Liwko 09.01.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 robię to co lubię ( i na czym sie znam)a nie to co muszę........ poza tym nie da sie wszystkiego umieć, na wszystkim znać, a moze wole na to zarobić (?) Pewnie, dlatego kilka stron wcześniej napisałem, że dla jednego 50tyś to spory wydatek, a dla drugiego na waciki;) Jak idę do sklepu po margarynę to się nie zastanawiam, która jest tańsza, tylko biorę taką która mi smakuje. Nie mam czasu się nad nimi zastanawiać. Biorę, płacę, i wychodzę. Podobnie jest z pompami i instalacjami. A czy to ktoś zrobi taniej czy drożej, to już jego sprawa. Ja tylko podaje sposoby jak to można wykonać. Wybór należy oczywiście do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 09.01.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 fajnie by było wszystko umieć, ale zazwyczaj co jest to wszystkiego to jest do niczego.....choć nie twierdze ze wole wydać mniej niz wiecej i nawet te 30-40 tys to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 fajnie by było wszystko umieć, ale zazwyczaj co jest to wszystkiego to jest do niczego..... choć nie twierdze ze wole wydać mniej niz wiecej i nawet te 30-40 tys to sporo Gdybym miał podłączać PC i ją uruchamiać, to nie, to nie dla mnie. Zbyt mało wiedzy. Ale zrobienie kolektora poziomego (jeżeli jest na to miejsce) to bułka z masłem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Proponuję założyć PC powietrzną 8kW zamiast gruntowej 8kW. Ciekawe dlaczego wszyscy zalecają dużo mocniejsze pompy p-w do tych samych domów.No tak, ale przecież można zejść z zapotrzebowaniem naszego domu, tylko Arturo przemilcza ile to kosztuje. Tak na marginesie, to gruntowa 8kW ma przy -25st. 8kW, a powietrzna już od dawna grzeje grzałkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 09.01.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Nie wierzę w to co przeczytałem. Wstyd . Wygląda na to, że nie warto dyskutować o walorach i wadach PC. Może jednak trochę umiaru i merytorycznej treści? Pliiiiiis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Nie wierzę w to co przeczytałem. Wstyd . Boś niedowiarek;) Ja też nie wierzę, że ktoś wreszcie tego nie przerwał Ciągle jestem pomawiany i nikt nic z tym nie zrobił. Arturo72, jeżeli moderatorzy nie zareagują tak jak należy, a ty nie przeprosisz, wystąpię na drogę sądową. Wygram nie wygram, ale sobie pojeździsz. Żegnam. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 09.01.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Wrzućcie trochę na luz... Strasznie jesteście zacietrzewieni. Sam szukałem (i szukam nadal) wielu informacji o pompie ciepła. Bliżej mi zdecydowanie do zdania Liwko ale nie jestem w stanie ocenić prawdziwości prezentowanych tu wyliczeń i koncepcji. Myślę jednak, że najważniejsze są rzetelne i sprawdzone informacje od użytkowników danego rozwiązania. Dlatego wolałbym czytać o tym zamiast kłótni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ostatni raz ci odpowiem.Dz samemu to od 1tyś do nieskończonościPrzez firmę-od kilku tysięcy do nieskończonościOdwierty-od kilku tysięcy do nieskończonościJaką powietrzną masz bez tknięcia szpadla za 15tyś??? Dla jakiego domu z jakim zapotrzebowaniem ale i na CO jak i CWU???????Jesteś pewien, że gruntowe pompy mają średnioroczny COP 3 a p-w 2,5 czy strzelasz????????? Mogę ci udowodnić, że strzelasz ale pudłujesz!!!!!Dlaczego nie napisałeś nic o wykorzystaniu taniej taryfy przez obie pompy?????? To już nie są groszowe sprawy!!!!!Jesteś pewien, że dobra powietrzna pompa ma przy -20 COP2 ????? Przy CO czy przy CWU???? Bo w domu energooszczędnym to bardzo ważne!!!!!Czy teraz nie rozumiesz dlaczego uważam, że napisałeś bzdury???????????Liznąłeś temat a już udajesz eksperta. Nie ma sensu z tobą dalej dyskutować.Nie prowokuj, więcej nie odpiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 09.01.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 http://allegro.pl/pompa-ciepla-12kw-copeland-f-vat-tanie-grzanie-i2022851936.html http://allegro.pl/powietrzna-pompa-ciepla-as-27as-copeland-evi-25c-i1992015945.html jako przykład ale juz sie nei wtrącam.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 09.01.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Panowie zacznijcie sie ignorowac to bedzie z kozyscia dla wszystkich przyszlych uzytkownikow pci powietrznych czy gruntowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 http://allegro.pl/pompa-ciepla-12kw-copeland-f-vat-tanie-grzanie-i2022851936.html http://allegro.pl/powietrzna-pompa-ciepla-as-27as-copeland-evi-25c-i1992015945.html Doskonale wiemy o istnieniu tych pomp. Jeżeli bym miał zrezygnować z gruntowej to tylko za cenę tej pierwszej. Druga z wszystkim wyszła by do mojego domu podobnie co gruntowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Panowie zacznijcie sie ignorowac to bedzie z kozyscia dla wszystkich przyszlych uzytkownikow pci powietrznych czy gruntowych Ja jestem gotów, pod warunkiem, że zrobi to samo Arturo72. W innym razie będzie dalej obrażał a ja nawet nie będę się bronił nie widząc jego postów. Powtarzam, jestem gotów, nie chcę już czytać jego wywodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.01.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Boś niedowiarek;) Ja też nie wierzę, że ktoś wreszcie tego nie przerwał Ciągle jestem pomawiany i nikt nic z tym nie zrobił. Arturo72, jeżeli moderatorzy nie zareagują tak jak należy, a ty nie przeprosisz, wystąpię na drogę sądową. Wygram nie wygram, ale sobie pojeździsz. Żegnam. trochę dziecinne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 trochę dziecinne Ja jestem od moderowania? Nie mam zamiaru by ktoś mnie obrażał pisząc, że jestem kłamcą! Nigdy nikogo na tym forum nie okłamałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Ostatni raz ci odpowiem. Dz samemu to od 1tyś do nieskończoności Przez firmę-od kilku tysięcy do nieskończoności Odwierty-od kilku tysięcy do nieskończoności Jaką powietrzną masz bez tknięcia szpadla za 15tyś??? Dla jakiego domu z jakim zapotrzebowaniem ale i na CO jak i CWU??????? Jesteś pewien, że gruntowe pompy mają średnioroczny COP 3 a p-w 2,5 czy strzelasz????????? Mogę ci udowodnić, że strzelasz ale pudłujesz!!!!! Dlaczego nie napisałeś nic o wykorzystaniu taniej taryfy przez obie pompy?????? To już nie są groszowe sprawy!!!!! Jesteś pewien, że dobra powietrzna pompa ma przy -20 COP2 ????? Przy CO czy przy CWU???? Bo w domu energooszczędnym to bardzo ważne!!!!! Czy teraz nie rozumiesz dlaczego uważam, że napisałeś bzdury??????????? Liznąłeś temat a już udajesz eksperta. Nie ma sensu z tobą dalej dyskutować. Nie prowokuj, więcej nie odpiszę. fujitsu albo atlantic 8kw z zasobnikiem 200l to nawet tyle nie wyjdzie wiem że liwko napiszę że to niemożliwe ale do k...y nędzy mam fakturę za s10 to chyba wiem ile zapłaciłem. dom 123m2 porządnie zaizolowany ale bez szaleństw całościowo 8000 kw h liwko publicznie będę głosił twoją chwałę jak do wiosny powszechne będą oferty na kompleksowa usługę za gruntową 20 tyś [pionowe odwierty darujmy sobie]. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 fujitsu albo atlantic 8kw z zasobnikiem 200l to nawet tyle nie wyjdzie wiem że liwko napiszę że to niemożliwe ale do k...y nędzy mam fakturę za s10 to chyba wiem ile zapłaciłem. dom 123m2 porządnie zaizolowany ale bez szaleństw całościowo 8000 kw h chodzi o to że firma która mi to sprzedała nie może oficjalnie sprzedawać tego na polski rynek. ja i tak jeżdzę kilka razy do roku do francji , belgii i nie było problemu znależć jakąś chętną firmę tam . tylko że faktycznie przez telefon to będzie ciężko . francuzi bedą udawać niemców katować możecie - na te kilkadziesiąt pw w tej sprawie odpowiedziałem i dalej będę się starał Czyli co, kupiłeś ją nielegalnie, czy firma ci ją sprzedała nielegalnie? Dlaczego inni normalnie od innego sprzedawcy mają je dużo drożej? Opisz to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.01.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 sądzę , uważam , wydaję mi się że zakup z dowodem zakupu-faktura, przelew jest legalne opisałem właśnie jak ją kupiłem. uczyć się jezyków , stracić z 30 zl na telefony i skorzystać z tego że się jeżdzi i lata do francji kilka razy w roku.fakt że nie zaszkodzi mieć własną działalność . piczman kompletuje mi wentylacje pewnie w tym tygodniu obejrzy pompe i fakture Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.01.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 sądzę , uważam , wydaję mi się że zakup z dowodem zakupu-faktura, przelew jest legalne opisałem właśnie jak ją kupiłem. uczyć się jezyków , stracić z 30 zl na telefony i skorzystać z tego że się jeżdzi i lata do francji kilka razy w roku. fakt że nie zaszkodzi mieć własną działalność . piczman kompletuje mi wentylacje pewnie w tym tygodniu obejrzy pompe i fakture No i wszystko jasne. Wystarczy tylko mieć firmę i pojechać sobie po pompę do Francji Ktoś ci ją oczywiście za darmo zamontuje? Instalatorzy są tacy miłosierni:D Czy wy czytacie co piszecie? Mi zarzucacie że DZ chcę zrobić samemu a sami proponujecie ludziom wycieczki do Francji??? A co z gwarancją? Nikt przecież palcem w Polsce za darmo nie kiwnie w razie awarii!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.01.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 po pierwsze za podobne kwoty to można kupic w Polscea po drugie kwota za s8 z zasobnikiem 200l 15 tyś mieścisz sie z montażem wykonanym przez autoryzowanego chłodnika aha gwarancja ue:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.01.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) problem w tym że ktoś twierdzi że powietrznę sa lepsze [bo to nieprawda]problemem JEST TO ŻE ktoś neguje cenę za powietrzną w okolicach 15 tys - choć są już takie przyklady a jednocześnie twierdzi że gruntowa to max 20 tyś - no to wypada poczekać jak ktoś na forum wpiszę że ma za taka kwotę kompleksowa uslugę aha odpalenie powietrznej to max kilka godzin bez pospiechuno przy gruntowej zakladam że to trwa to kilkanaście godzin[od a do z] Edytowane 9 Stycznia 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts