-excelent-qw185h-kohlman-i2182019597.html A taka jest na dole - http://allegro.pl/bateria-umywalkowa-excelent-qw190h-kohlman-i2177502388.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 06.03.2012 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 fajne lampy na zewnątrz, co to? Te mniejsze z wbudowanymi ledami to z firmy POLUX model Bretania (najdziwniejsze jest to że na necie nie potrafię ich znaleźć...) a zakupiwszy w Leroy Merlin za 84 zł Te ze spiralą w środku to TRONO 88121 EGLO zakupione w tym samym markecie, ale już wiem że przepłaciłem (164zł) bo na necie są znacznie tańsze, więc albo mi zejdą z ceny albo je oddam z powrotem Dodam jeszcze tylko, że identyczne lampy będą oświetlały ogród tyle, że są na słupie, ale co ja będę się rozpisywał.... wystarczy kliknąć w link http://www.ceneo.pl/6484734 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 08.03.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 No zdrowe masz i rozsądne podejście - wszystko wysmakowane, designerskie, a nie koniecznie powalające ceną - też się tak staram Piękne te baterie, choć dość drogie. Ja myślę o wydaniu takiej kwoty na bezdotykowe (umywalkowe). Kuchenną muszę też mieć porządną, z wyciąganą wylewką, ale nie wiem czy taka wysoka u mnie przejdzie, bo mam przy zlewie poziome długoie otwierane uchylnie okno i nie wiem na ile się będzie uchylać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 08.03.2012 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 No zdrowe masz i rozsądne podejście - wszystko wysmakowane, designerskie, a nie koniecznie powalające ceną - też się tak staram Piękne te baterie, choć dość drogie. Ja myślę o wydaniu takiej kwoty na bezdotykowe (umywalkowe). Kuchenną muszę też mieć porządną, z wyciąganą wylewką, ale nie wiem czy taka wysoka u mnie przejdzie, bo mam przy zlewie poziome długoie otwierane uchylnie okno i nie wiem na ile się będzie uchylać Zawsze może się "lekko uchylać" Ja od zawsze marzyłem o dużej baterii w kuchnii, dlatego inna nie wchodziła w grę. Według mnie to i tak cena tych baterii nie wydaje mi się wysoka w porównaniu do dwóch "prestiżowych" niemieckich firm. Co do baterii bezdotykowych to osobiście mam styczność z nimi tylko w toaletach w kinie bądź na stacji benzynowej, ale mój znajomy narzeka strasznie bo ma taką w łazience. Co dokładnie się z nią dzieje, to na obecną chwilę nie wiem, alepostaram się podpytać co z nią jest nie tak i dam ewentualne wskazówki na co zwrócić uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 08.03.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Chętnie, bo nam na razie się podoba, ale nie wiem jak się toto sprawuje w warunkach domowych - z mojego otoczenia nikt nie ma. Odnośnie kuchennej - niebawem wstawią mi okna, więc będę wiedzieć jaką baterię mogę montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 09.03.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 No to bateria ma małe ciśnienie wody, wręcz leci z niej ciurkiem. I ważne jest jakiej wielkości jest pomieszczenie w którym będzie montowana bateria, bo w małych pomieszczeniach tak jak u kumpla to bateria włącza się zaraz po otwarciu drzwi i działa aż do wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 09.03.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 O matko - to ma ewidentnie coś skopane A co to za bateria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 09.03.2012 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Bateria jest na fotokomórkę,ale jaka firma to pojęcia nie mam. Postaram się dowiedzieć. Ale z tego co mi kumpel mówił to po prostu pomieszczenie jest za małe na tą baterię i wychwytuje od razu jak ktoś wchodzi i zaczyna lecieć woda. I też wydaje mi się że coś jest z nią nie halo. ps:No chyba, że na pudełku jest napisane jaka powierzchnia powinna być aby działała poprawnie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts