talgo 22.03.2011 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 no i już mam klej - to klej do parkietu poliuteranowy buildfix - z MAPEI jednoskładnikowy 15 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek14 23.03.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Super pomysł z tymi cegłami. Będzie pięknie wyglądać podświetlona od góry, uwydatni to nieregularną fakturę. Podoba mi się deska nr 1, ale specjalistą od zestawiania kolorów i odcieni to nie jestem (jak większość mężczyzn).Gratuluje postępów. I łączę się z Tobą w "bólu" malowania. Kiedyś malowanie to była dla mnie przyjemność. Ale to było kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.03.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Podłoga pierwsza + ściana z cegły = może być za dużo dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 23.03.2011 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Właśnie dlatego pytam bo podobają mi się wszystkie 3 podłogi i nie wiem na którą się zdecydować. Czasami warto posłuchać innych bo coś ciekawego doradzą Cegłę właśnie mam zamair podświetlić od spodu ewentualnie drugie światło dać boczne. Na weekend mam zamiar zacząc walkę z malowaniem salonu, czy się uda... zobaczymy w przyszłym tygodniu. szymek14 jak tam u Ciebie idą prace? Strasznie jestem ciekawy jak u Was wyszły różnego rodzaju betony. Do mnie chyba w piątek przyjeżdżają montować blat i 2 parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 23.03.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Mnie ta cegla w nowoczesnym domu niezbyt lezy... Kurcze, wykonczeniowka jest straszna, tyle decyzji trzeba podjac. Ja sie chyba poddam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 23.03.2011 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Widzę, że podłoga numer 1 wychodzi na faworyta. Dzisiaj chcę podjechać na żywo zobaczyć wszystkie podłogi, bo co innego zdjęcie a co innego live Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 23.03.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Mnie ta cegla w nowoczesnym domu niezbyt lezy... Ja chcę salon zrobić w stylu kolonialnym. Myślę że dobrze będzie wyglądać w połączeniu z nowoczesną jadalnią i kuchnią. Na cegłę jestem już zdecydowany. Na podłogę jeszcze nie do końca, ale mam dobrych doradców Ja sie chyba poddam... A poddawać się nie ma co, bo po tej walce będzie zasłużony odpoczynek w urządzonym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 23.03.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Ja chcę salon zrobić w stylu kolonialnym. Myślę że dobrze będzie wyglądać w połączeniu z nowoczesną jadalnią i kuchnią. Na cegłę jestem już zdecydowany. Na podłogę jeszcze nie do końca, ale mam dobrych doradców . No widzisz, ja nie jestem przekonanan do eklektyzmu Ale chetnie zobacze Twoj efekt koncowy! A poddawać się nie ma co, bo po tej walce będzie zasłużony odpoczynek w urządzonym domu. Oj, humor poprawilaby mi jakas niewielka darowizna. Tak z 200tys Talgo, planujesz przeprowadzke w okolicy swiat? Kiedy chcesz 'oddac' dom? U nas to jest teraz priorytet i staramy sie zrobic wszystko, zeby stalo sie to jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 23.03.2011 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 No widzisz, ja nie jestem przekonanan do eklektyzmu A ja mam już sprawdzone to połączenie dlatego śpię spokojnie. Poza tym czasami fajne efekty powstają z połączenia stylów. Oj, humor poprawilaby mi jakas niewielka darowizna. Tak z 200tys Taka darowizna chyba wszystkim poprawiłaby humor. Ale nie ma co się łamać dzisiaj do wygrania 21 baniek w lotto, oczywiście idę zagarać z przekonaniem że wygram Talgo, planujesz przeprowadzke w okolicy swiat? Kiedy chcesz 'oddac' dom? U nas to jest teraz priorytet i staramy sie zrobic wszystko, zeby stalo sie to jak najszybciej. Przeprowadzka jest planowana na 1 kwietna i to nie prima aprilis W tym tygodniu przewoże tu łóżko bo sypialnia z garderobą jest już zrobiona. Reszta rzeczy, a jest ich chyba niewiele, na początku przyszłego tygodnia. Fakt, że dużo jeszcze zostało do zrobienia, ale teraz przynajmniej będę na miejscu więc nie będę tracił czasu na dojazdy Havena która podłoga Ci się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 23.03.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Havena która podłoga Ci się podoba? Zdecydowanie trzecia Chyba Ci nie pomoge, wg mnie ta pierwsza pogryzie sie z cegla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 23.03.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Zdecydowanie trzecia Chyba Ci nie pomoge, wg mnie ta pierwsza pogryzie sie z cegla... Każda sugestia jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaxx 23.03.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 elewacje... ja jestem na etapie zbrojeń, ale zazdroszczę. ściana z cegły wygląda fantastycznie a do niej podłoga nr 2 taka cieplutka, 1 i 3 za bardzo "wzorzyste" chyba za bardzo odwracałyby uwagę od ściany. nadmieniam nie jestem dekoratorką i absolutnie możesz się z tym nie zgadzać. jeszcze raz ściana jest genialna, świetny pomysł. pozdrawiam ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia10 24.03.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 [/b:wiggle: juz od dawna podpatruje zmagania z budowa i powiem ze CI zazdroszcze:o i trzymam kciuki za dalsze prace:rolleyes:a patrzac tak kobiecym okiem to tez zgadzam sie z ewaxx. podłoga nr. 2 jest sliczna i bardziej pasuje do takiej sciany. ale wybor nalezy do CIEBIE. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal525i 24.03.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witam, przeczytałem dziś cały dziennik "Walka z wiatrakami, czyli budujemy Krzysia" i powiem że czytałem go z zapartym tchem. Przyznam się że chwilami chwytałem się za głowę. Podziwiam wytrwałość i zawziętość i mam nadzieję że będę miał tyle siły co Ty jak już ruszymy z budową. Ale do rzeczy: Jesteśmy na etapie wyboru projektu i nie ukrywam że zasadniczym kryterium jest cena całości pod klucz. Pisałeś że chcesz się zmieścić w kwocie 350tyś . I tu moje pytanie: ta kwota którą do tej pory wydałeś jest już z Vatem? Ponieważ wycena na dziś projektu KRZYŚ bez zmian jest ustalona na 352652 zł netto. Bardzo mnie to interesuje w celu weryfikacji kosztów podawanych przy projektach i czy podołamy finansowo.I jeszcze jedno - świetna ta ściana telewizyjna - też o tym myślałem.Pozdrawiam serdecznie, Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 24.03.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Mnie się podoba podłoga nr. 3, ale sama w sobie - z tak wyrazistą drugą płaszczyzną może być efekt przeładowania i pstrokacizny. Nr 2 chyba bezpieczniejszy do takich połączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 24.03.2011 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witam, przeczytałem dziś cały dziennik "Walka z wiatrakami, czyli budujemy Krzysia" i powiem że czytałem go z zapartym tchem. Przyznam się że chwilami chwytałem się za głowę. Podziwiam wytrwałość i zawziętość i mam nadzieję że będę miał tyle siły co Ty jak już ruszymy z budową. Witaj, Dzięki za miłe słowa Ale do rzeczy: Jesteśmy na etapie wyboru projektu i nie ukrywam że zasadniczym kryterium jest cena całości pod klucz. Pisałeś że chcesz się zmieścić w kwocie 350tyś . I tu moje pytanie: ta kwota którą do tej pory wydałeś jest już z Vatem? Ponieważ wycena na dziś projektu KRZYŚ bez zmian jest ustalona na 352652 zł netto. Bardzo mnie to interesuje w celu weryfikacji kosztów podawanych przy projektach i czy podołamy finansowo. Do stanu deweloperskiego w kwocie 350 tyś zmieściłem się spokojnie (na to liczyłem), o stanie pod klucz raczej nie ma szans, ale jeśli komuś to się uda to będę chylił czoła Tak, kwota jest z vatem. Musisz jeszcze wiedzieć, że ja się budowałem ze znajomymi koło siebie. Także firma która buduje wykonuje od razu 3 domy. Dlatego mogliśmy trochę negocjować cenę. Jeśli coś jeszcze będziesz chciał wiedzieć, to pisz spokojnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 24.03.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) Co do samej podłogi, to dziś zobaczyłem ją w "realu" (nie mylić słowa z pewnym hipermarketem...bo tam nie sprzedają desek, chyba że do krojenia ) i powiem tak... podłoga 1 - fajnie wygląda na zdjęciu i to tyle co mam do powiedzenia podłoga 2- faworyt wśród tych trzech podłóg i najprawdopodobniej ona zostanie położona, chociaż jeszcze dziś zobaczyłem palisander i znowu mam mętlik w głowie!!! podłoga 3 - (tutaj podłączam się do wypowiedzi *milek*), jest w niej coś interesującego, ale boję się, że te ciemniejsze wstawki nie będą współgrać z cegłą. Edytowane 24 Marca 2011 przez talgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 25.03.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 A taka jasna, jak na zdjeciu z cegla, nie podoba Ci sie? Jeszcze musisz zadbac, zeby wspolgrala z kaflami w jadalni. Bardzo cieplutko sie u Ciebie robi. Ale nas przegoniles! Mam nadzieje, ze za rok dogonimy Cie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 25.03.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 A taka jasna, jak na zdjeciu z cegla, nie podoba Ci sie? Jeszcze musisz zadbac, zeby wspolgrala z kaflami w jadalni. Bardzo cieplutko sie u Ciebie robi. No właśnie jakoś nie do końca leży mi ta jasna, wczoraj robiłem porównanie i przykładałem płytkę ceglastą do tych podłóg, najlepiej wyszła podłoga nr 2. Wiem, że ciężko sobie wyobrazić całość porównując do jednej płytki, ale mój zmysł jeszcze mnie nie zawiódł O kafle w jadalni się nie martwię, bo ułożyłem tam na próbę podłogę ktora jest u góry. Kolorystycznie jest porównywalna z bambusem i świetnie to wyglądało. Cieplutko się robi....tylko "wodopój" wysycha. Ale nas przegoniles! Mam nadzieje, ze za rok dogonimy Cie. Myślę, że szybciej wykończycie całą resztę w domu. Nie zdawałem sobie sprawy, że wykończeniówka jest bardziej "wykańczająca" niż sama budowa. Ale to fakt, że zależy mi na czasie więc staram się dużo do przodu planować co gdzie ma być, żeby później tylko robić zakupy i brać się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 27.03.2011 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 (edytowane) Cześć Talgo, jesli mogę coś doradzić to wybierz podłogę jak najbardziej jednolitą kolorystycznie. Moim zdaniem ta cegła dobrze wypada z tą jasną podłogą, ale jak Ci się nie podoba, to podłoga nr 2 jest najlepsza:-) Edytowane 27 Marca 2011 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts