Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki silinki do bramy Came/key?

Recommended Posts

Witam,

do bramy wiśniowskiego 5x2.4m mam do wyboru dwa silniki. Came lub key. Którego możecie polecić. Ponoć (od sprzedawcy):

- came ma piloty z większym zasięgiem,

- key ma lżejszy opór - wystarczy dotknąć ręką żeby brama wróciła do punktu otwarcia.

I co ja mam teraz robić, co wybrać?

Pozdrawiam.

ja mam przy tej bramie napęd came , polecił mi go sprzedawca twierdząc, że przy tym rozmiarze bramy jest silniejszy i nie mają z nim,żadnych problemów. Nie pamiętam niestety alternatywy. Pamiętam, że came był trochę droższy i mocniejszy. działa od ponad roku i niema problemu. Dla bezpieczeństwa dałem fotokomórki. Napęd firmy key mam natomiast przy bramie przesuwnej, kupiłem kiedzyś jak stary napęd firmy nice zmienił właściciela oczywiście bez mojej wiedzy i mogę powiedzieć, że też jest bezawaryjny a jak go kupowałem to był chyba najtańszy.

Witam,

do bramy wiśniowskiego 5x2.4m mam do wyboru dwa silniki. Came lub key. Którego możecie polecić. Ponoć (od sprzedawcy):

- came ma piloty z większym zasięgiem,

- key ma lżejszy opór - wystarczy dotknąć ręką żeby brama wróciła do punktu otwarcia.

I co ja mam teraz robić, co wybrać?

Pozdrawiam.

Co do zasięgu pilotów to nie mam wiedzy, ale zwykle wystarcza, a jeśli ktoś ma większe wymagania to można dołożyć antenkę zewnętrzną.

Generalnie Came ma większą renomę, która pewnie z niczego się nie wzięła. Mocniejszy, czy słabszy nie ma znaczenia. Ma być wystarczający, czyli właściwie dobrany.