Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Walka z wiatrakami, czyli budujemy Krzysia - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 303
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

przede wszystkim bardzo dobre spisanie umowy z głównym wykonawcą, jeśli oczywiście będzie jeden na wszystko. Spiszcie dokładnie wszystko co ma być w cenie, bo później są cyrki... np. u mnie z hydrauliką. Wpiszcie wszystkie materiały jakie mają być użyte do budowy. Odnośnie samej konstrukcji to wiem że problem jest z hebem który jest przy oknach nad antresolą, ja osobiście też wydłużyłem trochę dach żeby balkon z sypialni się pod nim schował, również był problem z nadprożami od okien górnych od frontu (jest to opisane w dzienniku) zobaczyła to Havena za co jej chwała! Odkryte jętki do samej kalenicy (a tym samym brak strychu nad salonem). I najważniejsze.... pilnowanie wszystkiego na każdym etapie budowy!!!

Witaj szczepi69, balustrady robił mi ten sam człowiek co kuchnię. Najpierw brał pomiar u mnie i w efekcie powstała ta balustrada. Jeśli chcesz mogę dać namiar na tego delikwenta. Jest on z Trzebnicy (dolnośląskie) i nie orientuje się czy wyjeżdża gdzieś dalej montować.

Deska z akacji- to ta co samodzielnie Pan kładł? na antresoli? co to za firma?- czy ona jest na pióro i wpust?

szukam czegoś do samodzielnego położenia . i jaki klej- proszę podać nazwę? Musze wykonać wstawkę z drewna na podłodze- na 10cm szer-i szukam z czego by to zrobić -myślałam jeszcze o przemysłowym parkiecie ale może to lepsze?

Tak, deskę na antresoli kładłem samodzielnie. Jest na piórowpust. Klej był z firmy Mapei jednoskładnikowy do podłóg egzotycznych, wieczorem mogę podać pełną nazwę, bo w tej chwili nie mam jak sprawdzić.

http://sklep.podlogi-kopp.pl/d4302_akacja.html ( w praktikerze była w promocji 160zł m2, ale nie wiem czy jeszcze jest)

Bry :-D

ten przeciek jest na łączeniu garażu z lukarną (górna łazienka), w pierwotnym projekcie garaż jest z innej strony, ale ja go sobie przerzuciłem (więc bez stresu :-) ).

Z tego co się dowiedziałem to mój wykonawca jeszcze nie zrobił tam opierzenia, dlatego zalało...

Havena jakoś tym przeciekiem się nie zmartwiłem. To, że ktoś coś spartolił to mówi samo za siebie, inaczej nie byłoby tematu.

Dzisiaj chłopaki ściągnęli już dachówkę z lukarny i stwierdzili, że jest za mały spadek. Nie wiem w jaki sposób, ale będą chcieli zrobić większy. Do tego właśnie coś wspominali o drugiej warstwie papy. Czas pokaże czy coś to dało, a w zasadzie pierwsza ulewa. Cieszę się jedynie, że nie zacząłem robić górnej łazienki bo cały sufit idzie do wymiany, odeskowanie i papa.