talgo 24.02.2011 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) Milek cała przyjemnośc po mojej stronie. Wydaje mi się, że łupek w połączeniu z białym gresem będzie pięknie wyglądał. Edytowane 24 Lutego 2011 przez talgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 24.02.2011 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 To i ja dopisze sie do dopingujących Lazieneczka super Tak! doping się przyda. A łazienka mam nadzieję, że nabierze końcowych kszatałtów pod koniec tygodnia I cieszę się, że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 24.02.2011 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Boję się tylko, że jak już będę na etapie takich zakupów, to już takiej oferty pewnie nie będzie...Ale znalazłam ich stronkę, więc sobie zapisuję i będę śledzić, bo - przynajmniej w tym momencie - są mocno konkurencyjni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 25.02.2011 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Jak już się zdecydujesz to pomyśl o zamówieniu łupka trochę wcześniej, bo ja na swój czekałem 1,5 miesiąca. Nie zawsze mają go na stanie, a przypływa aż z Chin także kawałek ma do przebycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 25.02.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Talgo, super lazienka sie zapowiada! Bedziesz mial zwykla sluchawke prysznicowa? Na jakiej wysokisci masz deszczownice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 25.02.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) Hej Havena:-) Słuchawka będzie wisieć na panelu, jak spojrzysz na zdjęcie (ostatnia dziura) A deszczownica jest na wysokości 225cm Edytowane 25 Lutego 2011 przez talgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 03.03.2011 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Częstować się, ale nie obżerać http://img202.imageshack.us/img202/9445/kutpaczki12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaxx 03.03.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 witammy z naszym KRZYSIEM zaczynamy w kwietniu. mam prosbe czy dostane kilka wskazowek zwiazanzch z budowa od szczesliwych posiadaczy tego domku. z gory dziekuje ps. paczusie wzgladaja smakowicie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 11.03.2011 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 przede wszystkim bardzo dobre spisanie umowy z głównym wykonawcą, jeśli oczywiście będzie jeden na wszystko. Spiszcie dokładnie wszystko co ma być w cenie, bo później są cyrki... np. u mnie z hydrauliką. Wpiszcie wszystkie materiały jakie mają być użyte do budowy. Odnośnie samej konstrukcji to wiem że problem jest z hebem który jest przy oknach nad antresolą, ja osobiście też wydłużyłem trochę dach żeby balkon z sypialni się pod nim schował, również był problem z nadprożami od okien górnych od frontu (jest to opisane w dzienniku) zobaczyła to Havena za co jej chwała! Odkryte jętki do samej kalenicy (a tym samym brak strychu nad salonem). I najważniejsze.... pilnowanie wszystkiego na każdym etapie budowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaxx 11.03.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) talgo: dzięki za radę, jeszcze jedno pytanie w kwestii powiększenia antresoli? jak zrobię węższy korytarz to "wejdę" w drzwi do jednego z dwóch pokoi. jak ty to rozwiązałeś . pozdrawiam ewa Edytowane 11 Marca 2011 przez ewaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 19.03.2011 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 (edytowane) ewaxx mała sypialnia po podłodze ma 13,09 m2, natomiast duża 17,2 m2 tylko pamiętaj że tam idzie bardzo duży skos. Później pokażę Ci to na zdjęciu. Edytowane 19 Marca 2011 przez talgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepi69 20.03.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 WitamBardzo podoba mi się balustrada którą masz. Powiedz czy taką balustradę można kupic gotową czy ktoś ja specjalnie projektował.Pozdrawiam i gratuluję wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 20.03.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witaj szczepi69, balustrady robił mi ten sam człowiek co kuchnię. Najpierw brał pomiar u mnie i w efekcie powstała ta balustrada. Jeśli chcesz mogę dać namiar na tego delikwenta. Jest on z Trzebnicy (dolnośląskie) i nie orientuje się czy wyjeżdża gdzieś dalej montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 20.03.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 http://dsh.prv.pl/ - balustrady, musisz zadzwonić i dowiedzieć się czy podjadą do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.03.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Deska z akacji- to ta co samodzielnie Pan kładł? na antresoli? co to za firma?- czy ona jest na pióro i wpust?szukam czegoś do samodzielnego położenia . i jaki klej- proszę podać nazwę? Musze wykonać wstawkę z drewna na podłodze- na 10cm szer-i szukam z czego by to zrobić -myślałam jeszcze o przemysłowym parkiecie ale może to lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.03.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Bry A z którego miejsca ten przeciek, bo już się stresuję moim przyszłym tarasem...? Co do balustrad to nie marudź, piękne są i kolorystycznie świetnie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 21.03.2011 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Tak, deskę na antresoli kładłem samodzielnie. Jest na piórowpust. Klej był z firmy Mapei jednoskładnikowy do podłóg egzotycznych, wieczorem mogę podać pełną nazwę, bo w tej chwili nie mam jak sprawdzić. http://sklep.podlogi-kopp.pl/d4302_akacja.html ( w praktikerze była w promocji 160zł m2, ale nie wiem czy jeszcze jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 21.03.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Hej Wspolczuje Ci tego przeciekania... Nie wiem, co Ci moj maz doradzil, mam nadzieje, ze poradzisz sobie z problemem. Przypomnialo sie nam, ze kladlismy podwojna warstwe papy na lukarnie. Pogadaj z wykonawca, pewnie cos spartolili Mozesz mi podeslac cene balustrady na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 21.03.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Bry ten przeciek jest na łączeniu garażu z lukarną (górna łazienka), w pierwotnym projekcie garaż jest z innej strony, ale ja go sobie przerzuciłem (więc bez stresu ). Z tego co się dowiedziałem to mój wykonawca jeszcze nie zrobił tam opierzenia, dlatego zalało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 21.03.2011 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Havena jakoś tym przeciekiem się nie zmartwiłem. To, że ktoś coś spartolił to mówi samo za siebie, inaczej nie byłoby tematu. Dzisiaj chłopaki ściągnęli już dachówkę z lukarny i stwierdzili, że jest za mały spadek. Nie wiem w jaki sposób, ale będą chcieli zrobić większy. Do tego właśnie coś wspominali o drugiej warstwie papy. Czas pokaże czy coś to dało, a w zasadzie pierwsza ulewa. Cieszę się jedynie, że nie zacząłem robić górnej łazienki bo cały sufit idzie do wymiany, odeskowanie i papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts