talgo 03.01.2011 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 http://lh6.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/TR4gs5gQX9I/AAAAAAAAEPE/fQe4OtQdbW0/kartka%20noworoczna-1.jpg Choć patrząc na to co budowlanie osiągnęliście w minionym wcale chyba nie był taki zły ale mimo to, nadchodzący może być lepszy - czego życzę Dzięki wielkie malka, Tobie również wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.01.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 no to czekamy na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 17.01.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Dzieki z rozbawienie mnie z rana Ale Wam sie ta budowa wesolo kreci! A schody jakies znajome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 17.01.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Dzieki z rozbawienie mnie z rana Do usług A schody jakies znajome Tak się spodobały Twoje, że postanowiłem zapożyczyć pomysł i wcielić go w życie Bo mój Szefu potrafił tylko obiecywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 21.01.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Odnośnie Twoich łupków w łazience, czy znalazłeś już może dobry do nich impregnat? Bo u mnie już na ścianach i szukam czegoś do nich dobrego. U mnie też 30/60 cm i bardzo się nam podobają. Będziesz z nich zadowolony. Dobry wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 21.01.2011 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Niestety jeszcze nie szukałem impregnatu, bo dopiero dziś ten"ciężar" przyjechał. Ale będę dzwonić do kobity od której zakupiłem owy łupek i może ona coś mi podpowie. Będę miał ogromną prośbę do Ciebie, wrzucisz ze 2 zdjęcia jak wygląda ten łupek na ścianach Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 28.01.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Przygód macie sporo i jeszcze więcej cierpliwości. Trzeba przyznać, że błędy poprawiali z sensem, w czym chyba spora zasługa kierbuda, bo konstrukcja nie taka prosta. Uśmiałem się w paru miejscach nieźle. Gratuluję lekkości opisów! Ciekawy budynek. Na pewno zajrzę w trakcie wykończeniówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 02.02.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Cześć Czas się przywitać - bo czytam regularnie... (lektura przednia ) Buduję wg projektu opartego na Krzysiu - rozkład mam bardzo podobny, zwłaszcza na dole - ale bez antresoli. Mam pytanie odnośnie kominka, a właściwie instalacji, bo też planuję kominek z pw (przeniosłam go na drugą stronę - przy schodach - będzie miał kotłownię za ścianą i cała aparatura tam się znajdzie). Czytałam, że będziesz miał w układzie oprócz kominka kocioł gazowy. Ja planuję podobnie - tylko zamiast kotła gazowego na początku piec na prąd, a docelowo pompę ciepła. Czy ten Twój spec, który Ci pomógł ogarnąć temat orientuje się też w tego typu połączeniach? Szukam kogoś kompetentnego... Czy zasobnik będzie pełnił rolę bufora? Jaką ma pojemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 02.02.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 przeniosłam go na drugą stronę - przy schodach Czesc, *milek* My tez tak mamy przeniesiony kominek, ale ja nie jestem specjalnie zadowolona... Masz jakies fotki/rzuty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 02.02.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 (edytowane) Cześć Havena! Na razie mam rzuty tylko, bo jestem na etapie fundamentów póki co. Tylko chwilowo nie mam do nich dostępu. U mnie będzie troszkę inaczej, bo nie mam słupów przy schodach (podciągi są i słup w ścianie zewnętrznej), schody będą betonowe, a przestrzeń pod nimi włączona do tych pomieszczeń za nimi. Dzięki temu kominek będzie w centralnej części domu i będzie graniczył przez ścianę z kotłownią. Taki układ jest korzystny, gdy kominek ma być niejako kotłem Jeśli chodzi o funkcjonalność wnętrza - wiem że średnio - bo na szlaku komunikacyjnym, a także prawie na wprost tv. Choć tu zastanawiam się, czy nie zmieściłaby się na granicy jadalni i salonu mała ścianka - w tedy na niej umieściłambym tv i byłby prostopadle względem kominka - jak myślicie - zmieści się tam coś takiego? O długość salonu mi chodzi, bo na szerokość mam inaczej - zlikwidowałam wnękę. Edytowane 2 Lutego 2011 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 02.02.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 A, to bedziecie miec calkiem przyjemnie na dole U nas w sumie dol z tym kominkiem tez nie jest najgorszy. Martwie sie gora - komin idzie srodkiem korytarza (troche przesadzilam z tym 'srodkiem', ale strasznie mi przeszkadza...). Wkrotce zrobie zdjecia i chyba bede sie radzic na forum, zo robic z kominem Jak on wyglada u Ciebie na pietrze? Mam nadzieje, ze talgo nas nie pogoni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 02.02.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Zrób zrób - chętnie zobaczę, jak to w "pierwowzorze" wygląda. U mnie komin na górze też jest w korytarzu - przylega do schodów. Korytarz ma 160cm (a przynajmniej tak mi z projektu wychodzi), a komin ma być systemowy - jak u Ciebie. Nie zastanawiałam się nad tym specjalnie, ale chyba nie będzie zbytnio upierdliwy - w światło wejść jakoś bardzo nie wchodzi, bo są ukośne. Jak już będę miała możliwość, to Ci podeślę rzuty, tylko maila podrzuć jakiegoś (nie wysyłałam kiedyś już?). No, może nam się od Talgo nie oberwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 02.02.2011 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 No a niby czemu ma się oberwać - wciągam się w Wasz dialog . Odnośnie połączeń kocioł-kominek jesteśmy na etapie testów automatyki, czyli wszystko ma się samo przełączać itd,itp. Opiszę Ci wszystko jak skumam o co w tym wszystkim chodzi. Speca raczej chyba jednak nie polecę bo teraz mam już pewność, że na naszym domu odstawiał pionierkę na zasadzie, jak się nie uda spróbuję jeszcze raz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 02.02.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Co do speca - nie miałam na myśli hydraulika, tylko tego fachowca, który "ma firmę zajmującą się tylko połączeniami kominków z płaszczami we współpracy z kotłami gazowymi olejowymi itp", który pomógł Ci ogarnąć temat gdy hydraulik wymiękł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 03.02.2011 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Aaa widzisz - o tym nie myślałem. Wyślę Ci namiary na niego jak je dostane od kolegi. Tego polecic mogę ze spokojnym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 03.02.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 talgo, alez Ty masz przeboje Walcz, walcz! Sprytny Ten Ktorego Imienia Nie Poznamy! Z niecierpliwoscia czekam na kolejne zdjecia. U nas przestoj, bo maz wyjechal i nie ma kto sprzatnac chalupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 03.02.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Ale się uśmiałam. Wiem, wiem, Wam nie do śmiechu, ale talent do pisania zdecydowanie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 03.02.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Telenowela jak nic :lol2: Pamiętaj , że one ZAWSZE się dobrze kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 03.02.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Talgo - powtarzaj sobie: co nas nie zabije, to nas wzmocni Aaa widzisz - o tym nie myślałem. Wyślę Ci namiary na niego jak je dostane od kolegi. Tego polecic mogę ze spokojnym sumieniem. Noo właśnie o tego pana mi chodziło... A nie wiesz, czy on takie połączenia z pompą ciepła też ogarnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 10.02.2011 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Milek jak na złość nie mogę się skontaktować z kumplem od tego speca i nie wiem czy on ogarnia ten temat. Jedyne co wiem to, że ja nie ogarniam czasowo czegokolwiek... dlaczego doba nie ma 48 lub 72h????? Lece do domu (bo chyba tak powienienem już nazwyać tą budowę ) bo trzeba poprzerzucać drweno które przyjedzie. Miłego dnia wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts